Waarom gaan Volvo’s zo snel in waarde achteruit?

Veel mensen kopen Volvo’s vanwege hun stijl en veiligheid. En de laatste jaren is Volvo steeds beter geworden in design en zelfs in technologie. Waarom worden Volvo’s dan zo snel afgeschreven?

Volvo’s gaan zo snel in waarde achteruit omdat de reparaties duur zijn en onderdelen moeilijk te krijgen zijn. En zelfs als je de onderdelen vindt, zijn ze duur. De introductie van nieuwere en betere modellen zorgt er ook voor dat oudere modellen in waarde dalen.

Maar niet alle Volvo’s worden snel minder waard, sommige modellen behouden nog een redelijke tijd hun waarde.

Redenen voor afschrijving Volvo’s

Hoge onderhoudskosten

Er bestaat geen twijfel over dat Volvo’s veilig zijn. De nieuwere ontwerpen en technologie maken hun merk geavanceerder, maar toch verliezen diezelfde auto’s na verloop van tijd hun waarde. Als u vijf jaar geleden een Volvo S60 voor 56.000 dollar hebt gekocht, kunt u verwachten dat u flink wat geld verliest als u hem nu wilt verkopen.

Volvo’s die al vijf jaar op de weg zijn, hebben waarschijnlijk zware omstandigheden moeten doorstaan die tot slijtage van het voertuig hebben geleid. Dit betekent dat de auto moet worden gerepareerd en dat sommige onderdelen moeten worden vervangen. Sommige van deze onderdelen zijn vrij duur en moeilijk te verkrijgen.

Het zal u misschien verbazen dat veel gewone monteurs niet weten hoe ze reparaties aan Volvos moeten uitvoeren. Dit zal u duwen om uw auto te nemen om een gecertificeerde dealer die reparatiekosten zal verhogen. Velen zouden geen Volvo van $6.000 kopen en $45.000 uitgeven aan onderdelen en reparaties. Dus zelfs als u kopers ziet, zullen ze het goedkoop prijzen.

Afstand van onderdelenproductie

Volvo’s worden geproduceerd in Zweden en België, en dan verscheept naar verschillende delen van de wereld. En als iemand zoveel moet uitgeven om een tweedehands auto naar zijn locatie te verschepen, waarom gaat hij dan niet voor auto’s die lokaal te vinden zijn? In de VS bijvoorbeeld zullen sommige mensen geen tweedehands Volvo kopen, niet omdat hij niet goed is, maar omdat de kosten om hem binnen te brengen te hoog zijn.

  Is Volvo of BMW veiliger?

Stel dat de auto in goede staat wordt gebracht, dan zal hij na verloop van tijd toch een onderhoudsbeurt nodig hebben. Dat betekent dat er ook onderdelen moeten worden verscheept, omdat die ter plaatse moeilijk te vinden zijn. Volvo-onderdelen zijn natuurlijk duur, dus het verschepen ervan zal de prijs nog verder opdrijven. Daarom kiezen de meeste mensen liever voor auto’s waarvan de onderdelen gemakkelijk verkrijgbaar en minder duur zijn.

Modellen met een bepaald defect

Sommige Volvo-modellen gaan in waarde achteruit, maar niet noodzakelijk omwille van hoe lang ze gereden hebben. Ze verliezen aan waarde omdat ze bekend staan om een bepaalde fout of probleem als gevolg van een fabrieksfout. Elk model met zo’n label zal in waarde dalen. Waarom zou iemand voor een auto willen gaan die gevoelig is voor problemen met een katalysator?

Sommige versies van de 2021 XC90, bijvoorbeeld, hebben volgens consumenten problemen met de aandrijflijn, remsystemen, powerknoppen en zelfs het ontwerp van de carrosserie. Modellen waarvan bekend is dat ze deze problemen hebben, kunnen een lage vraag hebben, waardoor de prijs als een steen daalt.

Introductie van nieuwere modellen

Auto’s in het algemeen (niet alleen Volvo’s) verliezen na verloop van tijd hun waarde. Jaarlijks komen er nieuwere en betere modellen op de markt. Dus waarom zou iemand kiezen voor een ouder model als nieuwere modellen veel nieuwe functies en technologie beloven die je op de vorige niet zult vinden?

  Is er een sportieve Volvo?

Dit geldt vooral voor mensen die gek zijn op technologische verbeteringen en die de nieuwste auto’s in de stad willen bezitten. Met deze ideologie zal de vraag naar dergelijke auto’s met verouderde technologie afnemen. Dit leidt ertoe dat eigenaars tegen een lage prijs verkopen om kopers te krijgen.

Betrouwbaarheid van het model

De betrouwbaarheid van een bepaald model heeft een grote invloed op de prijs. Zijn de onderdelen gecontroleerd en in orde bevonden? Hoe presteert hij op de weg? Heeft hij een goed stuurgevoel? Is hij goed in de bochten?

Ja, oude auto’s verslijten door het constante gebruik. Dus is het waarschijnlijk dat u de auto moet onderhouden en onderdelen moet vervangen. Maar hoe lang duurt het voordat u de auto van de weg moet halen voor reparatie? Een auto met een lage betrouwbaarheidsscore kan te maken krijgen met een afname van de vraag, waardoor de auto wordt afgeschreven.

Lage vraag

Zoals gezegd gaan niet alle Volvo-modellen zo snel in waarde achteruit; sommige modellen behouden hun waarde, althans voor enige tijd. Echter, als er weinig vraag is naar een bepaald model, dan zal de doorverkoopprijs laag zijn. De geringe vraag kan aan veel factoren te wijten zijn, waaronder de hierboven genoemde.

FAQs

Welk Volvo-model schrijft het snelst af?

Er is geen bepaalde volgorde waarin Volvo’s afschrijven. De beschikbaarheid en de kosten van onderdelen, de reparatiekosten en modellen met veel storingen zijn allemaal factoren die een rol spelen. De V60 kan bijvoorbeeld weinig gevraagd worden vanwege defecte elektrische onderdelen, terwijl de XC90 uit 2003 weinig gevraagd kan worden vanwege voortijdige bandenslijtage.

  Zijn Volvo-onderdelen duur?

Beide modellen zullen afschrijven, maar welk model sneller zal afschrijven hangt uitsluitend af van de vraag van de kopers. U zou bijvoorbeeld verwachten dat de 2003 XC90 zal afschrijven vanwege bandenslijtage. Maar u zult geschokt zijn te weten dat veel mensen er toch voor zullen gaan. Zeker, niet alle 2003 XC90’s zullen dat probleem hebben.

Welk Volvo model behoudt zijn waarde ook na lang op de markt te zijn?

Volvo’s 2016-modellen, gevolgd door 2015 en 2017, lijken hun waarde te hebben behouden, zelfs na zo lang op de markt te zijn. Deze beoordeling houdt rekening met verschillende factoren, zoals de oorspronkelijke prijs van het model, de huidige prijs, de kosten van onderhoud en de resterende (voorspelde) uitgaven in jaren.

CarEdge merkte op dat de modellen van die jaren nog ongeveer 58% van hun levensduur over hebben. Dat betekent dat de auto’s zelfs na meer dan vijf jaar slechts 42% zijn afgeschreven. Volgens hun berekening zou een auto van die leeftijd normaal gesproken met ongeveer 74% moeten zijn afgeschreven.

Wat is de gemiddelde kostprijs van een tweedehands Volvo?

De prijs van een tweedehands Volvo hangt af van verschillende factoren. Het model, het bouwjaar, het aantal afgelegde kilometers, de algemene gezondheidstoestand van de auto en de vraag bepalen de prijs. U vindt gebruikte Volvo’s van $5000 tot $50.000. Maar let op dat er andere kosten bij komen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts