Waarom gaan Volvo’s zo snel in waarde achteruit?

Volvo’s zijn niet alleen veilige en betrouwbare auto’s, maar ze zijn ook luxueus. Maar zoals alle luxueuze auto’s, worden ook Volvo’s zo snel afgeschreven. Maar waarom verliezen Volvo’s hun waarde zo snel?

De belangrijkste reden waarom Volvo’s zo snel in waarde dalen, zijn de hoge onderhoudskosten. Het onderhoud van een Volvo is vrij duur, zoals bij elke luxe auto. Dus na 3 jaar bezit of als de garantie afloopt, wordt een Volvo duur in reparatie en onderhoud.

Bovendien worden Volvo’s ook zo snel afgeschreven vanwege het hoge leasegetal. Net als Duitse luxeauto’s worden ook veel nieuwe Volvo’s geleased. Aangezien Volvo’s luxeauto’s zijn, zijn de meeste kopers welgesteld en kopen ze liever geen tweedehandsauto’s. Daarom worden er veel gebruikte auto’s op de markt gebracht, waardoor de prijs zeer snel daalt.

Hier zijn enkele van de redenen waarom Volvo’s zo snel in waarde dalen:

Hoge eigendomskosten

Volvo’s behoren tot de meest betrouwbare auto’s op de markt. Ze gaan dus niet snel stuk, waardoor de eigendomskosten laag zijn. Wanneer de garantieperiode echter voorbij is, stijgen de kosten van een Volvo omdat de onderdelen vrij duur zijn om te kopen.

Volvo’s worden meestal geleverd met een garantie van 4 jaar of 50.000 mijl, afhankelijk van wat het eerst komt. Bovendien, naarmate Volvo’s ouder worden, nemen ook de kosten van reparatie en onderhoud toe. De meeste Volvo’s beginnen ernstige problemen te ontwikkelen na 75.000 mijl. Daarom daalt de waarde van Volvo’s drastisch na het bereiken van 100k mijl.

Minder kopers

In tegenstelling tot mainstream auto’s, is Volvo een luxe auto met specifieke kopers in het achterhoofd. De meeste Volvo kopers zijn welgestelde mensen die meestal de voorkeur geven aan nieuwe auto’s en geen oude auto’s kopen. Daarom zijn er minder kopers op de markt voor tweedehands Volvo’s, wat de kosten drukt.

  Wat is de beste Volvo ooit gemaakt?

Bovendien, omdat gebruikte Volvo’s de markt voor gebruikte auto’s overspoelen, drijft dit de kosten van de auto’s naar beneden. Dit is een van de dingen die ervoor zorgen dat deze auto zo snel in waarde daalt. Desondanks is het gebruikelijk dat gebruikte luxe auto’s de markt overspoelen, omdat het aantal kopers van gebruikte auto’s meestal gering is.

Veel auto’s worden geleased

Net als Mercedes-Benz en BMW biedt ook Volvo zijn klanten de mogelijkheid om hun auto’s te leasen of te kopen. Daarom overspoelen na afloop van de leaseperiode veel Volvo’s de markt, waardoor hun prijzen drastisch dalen. En omdat zij toetreden tot de reeds overspoelde markt van tweedehands Volvo’s, dalen de prijzen van de auto’s.

Volvo biedt normaal gesproken korte- en langetermijnleases aan. Korte leasecontracten duren 24 maanden, terwijl lange leasecontracten 48 maanden duren. Mensen die om de paar jaar een nieuw model willen rijden, kunnen dus kiezen voor Volvo-leasing. De Volvo S60 wordt bijvoorbeeld geleased voor een bedrag van 339 dollar per maand.

FAQ

Houden Volvo’s hun waarde?

Nee Volvos houden hun waarde niet goed vast. Maar als u Volvo vergelijkt met andere luxe auto’s zoals BMW en Audi, zult u merken dat Volvo iets beter is. Desalniettemin zijn ook het model en het bouwjaar van belang als het gaat om Volvo’s die hun waarde behouden.

Zo houdt de Mercedes-Benz E-Klasse zijn waarde beter vast dan de XC90, terwijl de XC90 zijn waarde beter vasthoudt dan de Mercedes-Benz C-Klasse. De Volvo XC90 heeft een afschrijving van 54% na 5 jaar, terwijl de Mercedes C-Klasse een afschrijving heeft van 60% in dezelfde periode.

  Wat is de beste tweedehands Volvo om te kopen?

Welk Volvo model schrijft het meest af?

Helaas kan niet elk Volvo-model zijn waarde goed behouden. Zorg er daarom voor dat u de waardevermindering van een Volvo kent, voordat u de bank breekt om een Volvo aan te schaffen. Een van de Volvo-modellen met de laagste afschrijving is de Volvo XC60. Deze auto schrijft snel af met een afschrijvingspercentage van meer dan 57% in de eerste 5 jaar van eigendom.

Wanneer de Volvo XC60 nieuw is, kost hij ongeveer $51.550. Maar na 5 jaar kan deze auto zeer snel in prijs dalen en voor ongeveer $22.800 worden verkocht. Wanneer u echter de afschrijving van deze auto vergelijkt met andere luxeauto’s van BMW en Mercedes, zult u merken dat hij zijn waarde beter vasthoudt.

Welk Volvo-model houdt zijn waarde beter?

Nu u weet welk Volvo-model het snelst afschrijft, is het ook goed om te weten welke Volvo het best in waarde blijft. De Volvo V70 houdt zijn waarde het beste. Hij wordt op de voet gevolgd door de Volvo XC70 EN V50. De Volvo V70 is een stationwagon.

Ondanks het feit dat de Volvo V70 uit productie is genomen, behoort hij nog steeds tot de Volvo-modellen die hun waarde behouden. Momenteel heeft hij een basisprijs van ongeveer 38.800 dollar. Integendeel, een gebruikte Volvo V70 gaat voor ongeveer $15.500. Van de nieuwste modellen houdt de Volvo XC90 zijn waarde beter vast. Hij wordt op de voet gevolgd door de Volvo XC40.

Welke auto’s verliezen het snelst hun waarde?

Luxewagens verliezen het snelst hun waarde. Dat heeft vooral te maken met de hoge reparatie- en onderhoudskosten. Bovendien worden veel luxewagens geleased, wat betekent dat ze na een paar jaar de markt overspoelen. Als gevolg daarvan daalt hun waarde het snelst dan die van de meeste mainstream auto’s.

  Zijn Volvo's duur in onderhoud?

Enkele van de luxe auto’s die hun waarde het snelst verliezen zijn BMW, Audi, Mercedes-Benz, Porsche, en zelfs Volvo. Dus, als u van plan bent om een luxe auto te kopen en deze na een paar jaar te verkopen, moet u overwegen hoeveel het zal opbrengen op de wederverkoopmarkt.

Zijn Volvo’s duur in onderhoud?

Ja, Volvo’s zijn duur in onderhoud. Zoals alle luxewagens is het onderhoud van een Volvo duur omdat de reserveonderdelen duur zijn en ze een gespecialiseerde behandeling vereisen. Daar komt nog bij dat Volvo’s veel gemakkelijker stuk gaan dan de meeste gewone auto’s, wat betekent dat u vaak naar de garage zult gaan.

Conclusie

Al met al, Volvo’s schrijven zo snel af omdat het luxe auto’s zijn, hoge onderhouds- en reparatiekosten hebben, er weinig vraag is naar gebruikte auto’s, en hoge leasebedragen. Dus voordat u in een Volvo investeert, moet u weten dat deze zijn waarde zeer snel zal verliezen, tenzij u hem voor de lange termijn wilt houden.

Ondanks het hoge afschrijvingspercentage zijn Volvo’s uitstekende auto’s die niet alleen comfort, luxe en high-tech techniek bieden, maar ook veiligheid. Daarom krijgt u meer dan wat de meeste mainstream auto’s bieden. Bovendien kunt u overwegen een Volvo te kopen met een laag afschrijvingspercentage, zoals de Volvo XC90.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts