Verrassende feiten over Fiat Strada

Fiat Strada

De Fiat Strada is sinds 1998 op de markt. Het is een van de meest betrouwbare en zuinige subcompacte pick-ups op de markt. Deze supermini coupé bedrijfswagen is ook praktisch, duurzaam en presteert uitstekend. Maar wat zijn enkele van de verrassende feiten over de Fiat Strada?

Verrassende feiten over de Fiat Strada zijn onder andere dat de Fiat Strada in Mexico werd omgedoopt tot Ram 700, dat de Fiat Strada niet in de VS en Canada op de markt werd gebracht en dat de tweede generatie Fiat Strada alleen een benzinemotor had en geen dieselmotor. Bovendien is het belangrijk op te merken dat de krachtigste motor van de Fiat Strada de 1.3L Firefly I4 benzinemotor is.

Wat zijn de verrassende feiten over de Fiat Strada?

De Fiat Strada wordt in Brazilië gemaakt.

Hoewel de Fiat Strada een model van Fiat is, wordt hij niet, zoals de meeste Fiat-modellen, in Italië gemaakt. De Fiat Strada wordt daarentegen in Brazilië gemaakt. Deze pick-up truck wordt geproduceerd door Fiat Automoveis in Brazilië. Deze fabriek staat in Betim, Brazilië. Hij wordt ook geproduceerd in Rosslyn, Zuid-Afrika.

De Fiat Strada wordt niet verkocht in de Verenigde Staten en Canada.

Het is bekend dat Noord-Amerikanen dol zijn op pick-ups. Het is echter verbazingwekkend dat deze auto noch in Canada, noch in de VS op de markt wordt gebracht. Integendeel, hij wordt verkocht in Mexico en over de hele wereld. Als u dus op zoek gaat naar de Fiat Strada in de VS, zult u tot uw verbazing slechts enkele modellen tegenkomen.

Fiat Strada verving Fiat 147 City en Fiorino pick-up trucks

In 1998 werd de Fiat Strada geïntroduceerd als het vrachtlid van het “178 Project.” Deze auto werd gelanceerd om de Fiat 147 city en Fiorino pick-up truck te vervangen. Het is ook belangrijk op te merken dat de Fiat City de pick-up versie van de Fiat Fiorino was.

  Veel voorkomende problemen met Fiat Cronos

In tegenstelling tot Brazilië, waar de Fiat Strada in 1998 werd gelanceerd, kwam deze auto in Europa in 1999 op de markt.

De Fiat Strada is van de tweede generatie.

Ondanks dat de Fiat Strada al meer dan twee decennia op de markt is, heeft hij slechts twee generaties gehad. De eerste generatie Fiat Strada heeft bestaan van 1998 tot 2021. De tweede generatie is daarentegen vrij nieuw, want die bestaat sinds 2020.

De Fiat Strada werd door Ram Trucks op de Mexicaanse markt omgedoopt tot de Ram 700.

Jarenlang werd de Fiat Strada wereldwijd verkocht onder zijn echte naam “Fiat Strada”. Dit veranderde echter in 2015 toen Ram Trucks deze auto voor de Mexicaanse markt rebadgde. In plaats van hem Fiat Strada te noemen, werd hij omgedoopt tot Ram 700.

De tweede generatie Fiat Strada heeft een groter Fiat-frontlogo dan het model van de eerste generatie.

Als u goed kijkt, zult u merken dat de eerste generatie Fiat Strada in vele opzichten afwijkt van de tweede generatie Fiat. Een van de belangrijkste verschillen tussen deze twee generaties is het logo. Het nieuwste model heeft een groot zilverkleurig Fiat-frontlogo, dat de kleine Italiaanse vlag in het rooster en de LED-lichtclusters van het model van de eerste generatie vervangt.

De eerste en tweede generatie Fiat-modellen zijn gebaseerd op verschillende platforms.

Zoals de meeste auto’s op de markt heeft elke generatie Fiat Strada zijn platform. De eerste generatie Fiat Strada heeft het Project 178-platform, terwijl de tweede generatie Fiat Strada het MC-P Modular-platform heeft.

  Auto's vergelijkbaar met Fiat 500X

De tweede generatie Fiat Strada heeft alleen een benzinemotor.

Het zal u ook verbazen dat de tweede generatie Fiat Strada alleen met benzinemotoren wordt geleverd en geen dieselmotoren. Dit model heeft twee motoropties; de 1,3-liter Firefly inline-4 benzinemotor en de 1,4-liter Firefly inline-4 benzinemotor.

FAQ

Is de Fiat Strada een goede auto?

Dat hangt af van wat u zoekt. De Fiat Strada is een leuke subcompacte pick-up truck omdat hij uitstekend mensen en goederen kan vervoeren. Hij is ook betrouwbaar, zuinig en goedkoop in onderhoud. Hij is daarentegen niet ideaal voor wie op zoek is naar een grote, krachtige, comfortabele en krachtige pick-up.

Hoe snel is de Fiat Strada?

De nieuwste Fiat Strada heeft slechts twee motoren: de 1,3-liter en de 1,4-liter Firefly-motor. De snelste en krachtigste motor is de 1,3-liter Firefly inline-4 benzinemotor. Deze levert maximaal 109 pk bij 6250 tpm en 99 lb-ft koppel bij 3500 tpm. Bovendien heeft hij een topsnelheid van 103 mph en kan hij in 12,4 seconden van 0 naar 62 mph accelereren.

Wat zijn de meest voorkomende problemen met de Fiat Strada?

De Fiat Strada is een uitzonderlijke subcompacte pick-up met veel fantastische kenmerken. Niettemin, zoals vele auto’s, heeft ook dit toestel een aantal problemen die geïnteresseerde kopers zouden moeten kennen. Enkele van deze problemen zijn elektrische problemen, motorproblemen, stuurproblemen, startproblemen en schokken van de motor.

  Verrassende feiten over Fiat 500X

Voordat u in deze kleine pick-up investeert, moet u dus voorbereid zijn op de meeste van de bovenstaande problemen.

Is de Fiat Strada een goede dagelijkse bestuurder?

Ja, de Fiat Strada is een goede dagelijkse bestuurder in vergelijking met andere auto’s in zijn klasse. Dat komt omdat hij een uitstekend brandstofverbruik heeft. Bovendien is hij zeer compact, zodat u hem gemakkelijk in het verkeer of op openbare parkeerplaatsen kunt parkeren. Bovendien registreert hij niet veel problemen, zodat hij niet snel stuk zal gaan.

Welke auto’s zijn vergelijkbaar met de Fiat Strada?

Hoewel de Fiat Strada één van de beste subcompacte pick-ups op de markt is, ondervindt hij zware concurrentie van verschillende auto’s. Enkele van zijn naaste concurrenten zijn Honda Ridgeline, Chevrolet Colorado, Toyota Tacoma, Nissan Frontier en Ford Maverick.

Het is belangrijk op te merken dat de meeste van deze pick-ups iets groter zijn en veel beter presteren dan de Fiat Strada. Bovendien zijn ze behoorlijk duurder dan de Fiat Strada.

Conclusie

Na het bekijken van enkele van de interessante feiten over de Fiat Strada, kunt u deze auto gelukkig bezitten, wetende dat u een paar dingen over de auto weet. Hoe dan ook, de Fiat Strada is een van de beste subcompacte pick-ups op de markt. Hij is betrouwbaar, zuinig, praktisch en betaalbaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts