Volvo S90 – Alles wat u moet weten

Volvo S90

De Volvo S90 is een mid-size luxe sedan gemaakt om te concurreren met de Mercedes Benz E-klasse, de BMW 5-serie, en de Audi A6. De S90 is productie sinds 2016 en lijkt tot de verbeelding te hebben gesproken van veel anders Duitse luxe autokopers. De S90 is inderdaad een welkome aanvulling op dit hevig concurrerende segment.

De S90 wordt geleverd met een paar verschillende motorconfiguraties met vermogen variërend van 200pk tot 320pk de hybride versies zijn zelfs in staat om tot 455pk te leveren. De S90 is ook verkrijgbaar met een paar dieselmotoren, maar die zijn niet zo populair.

Qua design ziet de S90 er zowel van binnen als van buiten erg goed uit. Hij slaagt erin raffinement te bieden op een manier die de Duitsers niet doen. Ook het interieur is stijlvol en doordacht, terwijl de rijbeleving zacht en dempend is dankzij een uitgekiende ophanging en onderstelafstemming.

Op het gebied van betrouwbaarheid lijkt de S90 het zwaar te hebben, want het is een ondergemiddeld betrouwbare auto. Hij wordt nog steeds relatief hoog gewaardeerd omdat hij pas een paar jaar geleden is uitgekomen, terwijl de praktische bruikbaarheid geen punt van zorg is dankzij veel zitruimte en een grote laadruimte, vooral als je voor de V90 estate versie gaat.

Volvo S90 – De aandrijflijn

Het motorenaanbod van de Volvo S90 begint met de 2.0L viercilinder lijnmotor met 197 pk, terwijl de 2.0L vijfcilinder lijnmotor 250 pk levert. De S90 is ook verkrijgbaar met een 4-cilindermotor die 320pk levert met het R-Design pakket. Alle hybride S90-modellen zijn ontworpen rond de 2.0L motor met vermogens tussen 400pk en 455pk.

  Welke Volvo is het veiligst?

Ze zijn allemaal voorzien van FWD of AWD met de standaard Volvo 8-traps automatische versnellingsbak. De dieselmotoropties variëren van 4- tot 5-cilindermotoren met vermogens tot 235pk. We kunnen gerust stellen dat al deze motoren soepel, efficiënt en verfijnd zijn.

Op het gebied van efficiency levert de S90 met de standaard benzinemotoren zo’n 40-50 MPGP, terwijl de hybrides dankzij de elektrische aandrijflijn tot wel 300 MPGe beloven. Al met al lijkt de aandrijflijn in de S90 te passen bij zo’n luxe auto.

Volvo S90 – Ontwerp en onderstel

De S90 volgt het traditionele Volvo boxy design met licht afgeronde randen om hem verfijnd en futuristisch te maken. De LED-verlichting maakt de auto duur en passend voor een bedrijfsparking gevuld met Duitse middelgrote luxe sedans.

Het interieur van de S90 is ook futuristisch en verfijnd met veel high-end materialen en mooi geplaatste bedieningselementen. De S90 is vanuit de fabriek fatsoenlijk uitgerust, wat betekent dat de overgrote meerderheid van de S90-modellen die er zijn er uitzien en aanvoelen als luxe auto’s.

De ophanging en onderstelafstemming van de S90 zijn uitsluitend afgestemd op een comfortabele rit, wat betekent dat de S90 geen sportwagen is. Hij is gemaakt om uit te blinken tijdens het cruisen op de snelweg in alle comfort en stilte.

Volvo S90 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

Zoals in het begin al gezegd, is de S90 niet echt een betrouwbare auto. De meest voorkomende problemen die de S90 teisteren, hebben te maken met de motor, de elektronica, de motorstuurmodule, het hydraulische systeem en het brandstofsysteem. Sommige van deze problemen zijn zorgwekkender dan andere, en ze lijken ook bijna alle S90 modellen te treffen.

  Is Volvo een goede auto om te verkopen?

Dit is een enigszins teleurstellende constatering, want de S90 is voor het overige een enorm capabele auto. Het niveau van comfort en luxe is net zo goed als in de E-Klasse, de A6 en de 5-Serie. Vermeldenswaard is ook dat het Duitse trio ook vrij onbetrouwbaar is, waardoor ze allemaal vrij dicht bij elkaar staan.

Volvo S90 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Volvo S90 is nog steeds een vrij nieuwe auto, wat betekent dat hij nog steeds relatief duur is, vooral de nieuwere modellen met motoren in het hogere segment. Daarom zal de S90 over een paar jaar waarschijnlijk een stuk betaalbaarder zijn, vooral wanneer de aankomende S90-vernieuwing wordt uitgebracht.

Praktisch gezien is de S90 wat je mag verwachten van een auto uit dit segment. Aan zitruimte geen gebrek en de beschikbare laadruimte is meer dan behoorlijk. Het zicht zou iets beter kunnen, maar is voldoende voor een auto van dit formaat.

FAQ Sectie

Hoe lang kan de Volvo S90 mee?

De Volvo S90 is een vrij nieuwe auto, wat betekent dat er niet al te veel auto’s met hoge kilometerstanden op de markt zijn. Hoe dan ook, u mag verwachten dat de S90 bij goed onderhoud meer dan 200.000 mijl kan leveren. Als u hem niet goed onderhoudt, zal hij het waarschijnlijk veel eerder begeven.

Volvo’s zijn geen onbekenden om honderdduizenden kilometers op de teller te zetten, maar alleen als ze correct worden onderhouden. Het zijn complexe precisiemachines die bol staan van alle state-of-the-art technologieën en constante zorg vereisen.

  Hebben Volvos veel problemen?

Is de Volvo V90 beter dan de Volvo S90?

De Volvo S90 en de Volvo V90 zijn in principe gelijk, het enige verschil is dat de V90 een iets praktischer auto is. De aankoopbeslissing tussen deze twee auto’s hangt vooral af van uw wensen op het gebied van laadruimte en design, want de V90 biedt alleen een meer praktische ervaring.

De V90 is ook leverbaar in de V90 Cross Country-uitvoering, die de V90 off-road vriendelijker maakt. De Cross Country biedt een wat meer utilitair ontwerp zoals bijvoorbeeld de Audi A6 Allroad. Uw keuze moet dus vooral gebaseerd zijn op praktisch nut en design.

Is de Volvo S90 een veilige auto?

De Volvo S90 is inderdaad een echt veilige auto, want hij is voorzien van alle noodzakelijke state-of-the-art veiligheidsvoorzieningen en het mooie is dat veel daarvan standaard worden meegeleverd. Volvo is een merk dat bekend staat om het verleggen van de grenzen van de veiligheid van auto’s, omdat zij degenen waren die pionierden met veel veiligheidsvoorzieningen die we tegenwoordig allemaal koesteren en waarderen.

Als veiligheid uw primaire doel is, zal de S90 u waarschijnlijk zelfs beter bevredigen dan zijn Duitse rivalen die meestal wel dezelfde functies bieden, maar deze zijn niet standaard beschikbaar en meestal duurder omdat ze deel uitmaken van uitgebreide optiepakketten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts