Volvo V60 – alles wat u moet weten

Volvo V60

De Volvo V60 is een compacte, luxueuze estate gebaseerd op de Volvo S60 sedan die voor het eerst werd geïntroduceerd in 2010. De 1e generatie V60 kreeg een flinke opfrisbeurt in 2014 en werd later, in 2018, vervangen door de huidige, 2e generatie van de Volvo V60.

Het motorengamma van de Volvo V60 begint met 4-cilindermotoren en loopt in sommige varianten door tot 6-cilindermotoren. De V60 wordt ook geleverd met een paar dieselmotoren, maar die zijn alleen in Europa enigszins populair. De tweede generatie van de V60 wordt ook geleverd met een overvloed aan hybride motoren die zowel efficiënt als krachtig zijn.

Qua design is de tweede generatie V60 een stuk beter, want hij ziet er zowel van binnen als van buiten fantastisch uit. De vroegere V60-modellen zijn lang niet zo opwindend, maar maken wel gebruik van het klassieke Volvo-doosdesign. De ophanging en onderstelafstemming van de V60 zijn afgestemd op een comfortabeler rijgedrag, wat betekent dat de V60 geen sportwagen is.

Op het gebied van betrouwbaarheid valt de V60 in de categorie bovengemiddeld betrouwbaar, maar er zijn wel een paar zaken die het vermelden waard zijn. Wat de waarde betreft, lijkt het eerste gefacelifte model de beste waarde van allemaal te bieden. Praktisch gezien biedt de V60 veel binnenruimte en laadruimte omdat het een stationwagen is.

Volvo V60 – De aandrijflijn

De eerste generatie Volvo V60 begint met een 2.0L 4-cilinder motor met 200pk die later werd opgevoerd tot 240pk. De 1e generatie V60 is ook leverbaar met een 3.0L V6 met 305pk. De tweede generatie V60 bood dezelfde motoren, maar met de toevoeging van de V60 Polestar, een high-performance versie met 370pk. Al deze motoren hebben een FWD of AWD en zijn verkrijgbaar met een automatische versnellingsbak.

  Kan een Volvo met automatische transmissie worden gesleept?

De tweede generatie van de V60 wordt uitsluitend geleverd met verschillende iteraties van een 2.0L 4-cilinder motor met vermogens variërend van 160pk tot 300pk. De echte glanssterren van de 2e generatie V60 zijn de hybride modellen die ook gebruik maken van de 2.0L met elektrische ondersteuning om tot 455pk te bieden met de Polestar modellen.

Dieselmotoren zijn ook overal verkrijgbaar, maar zijn niet al te krachtig of populair. Al deze aandrijflijnen zijn efficiënt en vrij krachtig, wat van de V60 een geweldige snelwegcruiser maakt. De meest efficiënte V60-modellen kunnen tot 150 MPGe halen.

Volvo V60 – Ontwerp en onderstel

De eerste generatie van de V60 maakt gebruik van een klassieke Volvo boxy estate design waardoor hij perfect in lijn is met alle andere modellen uit die tijd. Het interieur van de opgefriste versie is een stuk moderner, terwijl het pre-facelift model zijn leeftijd een beetje begint te tonen.

De huidige generatie V60 is een bijzonder fraai ogende auto en weet zich daarmee goed staande te houden, zelfs tegenover zijn premium Duitse concurrenten. Het interieur van de 2e generatie V60 is stijlvol, verfijnd en gevuld met allerlei luxe voorzieningen en hoogwaardige materialen.

De ophanging en het onderstel zijn uitsluitend afgestemd op een comfortabele rit, wat betekent dat de V60 niet is ontworpen om een sportwagen te zijn. De Polestar-modellen hebben een stijver chassis, waardoor de V60 Polestar een stuk dynamischer is, maar het comfort blijft behouden.

  Waarom zijn gebruikte Volvo's zo goedkoop?

Volvo V60 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De V60 lijkt een bovengemiddeld betrouwbare auto te zijn, maar hij heeft wel last van problemen met de elektronica in de auto, het remsysteem, problemen met de motorstuurmodule, problemen met het brandstofsysteem en problemen met het aircosysteem. De meeste van deze problemen zijn eenvoudig op te lossen en dat is maar goed ook, want de V60 zal niet al te veel tijd in de werkplaats doorbrengen.

Volvo V60 – Waarde en praktische bruikbaarheid

Een gebruikte Volvo V60 kost tussen de $15.000 en $50.000, afhankelijk van het model, de kilometerstand, de staat en de uitrustingslijst. De V60 van de tweede generatie is een stuk beter dan het model van de eerste generatie, terwijl het opgefriste model van de eerste generatie de beste prijs-kwaliteitverhouding lijkt te bieden van allemaal.

Praktisch gezien is de V60 geweldig omdat hij veel zit- en bagageruimte biedt, vooral omdat het een stationwagon is. Het zicht is ook uitstekend, terwijl het interieur is gevuld met allerlei opbergvakken. Een kinderzitje is gemakkelijk te bevestigen omdat de deuren vrij ver open kunnen.

FAQ Sectie

Is de Volvo V60 veilig?

De Volvo V60 is inderdaad een veilige auto, want hij wordt immers door Volvo gemaakt. Volvo staat erom bekend dat het een van de veiligste auto’s maakt die er zijn en dat is geen verrassing, want Volvo is een merk dat baanbrekend werk heeft verricht met veel veiligheidsvoorzieningen die in moderne auto’s te vinden zijn, zoals veiligheidsgordels.

De vroege V60-modellen zijn niet zo veilig als de latere modellen, vooral niet als de tweede generatie van de V60 die toonaangevend is in zijn klasse als het op veiligheid aankomt. Het goede is dat Volvo de neiging heeft om veel veiligheid kit standaard, wat niet het geval is met zijn Duitse rivalen.

  Maakt Volvo hybride auto's?

Welke Volvo V60 is de beste om te kopen?

De beste Volvo V60 die u kunt kopen is absoluut de auto van de tweede generatie omdat het een enorme upgrade is ten opzichte van de eerdere modellen. De gefacelifte 1e generatie V60 is ook een mooie auto, maar hij kan niet concurreren met de V60 II. Wat de motoren betreft, kunt u het best kiezen voor de T5-motor, die over het algemeen de beste ervaring biedt.

U kunt ook gaan voor een hybride-eenheid ook als deze zijn de meest zuinige terwijl ook de meest krachtige. Sommigen zeggen dat het geen zin heeft om een moderne Volvo te kopen als het geen hybride is.

Hoe lang kan een Volvo V60 meegaan?

Volgens de meeste online bronnen kan een Volvo V60 gemakkelijk meer dan 20 jaar of 200.000 kilometer meegaan. Het internet staat echter bol van trotse eigenaars die beweren dat hun V60 van de 1e generatie meer dan twee keer zo lang meegaat.

De realiteit is dat goed onderhoud of een gebrek aan goed onderhoud de auto maakt of breekt. Als u hem goed genoeg onderhoudt, zult u waarschijnlijk nog lang van een V60 kunnen genieten.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts