Volvo V90 – alles wat u moet weten

Volvo V90

De Volvo V90 is het vlaggenschip stationwagen van Volvo van de 21e eeuw. De V90 werd al in 2016 voor het eerst uitgebracht en wordt nog steeds over de hele wereld verkocht. De V90 zal waarschijnlijk binnenkort worden vervangen, maar vanaf nu is het nog steeds een fel concurrerende luxe estate die erin slaagt om te wedijveren met de Audi A6 Avant, de BMW 5-serie Touring, en de Mercedes E-klasse estate.

Het motorenpalet van de V90 bestaat uit een 4-cilinder gamma dat ook zeer capabele hybride eenheden omvat. De V90 wordt ook aangeboden in dieselvorm, die voornamelijk in Europa wordt verkocht. De V90 heeft ofwel een FWD-aandrijving of een AWD voor de allerbeste en krachtigste modellen.

Qua design is de V90 min of meer gelijk aan de S90 sedan, wat betekent dat het een stationwagonversie is van een verder prachtig ogende auto. De V90 en de S90 bieden een meer minimalistische benadering van luxe, zonder dat de auto er te blingy uitziet en zonder te vol te stoppen met onnodige designelementen.

De betrouwbaarheid is goed, terwijl de rijervaring is afgestemd op moeiteloosheid, comfort en verfijning. De V90 wordt relatief hoog gewaardeerd omdat het een auto van deze tijd is, terwijl het praktische aspect van de V90 bijna toonaangevend is in zijn klasse.

Volvo V90 – De aandrijflijn

Zoals in het intro al is gezegd, bestaat de benzinemotoren line-up uit een enkele 2.0L 4-cilinder motor die tussen de 200pk en 320pk biedt, afhankelijk van de afstelling. Deze zijn in staat om tot 40 mijl per liter te rijden en zijn voornamelijk voorwielaangedreven, maar ze zijn ook beschikbaar in AWD-vorm.

  Welke Volvo is vierwielaangedreven?

Het dieselgamma is min of meer hetzelfde: er wordt één 2.0L 4-cilinder aangeboden met een vermogen dat varieert van 150 pk tot 235 pk. Deze zijn in staat om tot 50MPG te rijden. Hoewel al deze motoren indrukwekkend zijn, zijn de beste Volvo V90 motoren de hybride motoren die ook gebruik maken van een 2.0L 4-cilinder motor, maar het maximale vermogen is 455pk.

De meest efficiënte hybride V90 kan tot 124 MPGe teruggeven, wat inderdaad een sterk cijfer is. Ze zijn ook allemaal verfijnd, stil en comfortabel zonder gebrek aan vermogen. Tot slot worden alle V90-modellen geleverd met een verfijnde en goed afgestelde 8-traps automatische versnellingsbak.

Volvo V90 – Ontwerp en onderstel

Het design van de V90 grijpt terug naar de goeie ouwe tijd van de vierkante Volvo stationcars, maar de V90 oogt niet zo utilitair als sommige van die modellen. De V90 combineert de iconische boxy Volvo-designtaal met een luxueuzere benadering, waardoor de V90 er prachtig uitziet.

Het interieurdesign doet ook enigszins denken aan Volvo-modellen uit het verleden, maar de V90 is van binnen allesbehalve oud. Het design, de materialen en de indeling van het V90 interieur zijn ongeëvenaard, en veel mensen verkiezen het boven de Duitsers.

De V90 is getuned om een comfortabele en verfijnde auto te zijn, wat betekent dat het geen sportwagen is. Hij wordt vooral gebruikt om op de snelweg te cruisen. De R-Design modellen hebben een stugger onderstel, maar op dat gebied kan hij nooit tippen aan de BMW 5-Serie.

Volvo V90 – Betrouwbaarheid en veelvoorkomende problemen

De Volvo V90 is een redelijk betrouwbare auto, wat betekent dat de meeste online betrouwbaarheidsgrafieken en enquêtes de auto als middelmatig tot bovengemiddeld betrouwbaar bestempelen. De nieuwere V90-modellen zijn beter, omdat Volvo erin geslaagd is een aantal van de problemen met de vroegere modellen op te lossen.

  Veelvoorkomende problemen met Volvo S40

Hoe dan ook, de meest voorkomende problemen met de V90 hebben te maken met de ECM (Engine Control Module), de elektronica, het remsysteem, problemen met het brandstofsysteem en verhoogde trillingsniveaus tijdens het rijden. Sommige van deze problemen kunnen gemakkelijk en snel worden opgelost, terwijl andere nog steeds een mysterie blijven.

Volvo V90 – Waarde en praktische bruikbaarheid

U kunt een gebruikte V90 vinden voor minimaal zo’n $30.000, tenminste als u een degelijk en goed uitgerust model wilt. De gloednieuwe Volvo V90 kost rond de 55.000 dollar, terwijl de duurdere modellen veel meer kosten.

Praktisch gezien is de V90 enorm capabel, want hij biedt een grote zitruimte waarin tot 5 volwassenen met gemak kunnen zitten. De laadruimte is bijna toonaangevend in zijn klasse, wat hem tot een van de meest praktische luxe middenklassers maakt die vandaag de dag te koop zijn.

FAQ Sectie

Welke Volvo V90 moet ik kopen?

Als u op zoek bent naar een Volvo V90, moet u zich in de eerste plaats richten op de hybride modellen, want die zijn inderdaad de allerbeste van allemaal. U moet ook uw aandacht richten op de nieuwere modellen, omdat ze lijken te zijn een stuk betrouwbaarder. Al met al is het beste V90-model er waarschijnlijk een die goed is uitgerust en niet te veel kilometers op de klok heeft staan.

  Is Volvo goed in sneeuw?

U moet ook aandacht besteden als het model dat u op zoek bent naar maakte deel uit van een vrij talrijke lijst van terugroepingen die de V90 beïnvloed. De V90 benzinemotoren zijn ook een goed idee met de 200pk+ 4-cilinder als de beste van allemaal.

Is de Volvo V90 veilig?

De Volvo V90 is een echt veilige auto omdat het toch een moderne Volvo is. Volvo is een merk dat bekend staat om het maken van enkele van de veiligste auto’s op de markt. Het goede aan een moderne Volvo is dat ze direct vanuit de fabriek met veel veiligheidsvoorzieningen worden geleverd, wat betekent dat u niet extra hoeft uit te geven aan te veel opties.

Dit is niet het geval bij de Duitsers, die zijn wat terughoudender als het gaat om het opnemen van iets in de basisprijs model.

Moet ik een Volvo V90 kopen?

De Volvo V90 is uw aandacht waard als u op zoek bent naar een moderne luxe stationwagon. De Audi A6 Avant, de BMW 5-Serie en de Mercedes E-Klasse zijn stuk voor stuk geweldige auto’s, maar in vergelijking met de V90 blijven ze in sommige opzichten achter.

De V90 biedt een meer minimalistische benadering, waardoor de auto specialer aanvoelt. Al met al is de V90 een geweldige auto, die u moet kopen als u op zoek bent naar een praktische, veilige en efficiënte luxe gezinsauto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts