Waarom kopen mensen geen Volvo’s?

Veel mensen verkiezen andere Europese luxewagens boven Volvo omwille van hun prestaties en sportief ogende vormen. Mensen schrikken ook af van Volvo’s vanwege hun hoge onderhoudskosten en ook andere veelvoorkomende problemen.

Volvo heeft de laatste jaren ook zijn naam op het gebied van betrouwbaarheid verloren, een gebied waar ze vroeger uitblonken. Vroeger maakten ze strakke en betrouwbare auto’s die meer dan een leven lang meegingen, maar nu zijn ze niet meer zo betrouwbaar, vooral door meer high-tech functies.

Volvo’s zijn veranderd

Volvo is een Zweedse autofabrikant die vroeger bekend stond om zijn duurzame en betrouwbare auto’s. In de jaren ’80 bezaten veel Amerikanen een Volvo stationwagon vanwege zijn veiligheid en duurzame kwaliteiten. Ze werden letterlijk gebrandmerkt als “gezinsauto’s”. Ze hadden hun eigen categorie, en ze waren meesters in het maken van deze duurzame en duurzame auto’s.

Dit veranderde in de 21e eeuw toen Volvo nieuwe autotrends begon te volgen. Ze begonnen sportief ogende auto’s te maken, wat niet hun sterkste kant was. De mensen hielden van Volvo om een reden: hun onderhoudsarme en veilige auto’s. Hoewel ze nog steeds de beste zijn op het gebied van veiligheid, geven veel mensen de voorkeur aan andere Europese auto’s zoals BMW of Audi.

Betrouwbaarheidsproblemen

Volvo’s stonden bekend als veilige en betrouwbare auto’s die een leven lang meegingen. De boxy wagens waren misschien niet populair bij de jongere bevolking, maar ze waren beroemd bij gezinnen en oude mensen. Dit veranderde toen ze de nieuwe trends begonnen te volgen en probeerden een jonger publiek aan te spreken.

Volvo staat op de 23e plaats van 40 automerken wat betrouwbaarheid betreft. Ze hebben zichzelf geprofileerd als een luxemerk, met de nadruk op het maken van strak vormgegeven auto’s die veel onderhoud vergen. Er zijn veel meldingen van defecte onderdelen in moderne Volvo’s en klachten over technologische storingen.

  Zijn Volvo's gemakkelijk om aan te werken?

Onderhoudsproblemen

Volvo’s zijn luxewagens geworden en net als alle andere luxewagens vereisen ze ook veel onderhoud en extreem dure onderdelen. Deze onderdelen zijn nog moeilijker te krijgen dan andere Europese auto-onderdelen. De gemiddelde jaarlijkse reparatierekening kost ongeveer 769 dollar, wat min of meer gelijk is aan vergelijkbare Europese autofabrikanten.

Volvo eist ook van zijn klanten dat zij hun onderhoud alleen door Volvo-dealers laten doen, anders bestaat de kans dat de garantie vervalt. Autobezitters hebben ook veel problemen gemeld met het gevoel te zijn opgelicht door dealers. Gecombineerd heeft dit Volvo een zeer slechte reputatie gegeven voor het maken van auto’s met veel onderhoud.

Veel voorkomende problemen

Alle autofabrikanten hebben wel eens problemen, maar sommige bedrijven hebben meer problemen dan andere. Er is een schaal om dit te meten aan de hand van problemen per 100 auto’s, waarin Volvo op twee na laatste staat met een score van 184 problemen per 100.

De XC90 werd door het Consumentenrapport gerangschikt als de minst betrouwbare auto. Ook andere modellen scoren niet erg goed op betrouwbaarheid.
De meest voorkomende problemen bij veel Volvo’s zijn:

  • Transmissie problemen – Volvo maakt niet hun eigen transmissie systemen en krijgt ze van een ander bedrijf. Dit heeft geleid tot veel storingen aan het transmissiesysteem.
  • Elektrische storingen – er zijn enkele elektrische storingen gemeld op vele forums, zoals onjuiste weergave van het batterijpercentage en andere storingen.
  • Oververhitting – veel eigenaren hebben ook melding gemaakt van storingen in het koelsysteem.
  • Automatisch noodremsysteem – veel eigenaren hebben dit gemeld en Volvo heeft meer dan 700.000 auto’s teruggeroepen voor een hercontrole.
  • Lekkage stuurbekrachtigingsvloeistof
  Volvo vs BMW betrouwbaarheid - wat is beter?

Volvo is zijn niche kwijt

Volvo heeft hun eigen categorie van het maken van gewoon veilige auto’s, en ze waren beroemd in deze categorie. De auto’s waren solide en gingen vele jaren mee zonder grote reparaties. De systemen waren niet erg complex, en ze waren gemakkelijk te repareren. Kortom, ze hadden hun eigen niche van betrouwbare, duurzame, veilige, en niet zo complexe auto’s.

Interesse van mensen in andere merken

Volvo is even duur als veel andere Europese luxe automerken. Toch is Volvo niet zo populair bij jongeren. De prijs van Volvo is een grote factor. Merken als BMW of Audi, die qua prestaties veel beter zijn dan Volvo, hebben bijna dezelfde prijs als Volvo’s. Daarom kopen mensen gewoon Duitse auto’s omdat ze cooler en sportiever zijn.

Volvo heeft zeker veel van zijn klanten verloren. Ze produceren niet meer de meest betrouwbare en duurzame auto’s. De onderhoudsrekeningen kosten meer dan veel andere merken. Ze zijn er niet in geslaagd om andere Europese giganten zoals BMW, Mercedes en Audi te verslaan. Volvo’s kosten bijna evenveel als deze bedrijven, dus verkiezen mensen vaak Duitse auto’s boven Volvo. Volvo is echter nog steeds een van de veiligste autoproducenten met een gemiddelde betrouwbaarheid.

De toekomst van Volvo

Volvo produceert nu een kleine line-up van auto’s die goed presteren in hun respectievelijke categorieën, maar het zijn niet zulke bekende concurrenten als BMW of Audi. De auto’s zijn nog steeds het beste in veiligheidsvoorzieningen, wat een goed teken is voor Volvo’s. Ze hebben hun eigen niche als het gaat om veiligheid.

Volvo heeft ook zijn elektrificatieproject aangekondigd, wat veel mensen aantrekt. Het volledig elektrische XC40-model was een succes. Ze gaan volgend jaar ook de elektrische auto C40 op de markt brengen. Ze hebben een visie om volledig elektrisch te gaan tegen 2030. Dit is zeker een goed teken voor Volvo.

  Welke Volvo is het veiligst?

FAQ

Kopen mensen nog Volvo’s?

Volvo’s mogen dan hun issues en problemen hebben, ze worden nog steeds goed verkocht. Vooral de lancering van de elektrische XC40 heeft de verkoop van Volvo doen stijgen. In het jaar 2020 verkocht Volvo wereldwijd 661.713 auto’s, wat iets lager was dan het voorgaande jaar 2019, toen ze wereldwijd 705.452 verkochten. Maar mensen kopen nog steeds Volvo’s, zelfs na sommige van hun problemen.

Is Volvo kopen het waard?

Er zijn veel dingen die mensen leuk vinden aan Volvos, en er zijn ook veel factoren die mensen niet leuk vinden. De veiligheidsvoorzieningen en het comfortniveau van Volvo’s zijn een groot voordeel van Volvo’s. De veiligheid is niet te verslaan, dus als dat een waarde voor u is, is een Volvo zeker de moeite waard.

Echter, de onderhoudskosten en andere reparatiekosten zijn de redenen waarom mensen een Volvo vermijden. Het komt dus op de persoonlijke smaak van de kopers aan.

Wat zijn de populairste automerken in de VS?

Populariteit hangt af van betrouwbaarheid en degelijke producten. Mensen willen geen auto kopen en dan duizenden dollars uitgeven om hem te laten repareren. Er zijn echter nog andere redenen zoals persoonlijke smaak en rijervaring waar kopers ook om geven.

Enkele automerken die het meest geliefd zijn bij Amerikaanse automobilisten zijn:

  • Toyota
  • Honda
  • Chevrolet
  • Ford
  • Mercedes-Benz

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts