VW vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Volkswagen en Mercedes behoren tot de grootste autofabrikanten ter wereld. Mercedes is gespecialiseerd in het bouwen van luxe auto’s, terwijl VW vooral betaalbare voertuigen maakt. Dus, welk Duits merk is beter als het gaat om betrouwbaarheid?

Mercedes-Benz is betrouwbaarder dan Volkswagen. Volgens de meest recente Consumer Reports lijst van de minst betrouwbare automerken, kwam Volkswagen op de derde plaats met een score van 36 van de 100, terwijl Mercedes op de zevende plaats kwam met een score van 40 van de 100.

De minst betrouwbare Volkswagen-modellen zijn de Volkswagen Atlas en Volkswagen Tiguan. Terwijl de minst betrouwbare modellen van Mercedes de Mercedes-Benz C-Klasse en Mercedes-Benz CLA-Klasse zijn. Aan de andere kant, de meest betrouwbare Mercedes is de E-klasse, terwijl de meest betrouwbare Volkswagen de VW Passat is.

Maar hoe doet Mercedes het in vergelijking met sommige van de high-end Volkswagen modellen? Afgezien van betrouwbaarheid, is het van vitaal belang om andere factoren zoals veiligheid, comfort en prestaties te overwegen. Hieronder ziet u hoe de verschillende Mercedes- en Volkswagen-modellen het er in vergelijking met elkaar vanaf brengen.

Mercedes-Benz A-Klasse vs. Volkswagen Jetta

Volkswagen en Mercedes-Benz staan misschien lager op de betrouwbaarheidslijst, maar hun automodellen behoren tot de beste op de markt. Neem bijvoorbeeld de instapmodellen Mercedes-Benz A-Klasse en Volkswagen Jetta. Beide auto’s zijn kleine sedans met high-end functies en uitstekende prestaties.

De Mercedes-Benz A-Klasse wordt geleverd met een 2,0-liter intergekoelde turbomotor met 7-traps automatische transmissie. De Volkswagen Jetta is voorzien van een 1,4-liter intergekoelde turbomotor met 8-traps automatische transmissie. Beide voertuigen hebben een voorwielaandrijving.

Als het op prestaties aankomt, is de Mercedes A-Klasse veel beter dan de Volkswagen Jetta, want hij levert maximaal 188 pk bij 5800 tpm, terwijl de Jetta maximaal 147 pk bij 5000 tpm levert. Mercedes kan echter nog krachtiger zijn, afhankelijk van het model A-Klasse dat u kiest.

  Kun je zelf de olie in een Mercedes vervangen?

Zowel de A-Klasse als de Jetta hebben een capaciteit van vijf zitplaatsen, wat ze tot perfecte gezinsauto’s maakt. De A-Klasse sedan is een stuk groter dan de Jetta, maar de Jetta heeft meer bagageruimte. Prijstechnisch is de Mercedes-Benz A-Klasse veel duurder met een prijs van ongeveer 34.700 dollar, terwijl de VW Jetta rond de 23.800 dollar kost.

In termen van betrouwbaarheid, de Mercedes-Benz A-Klasse is betrouwbaarder dan VW Jetta. Volkswagen riep meer dan 210.000 Jetta sedans terug, gemaakt van 2016 tot en met 2018. Ze hadden een probleem met bouten die loskwamen in de motor, waardoor brandstof lekte. Mercedes heeft daarentegen nooit hun A-Klasse model teruggeroepen.

Mercedes-Benz C-Klasse vs. Volkswagen Passat

Met een basisprijs van $42.650 is de Mercedes-Benz C-Klasse een luxere en krachtigere auto dan de Volkswagen Passat, die verkocht wordt voor $27.900. Maar zelfs met het hoge prijskaartje, is de Mercedes-Benz C-Klasse niet zo betrouwbaar als de VW Passat.

Over het algemeen, Mercedes als een merk is betrouwbaarder dan Volkswagen, maar de VW Passat is betrouwbaarder dan sommige Mercedes-modellen, zoals de C-Klasse. Wat de VW Passat betrouwbaar maakt is het lagere aantal geregistreerde problemen. Passat bezitters zullen minder tijd in de garage doorbrengen, wat niet gezegd kan worden van andere Volkswagen modellen.

De Mercedes-Benz C-Klasse en Volkswagen Passat zijn vergelijkbaar in dat ze beide middelgrote sedans zijn. De C-Klasse heeft echter meer geavanceerde functies dan de Passat, wat duidelijk is in hun vanafprijzen. De C-Klasse is ook krachtig, want hij is uitgerust met een 2,0-liter intergekoelde turbomotor die een maximum van 255 pk levert.

  Wat is de meest betrouwbare Volvo?

Aan de andere kant heeft de Volkswagen Passat een 2,0-liter intergekoelde turbomotor die maximaal 174 pk levert. De C-Klasse heeft een voorwielaandrijving, terwijl de Passat een achterwielaandrijving heeft. Bovendien heeft de C-Klasse een luxueuzer interieur dan de Passat. Over het algemeen is de C-Klasse de betere auto, minus de betrouwbaarheid.

FAQ

Welk Duits automerk is het meest betrouwbaar?

De top vijf van Duitse merken bestaat uit Mercedes-Benz, Audi, BMW, Volkswagen en Porsche. Van deze merken is Porsche het meest betrouwbaar, gevolgd door Mercedes-Benz. Volkswagen is de volgende in de rij, dan Audi, en BMW staat op de laatste plaats.
De reden waarom Mercedes-Benz en Porsche hoog scoren op betrouwbaarheid is dat zij minder problemen rapporteren en de kosten om deze te verhelpen ook lager zijn. Deze twee automerken hebben echter wel de duurste onderdelen van de vijf Duitse merken.

Welk automerk is beter, Mercedes of VW?

Dat hangt ervan af wat u zoekt. Als u toptechniek, luxe, comfort en veiligheid wenst, is Mercedes-Benz zeker de betere optie. Wilt u echter een betaalbare auto die ook nog eens goedkoper in onderhoud is, dan is een Volkswagen een uitstekende keuze.

Welke auto is duurder in onderhoud, BMW, Audi, Mercedes of VW?

BMW is het duurste Duitse merk in onderhoud. Hoewel Audi en VW door hetzelfde moederbedrijf worden gemaakt, is Audi iets duurder in onderhoud dan VW. Op de derde plaats komt Mercedes-Benz en tenslotte VW. Merk op dat de onderhoudskosten van een VW afhankelijk zijn van het model.

Welke auto’s gaan langer mee, Mercedes, BMW, Audi of VW?

Als het om duurzaamheid gaat, verslaat Volkswagen alle andere grote Duitse merken. Hoewel de meeste Mercedes-Benz modellen vrij lang meegaan, haalt Volkswagen toch de dag. VW automodellen zoals de Jetta, Beetle, en Passat staan erom bekend zeer lang mee te gaan.
Mercedes komt op de tweede plaats als het gaat om duurzaamheid, terwijl BMW en Audi op de derde en vierde plaats komen, respectievelijk. Echter, de BMW 5-serie heeft bewezen duurzamer te zijn dan de meeste Mercedes en zelfs VW automodellen. Audi is het minst betrouwbare automerk op deze lijst, maar sommige modellen zoals de Q7 staan hoger.

  Wat zijn de sportieve Mercedes modellen?

Staat Volkswagen op hetzelfde niveau als Mercedes, Audi en BMW?

Nee, dat is het niet. Hoewel Volkswagen het moederbedrijf is van Audi, staan de modellen van Volkswagen niet op hetzelfde niveau als de drie belangrijkste Duitse luxe automerken. Volkswagen maakt kwaliteitsauto’s die meestal een klasse hoger zijn dan Toyota, Nissan, en Honda, maar ze zijn niet op gelijke voet met Mercedes, Audi, of BMW.
Niet alleen hebben de drie belangrijkste Duitse luxe automerken een naam voor zichzelf gemaakt door de jaren heen, maar ze bevatten ook high-end functies en top-notch engineering. Ook bevatten ze enkele van de meest geavanceerde veiligheidsvoorzieningen, waardoor ze veiliger zijn dan veel automerken.

Wat is voor u het belangrijkst?

Als betrouwbaarheid is wat u zoekt, dan is Mercedes-Benz betrouwbaarder dan Volkswagen. Maar als u een betaalbare Duitse auto wilt met goede functies die een standaard voertuig overtreffen, dan is Volkswagen een goed alternatief. Over het algemeen zijn beide auto’s uitstekend en zeer duurzaam.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts