Volvo V70 – alles wat u moet weten

Volvo V70

De Volvo V70 is een luxueuze middenklasser die voor het eerst werd geïntroduceerd in 1996. De eerste generatie van de V70 was redelijk succesvol en daarom maakte Volvo al snel de tweede generatie van de V70 in 2000. De tweede generatie V70 kreeg een flinke opfrisbeurt in 2004, terwijl de 3e en laatste generatie V70 volgde in 2007 en in productie was tot 2016.

Gedurende deze periode slaagde Volvo erin om een ton van deze te verkopen, omdat de V70 beschikbaar is met 4-cilinder, 5-cilinder, en zelfs 6-cilinder motoren in het nieuwere model. De meeste van deze modellen hebben een handgeschakelde versnellingsbak, terwijl er ook enkele krachtigere modellen zijn met een automaat en een heel klein aantal ook leverbaar is met AWD.

Qua design is de V70 een van de meest iconische modern-klassieke Volvo ontwerpen omdat hij eruit ziet als een doos op de wielen. De vroegere modellen beginnen nu een trend te worden in de aftermarket-cultuur, terwijl de latere modellen te gezinsvriendelijk en een beetje saai lijken.

De V70 is een fatsoenlijk betrouwbare auto, maar er zijn een paar punten die het waard zijn om bij stil te staan. De V70 vertegenwoordigt ook een aantrekkelijke waarde op de 2e hands markt, terwijl de praktische bruikbaarheid zeker een van de sterke punten van de V70 is omdat hij een overvloed aan zit- en laadruimte biedt.

Volvo V70 – De aandrijflijn

De Volvo V70 I range begint met 4-cilinder of 5-cilinder motoren met vermogens variërend van 126pk tot 265pk De V70 I is ook leverbaar met twee inline 5-cilinder dieselmotoren met 140pk. De Volvo V70 II heeft ook voornamelijk 4- en 5-cilindermotoren met vergelijkbare vermogens als de V70 I, maar met de toevoeging van een paar dieselopties.

  Aiways vs Volvo - wat is beter?

De Volvo V70 III is ook verkrijgbaar met 6-cilinder motoren. Zoals in het begin vermeld, is de V70 beschikbaar met FWD of AWD. De instapmodellen worden voornamelijk aangeboden met een handgeschakelde versnellingsbak, terwijl sommige 5-cilinder en alle 6-cilinder motoren worden geleverd met een automaat.

De aandrijflijn van de V70 is ontworpen om geraffineerd, stil en vooral ontspannen te zijn. Dit betekent dat de V70 is ontworpen met gezinsgebruik in het achterhoofd. De efficiëntie is niet al te best bij de eerste twee generaties, terwijl de modellen van de derde generatie tot maximaal 30MPG kunnen bieden.

Volvo V70 – Ontwerp en onderstel

De Volvo V70 is een van de bekendste Volvo stationcars, omdat hij gebruik maakt van een periode-correct Volvo boxy design. Het waren de tijden van de strakke stationcars en Volvo was een van de merken die daar het beste in was. Dat gezegd hebbende, vinden sommige mensen het ontwerp een beetje saai, maar in werkelijkheid wilde Volvo het praktische aspect maximaliseren, wat betekent dat vorm de functie volgt.

Wat het interieur betreft, kan alleen de V70 van de derde generatie worden beschouwd als een semi-modern interieur. Hoe dan ook, de kwaliteit van de materialen is op de meeste plaatsen hoog, al zijn er ook goedkopere kunststoffen te vinden op plaatsen waar je handen zelden bij komen. Ook wat uitrusting betreft is de V70 helemaal van deze tijd, wat betekent dat hij niet zo goed is uitgerust voor vandaag.

Ook de afstemming van het onderstel en de vering van de V70 is afgestemd op een comfortabel en subtiel rijgedrag. De V70 is verre van dynamisch of sportief, het is een gezinsauto pur sang die vooral comfortabel, stil en verfijnd wil zijn.

  Is een gebruikte Volvo een goede auto?

Volvo V70 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De Volvo V70 is een echt betrouwbare auto, maar de eerdere generaties zijn niet perfect. In alle drie de generaties zijn de modellen van na de facelift aanzienlijk betrouwbaarder. De meest voorkomende problemen met de V70 hebben te maken met de ophangingsbussen, de turbocompressor, het motorkoelsysteem, de transmissie en het afslaan van de motor.

Het goede nieuws is dat de meeste van deze problemen vrij eenvoudig kunnen worden opgelost, maar als u sommige van deze problemen negeert, zoals die met betrekking tot de koeling en het afslaan van de motor, loopt u groot gevaar dat uw motor volledig wordt vernield.

Volvo V70 – Waarde en praktische bruikbaarheid

De Volvo V70 vertegenwoordigt een behoorlijke waarde in de huidige 2e hands markt. De V70 van de eerste generatie wordt vooral gekocht door mensen die hem willen tunen, terwijl de nieuwere twee generaties enigszins worden gekocht door gezinnen en Volvo-liefhebbers.

Praktisch gezien is de V70 geweldig, want hij biedt veel binnenruimte en ook veel laadruimte. De V70 is inderdaad een enorm praktische auto, en dat is waarom hij tot op de dag van vandaag populair is.

FAQ Sectie

Is de Volvo V70 veilig?

De Volvo V70 is een redelijk veilige auto omdat hij gebouwd is door Volvo, een merk dat tegenwoordig veiligheid hoger in het vaandel heeft staan dan welke andere autofabrikant dan ook. Het is waar dat de V70 oud is en dat hij niet is uitgerust met alle moderne veiligheidssnufjes en -oplossingen, maar het zijn de essentiële zaken die de grootste impact hebben als het om veiligheid gaat.

  Moet ik een Volvo leasen of kopen?

U moet zich echter richten op het 3e generatie model, omdat dat de veiligste van het stel is. De eerste twee generaties zijn een beetje te oud, wat betekent dat ze niet zo veilig zijn als de nieuwste V70-modellen, hoe goed ze ook gebouwd zijn.

Hoe lang kan een Volvo V70 meegaan?

Volgens veel Volvo-specialisten kan een Volvo V70 gemakkelijk meer dan 200.000 kilometer meegaan. Maar als de V70 goed genoeg wordt onderhouden, gaat hij waarschijnlijk wel twee keer zo lang mee. Het belangrijkste voor een lange levensduur is dus onderhoud.

De V70 van de eerste generatie is een beetje een legende op het gebied van duurzaamheid en er zijn veel gevallen waarin deze de 500.000 mijl hebben overschreden.

Moet ik de Volvo V70 kopen?

Dat hangt af van wat u van een auto verwacht en nodig hebt. Als u een betrouwbare, praktische en prijsgerichte auto nodig hebt, is de V70 inderdaad een goede keuze. De 1e generatie V70 wordt vooral gekocht omdat hij er cool uitziet en mooi staat met grote velgen en een verlaagde rijhoogte.

De laatste twee generaties zijn familie auto’s, maar de post-facelift modellen van beide zijn betrouwbaarder en bieden een meer samenhangende ervaring in het algemeen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts