Veelvoorkomende problemen met Volvo XC70

Volvo XC70 Problemen

De Volvo XC70 is een middelgrote premium stationwagon die door Volvo is gemaakt in twee verschillende generaties. De eerste generatie van de XC70 werd geïntroduceerd in 2000 en was in productie tot 2007. De tweede generatie van de XC70 was in productie tussen 2007 en 2016, toen hij werd vervangen door de Volvo V90.

De Volvo XC70 heeft een uitstekend betrouwbaarheidsrecord, want het is een van de meest betrouwbare moderne Volvo-modellen. Volgens de meeste online betrouwbaarheidsonderzoeken en -grafieken slaagt de XC70 erin om zijn record te handhaven, zelfs tientallen jaren nadat hij voor het eerst werd uitgebracht.

Dat betekent echter niet dat de XC70 perfect is, want hij heeft problemen met de airbag van de bestuurder, de motorkoeling, problemen met de veiligheidsgordels, storingen aan de aandrijflijn en problemen met de transmissie. Hoewel het gebrek aan problemen met de XC70 een goede zaak is, is de ernst van sommige van deze problemen ook aanzienlijk.

Al met al is de XC70 een betrouwbare auto. Je moet hem wel goed onderhouden als je wilt dat hij lang meegaat, want geen enkele auto kan zonder onderhoud, hoe betrouwbaar hij ook is vanaf het eerste moment.

Volvo XC70 – Problemen met de airbag voor de bestuurder

Volvo is een merk dat bekend staat om zijn veiligheid, maar de XC70 heeft te kampen met eigenaardige problemen met veiligheidssystemen die dat imago inderdaad een beetje schaden. Volgens vele bronnen heeft de XC70 te lijden onder defecte bestuurdersairbags die mogelijk fragmenten van de ontstekingsmechanismen naar buiten schieten wanneer de airbag wordt opgeblazen.

Dit kan allerlei verwondingen veroorzaken bij zowel de bestuurder als de voorpassagier. Daarom heeft Volvo een terugroepactie voor de XC70 uitgevaardigd met codenaam R10136. Deze terugroepactie is pas vorig jaar uitgevoerd, wat betekent dat er nog veel XC70-modellen rondrijden die nog steeds defecte airbags hebben.

  Veelvoorkomende problemen met Volvo C70

Volvo XC70 – problemen met de motorkoeling

Het probleem met het koelsysteem van de XC70 is dat het systeem de neiging heeft gevuld te zijn met koelvloeistofbellen die in het koelsysteem achterblijven nadat u de tank hebt bijgevuld. Daardoor komt het systeem koelvloeistof tekort, waardoor uw motor oververhit kan raken, of erger nog, de hele motor in vlammen kan laten opgaan.
Volvo heeft ook hiervoor een terugroepactie uitgeschreven, maar net als bij de vorige kwestie zijn tot nu toe nog niet veel XC70-modellen gerepareerd. Het aantal XC70-modellen dat hiermee te maken heeft, is niet helemaal bekend, wat betekent dat het potentiële aantal getroffen auto’s enorm kan zijn.

Volvo XC70 – problemen met veiligheidsgordels

Net als bij het eerste probleem in dit artikel wordt het merk Volvo niet geassocieerd met veiligheidsgerelateerde problemen. Het is echter bekend dat de treksterkte van het staal dat deel uitmaakt van het veiligheidsgordelsysteem na verloop van tijd zijn stijfheid verliest, wat betekent dat de veiligheidsgordels u mogelijk niet meer veilig op uw plaats kunnen houden.

Nogmaals, Volvo heeft ook een terugroepactie voor dit probleem, en XC70 modellen gemaakt tussen de jaren 2007 en 2016 maakten deel uit van de terugroepactie. Dit betekent dat de overgrote meerderheid van alle XC70-modellen die er zijn op dit moment worden gereden met mogelijk defecte veiligheidsgordels.

Volvo XC70 – Problemen met de aandrijflijn

Het ergste probleem dat de 2007 XC70 treft, is het defect aan de AWD-aandrijflijn, dat de neiging heeft zich voor te doen bij zowel exemplaren met lage als met hoge kilometerstand. Een paar studies hebben aangetoond dat het probleem de neiging heeft om elke 80k mijl of zo opnieuw voor te komen. Bovendien is dit probleem ook bekend als vrij ernstig, omdat het veel geld kost om te repareren.

  Is Volvo of Audi beter?

Bovendien kunnen problemen met de aandrijflijn mogelijk zelfs een aanzienlijk veiligheidsrisico vormen, vooral als ze tijdens het rijden optreden.

Volvo XC70 – Transmissieproblemen

De 2001-2004 XC70 modellen staan erom bekend dat ze last hebben van transmissie-gerelateerde problemen die op grotere schaal voorkomen. Sommige bronnen geven aan dat de XC70 bekend staat om deze te ervaren elke 150k mijl of zo met de vroege 2000s model, terwijl de 2003 en latere modellen te ervaren deze zelfs in een eerder stadium.

Deze problemen zijn zo vaak voor dat veel bronnen verklaren dat de 2003 XC70 model heeft een enorme transmissie probleem dat de neiging heeft om alle 2003 XC70 modellen uiteindelijk beïnvloeden. Controleer daarom de transmissie, vooral als u een van de volgende modeljaren bekijkt

FAQ Sectie

Welke Volvo XC70 moet ik kopen?

De XC70-modellen van de derde generatie (2008-2016) zijn het meest geschikt voor u, omdat ze niet alleen het modernst, het krachtigst en het meest gangbaar zijn, maar ook het betrouwbaarst van het stel. Dit betekent echter ook dat de XC70-modellen van de derde generatie de duurste van het stel zijn.

Als de derde generatie van de XC70 u niet bevalt, of als u hem gewoon niet wilt hebben, kunt u het beste kijken naar het model van de 1e generatie na de facelift, omdat deze betrouwbaarder blijken te zijn dan de eerste modellen. De meeste problemen die in dit artikel worden genoemd, hebben te maken met de eerdere XC70-modellen die u beter kunt vermijden.

  Veelvoorkomende problemen met Volvo V50

Welke Volvo XC70 modeljaren moet ik vermijden?

Het slechtste Volvo XC70-modeljaar is het 2003-model, dat zowel de meeste problemen oplevert als de neiging heeft om de ernstigste soort problemen te krijgen. 2001, 2002, en 2004 modellen zijn ook meer problematisch en moet worden vermeden als goed.

Wanneer u kijkt naar het kopen van een gebruikte auto, een goed ding om te doen zou zijn om altijd te voorkomen dat de eerste modellen in het algemeen als deze hebben de neiging om problemen die niet zijn opgemerkt tijdens de productie te lijden. De modellen van na de facelift hebben de neiging om veel van de problemen die de vroegere modellen teisteren, te verhelpen.

Zijn Volvo stationwagens betrouwbaar?

Volvo is een van die merken die er alles aan doen om een estate zo concurrerend mogelijk te maken met een sedan. Door de jaren heen heeft Volvo dan ook vele geweldige Volvo stationwagens ontworpen en sommige daarvan staan zelfs bekend als onverwoestbaar, zoals de Volvo 740 met V8.

Moderne Volvo stationcars zijn ook betrouwbaar, maar ze verschillen niet veel van de sedan-versies waarop ze zijn gebaseerd. Moderne Volvo’s zijn uiterst complex van aard, wat betekent dat er veel dingen mis kunnen gaan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts