Waarom is Volvo gestopt met het maken van de C30?

Volvo wilde zich concentreren op andere modellen, dus stopten ze met het maken van de C30. In 2013 kondigde Volvo officieel aan dat ze gingen stoppen met het maken van de C30 om “Volvo beter te positioneren voor de toekomst en de volgende fase van ons model.” Dit was waarschijnlijk te wijten aan de lage verkoopcijfers van de C30, omdat er jaarlijks maar zo’n 4500 exemplaren van werden verkocht.

Alles over de Volvo C30

De C30 debuteerde in 2006 op de Autosalon van Parijs, en hij was in 2007 in de Verenigde Staten verkrijgbaar. Volvo introduceerde hem als een premium compacte hatchback. Hij had twee motorvarianten: de inline-viermotor en de inline-vijfmotor. Het platform dat gebruikt werd in deze auto was het Volvo P1 platform.

Modellen

Volvo introduceerde verschillende modellen over de hele wereld, maar in de VS waren er slechts twee uitrustingsniveaus beschikbaar. Ze lanceerden ook een R-design later in 2008. De VS had alleen benzine gebaseerde modellen en er was slechts één generatie, maar het kreeg veel belangrijke upgrades.

De C30 had ook een speciale editie in de VS genaamd Boston Red Sox editie in 2008. Er was ook een prestatie-optie gemaakt door de combinatie Polestar en Volvo. Deze had software-aanpassingen die de prestaties van de auto verbeterden van 227 pk naar 250 pk.

In 2010 kondigde Volvo ook het C30 DRIVe Electric-model aan, een conceptauto in beperkte oplage en volledig elektrisch. Het elektrische model had een 24 kWh lithium-ion batterijpakket met een 82 kW elektromotor. De auto had een geschatte actieradius van 93 mijl en kon van 0 tot 50 km/u (0-31mph) rijden in slechts 4 seconden.

Betrouwbaarheid

Volvo wordt beschouwd als een van de meest betrouwbare luxemerken in de autowereld. De C30 werd ook beroemd vanwege zijn onverwoestbare structuur en betrouwbaarheid. De hatchback was beroemd om zijn algemene duurzaamheid, veiligheid en betrouwbaarheidsfactoren.

  Is Volvo betrouwbaarder dan Audi?

Hij had een algemene betrouwbaarheidsscore van 70,65, waar de gemiddelde betrouwbaarheidsscore 57 is. Hij had ook betaalbare onderhoudskosten van rond de $720. Dit alles maakte de C30 een briljante, betrouwbare keuze voor mensen om te kopen in die tijd.

Veiligheid

Zoals het geval is met alle Volvos, had de C30 ook de beste veiligheidsvoorzieningen van die tijd. De veiligheidsvoorzieningen waren een groot hoogtepunt van de auto. De IIHS bekroonde ook de C30 met de Top Safety Pick award. De auto was uitgerust met Volvo’s Intelligent Driver Information System, dat de aandacht van de bestuurder voortdurend bewaakt. De auto had de volgende andere veiligheidsvoorzieningen:

 • Dodehoekdetectiesysteem
 • Antiblokkeersysteem
 • Whiplash beschermingssysteem
 • Vier verschillende staalsoorten om de botsenergie te verdelen
 • Systeem voor bescherming tegen zijdelingse botsingen
 • Elektronisch stabiliteitsprogramma
 • Tractiecontrolesysteem
 • Airbags en opblaasbare gordijnen

Stopzetting van de C30

Volvo bevestigde de stopzetting van de C30 in 2013. Volvo kondigde aan te stoppen met de productie van de C30 om zich voor te bereiden op de toekomst van Volvo en ruimte te maken voor hun nieuwe plannen en modellen. De lage verkoopcijfers van de auto hebben echter zeker invloed gehad op de beslissing om de auto uit productie te nemen.

De auto had de beste verkoopcijfers in 2008 met slechts 4299 verkochte exemplaren. Deze aantallen bleven elk jaar dalen. In 2009 verkocht Volvo slechts 4266 exemplaren. Het aantal daalde drastisch in 2010 met slechts 2906 verkochte exemplaren. Ter vergelijking, de concurrent, de MINI Cooper hatchback verkocht in 2011 in totaal 28.067 eenheden.

  Is Volvo of BMW veiliger?

Problemen met de C30

Het eerste grote probleem met de auto was zijn prijs. Hij was veel duurder dan zijn concurrenten zoals de MINI Cooper hatchback of de Volkswagen GTI. Het prijskaartje van de auto bedroeg $26.395, wat vrij duur was voor een hatchback. Voor de rest is de auto nog steeds behoorlijk solide als je op zoek bent naar een gebruikte C30. Enkele kleine problemen verschenen nog rond de 80-120k miles zoals:

 • Ophanging
 • distributieriem
 • Draagarmen
 • CV-schoenen
 • Distributieriem
 • Waterpomp

Motorsport

Een raceauto versie van de C30 werd ontworpen in 2010 als de STCC-Volvo. In 2011 gebruikte het Polestar raceteam de Volvo C30 DRIVe als hun belangrijkste raceauto. Ze reden goed in de 2011 FIA WTCC Race of Belgium. In 2011 won de C30 vijf races in het Pirelli World Challenge-seizoen.

De C30 electric werd eerste in de 130 kilometer lange Michelin Challenge Bibendum rally, en won ook prijzen voor wegligging. De C30 was ook te zien in het WTCC-seizoen 2011. Al met al heeft hij een goede autosportcarrière achter de rug.

Toekomst met de nieuwe C40

De C30 werd in 2013 uit productie genomen, maar hij werd vervangen door de Volvo V40 met zijn tweede generatie. De V40 werd vervolgens ook in 2019 stopgezet vanwege Volvo’s focus op de elektrificatie van de auto’s. De volledig nieuwe Volvo C40 is echter helemaal klaar om de V40 te vervangen, en het zal de ultieme opvolger van de C30 worden in 2022.

FAQ

Maakt Volvo ook hatchbacks?

Volvo maakte vroeger hatchbacks, zoals de V40 of de C30. Deze auto’s waren behoorlijk beroemde hatchbacks van Volvo. Het waren hatchbacks van top- en luxekwaliteit met goede rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik. Volvo is gestopt met deze auto’s en heeft de focus verlegd naar elektrische auto’s en elektrificatie.

  Is Volvo goed om te leasen?

Waarom houden mensen van hatchbacks?

Er zijn veel redenen om van kleine hatchbacks te houden in vergelijking met grote sedans of SUV’s. Ten eerste zijn ze klein, dus ze passen overal. Als u in een stad woont waar ruimte erg belangrijk is, dan zijn hatchbacks makkelijk te hanteren. Ze hebben ook meer hoofdruimte dan sedans.

De wegligging is ook beter in hatchbacks vanwege hun kleine formaat. Hatchbacks zijn vrij flexibel in termen van het vervoer van mensen en vracht. Je kunt je lading in de auto kwijt door de achterbank op te klappen, en de achterbank is meestal ook ruim. Hatchbacks verbruiken ook minder brandstof, wat zuinig is.

Is de Volvo C40 een goede auto?

De Volvo C40 recharge is Volvo’s allereerste volledig elektrische auto. Het is een elektrische auto van topkwaliteit en heeft een geschatte actieradius van meer dan 200 km. De auto ondersteunt ook snelladen, en hij kan opladen van 10% tot 80% in slechts 33 minuten met een snellader. Hij heeft een goede acceleratie en kan in slechts 4,5 seconden van 0 naar 100 km/u rijden. Over het geheel genomen is het een goede auto om te kopen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts