Waarom worden Mercedessen als taxi’s gebruikt?

Als u in landen als Duitsland en Oostenrijk bent geweest, is de kans groot dat u in een Mercedes taxi bent gestapt of een Mercedes taxi hebt gezien. Ja, Mercedes taxi’s zijn gebruikelijk in deze landen, ondanks hun luxe. Maar waarom worden Mercedessen als taxi’s gebruikt?

Mercedes wordt als taxi gebruikt omdat de chauffeurs minder belastingen betalen dan wanneer ze goedkope auto’s kopen. Dit geldt echter niet overal, behalve in een handvol landen in Europa. Dus als een taxichauffeur voor een Ford Fiesta kiest, kan het zijn dat hij of zij uiteindelijk meer belasting betaalt dan een chauffeur die voor een Mercedes E-klasse kiest.

Niet alle Duitse luxeauto’s worden echter voor taxi’s gebruikt. Het is bijvoorbeeld moeilijk voor te stellen dat een BMW, Audi of Porsche als taxi wordt gebruikt. Dit komt omdat de kosten van verzekering en onderhoud behoorlijk hoger zijn dan die van Mercedes-Benz. Bovendien biedt Mercedes betrouwbaardere auto’s dan de meeste van deze merken.

Welke Mercedes modellen worden gebruikt als taxi?

Ook al wordt Mercedes-Benz als taxi gebruikt, niet alle modellen worden als taxi ingezet. Doorgaans zijn de Mercedes-Benz E-Klasse en S-Klasse de populaire modellen die voor taxi’s worden gebruikt. Dankzij hun ruime interieur en uitstekende beenruimte. Bovendien kunnen ze gemakkelijk alle soorten passagiers herbergen, van lang tot kort.

Bovendien zijn de Mercedes-Benz E-Klasse en S-Klasse de meest betrouwbare Mercedes-modellen op de markt. Daarom zijn de onderhoudskosten van deze modellen iets lager in vergelijking met instapmodellen als de A-Klasse, CLA-Klasse en C-Klasse.

Hoewel de E-Klasse en de S-Klasse de populairste taximodellen van Mercedes zijn, komt de E-Klasse het meest voor. Dit komt omdat het de meest betrouwbare Mercedes-Benz is. Bovendien scoort hij iets hoger als het gaat om betrouwbaarheid, in tegenstelling tot de meeste Duitse luxe auto’s.

  Welke auto's zijn vergelijkbaar met Mercedes A-Klasse?

Welke landen gebruiken Mercedes als taxi?

Verscheidene landen in Europa verkiezen Mercedes voor de taxibranche. Deze omvatten Duitsland, Oostenrijk, Cyprus, Griekenland, Marokko, en Denemarken. Dit betekent echter niet dat alle taxi’s in deze landen van het merk Mercedes zijn. Maar de realiteit is dat Mercedes het belangrijkste automerk is dat voor taxi’s wordt gebruikt.

Wat maakt Mercedes geschikt voor de taxibranche?

Er zijn verschillende redenen waarom Mercedes de voorkeur krijgt voor de taxibranche boven andere automerken. Hier zijn enkele van de redenen:

  • Mercedes is zeer betrouwbaar met uitstekende kilometerstanden. Meer nog, in de jaren ’90 was Mercedes het enige merk dat sedans met dieselmotor aanbood. Als gevolg daarvan was dit zuiniger voor de taxi’s omdat ze meerdere keren per dag stoppen en gaan.
  • De tweede reden is dat het rijden in een taxi werd beschouwd als een luxe, gebruikt door welgestelde mensen die de voorkeur gaven aan een rit in een prestigieuze auto. Dit is een imago dat Mercedes altijd heeft uitgedragen.
  • Een andere reden waarom Mercedes de voorkeur kreeg voor een taxi is vanwege de speciale cabine versie die ze aanboden. Deze auto werd geleverd in de aanbevolen officiële kleur beige en hij heeft een speciale versteviging van de ophanging om de last van het dragen van veel bagage te verminderen.

FAQ

Waarom verkiest men Mercedes boven BMW?

Mercedes en BMW nemen wereldwijd een groot deel van de markt voor luxeauto’s in. De laatste tijd is BMW Mercedes aan het voorbijstreven, maar Mercedes is nog steeds het meest prestigieuze automerk. Dat is de reden waarom veel welgestelde mensen nog steeds de voorkeur geven aan Mercedes boven BMW.

  Wat is goedkoper in onderhoud, BMW of Mercedes?

Mercedes auto’s zijn zeer technisch, comfortabel, luxueus, en zeer veilig. Bovendien zijn ze betrouwbaarder en duurzamer dan BMW’s. Mensen kiezen meestal voor BMW omwille van zijn sportieve uitstraling en ultieme rijervaring. Bovendien heeft de AMG-lijn beter presterende auto’s dan BMW’s M Power-lijn.

Waarom is Mercedes-Benz zo duur?

Mercedes-Benz is zo duur omdat ze een naam voor zichzelf hebben gecreëerd. Ze zijn het meest prestigieuze automerk ter wereld. De tweede reden is dat ze technisch hoogstaande auto’s bouwen met de beste technologische snufjes. Bovendien zijn ze het meest consistente automerk sinds Daimler en Benz & Cie fuseerden tot Mercedes-Benz.

Waarom worden BMW’s niet als taxi’s gebruikt?

De belangrijkste reden waarom BMW’s niet als taxi worden gebruikt, is dat ze niet lang meegaan. De meeste BMW-modellen krijgen na 350.000 km veel problemen. Dit is niet het geval bij Mercedes-Benz, de meeste van hun modellen kunnen meer dan 600.000 mijl doen met minder ernstige problemen.

Daarnaast zijn de verzekeringspremies voor BMW hoger dan die van Mercedes. Daarom geven taxichauffeurs de voorkeur aan Mercedes, omdat die over het algemeen goedkoper zijn in onderhoud. Bovendien zijn de reserveonderdelen van BMW ook vrij duur, wat nog een reden is waarom ze niet de voorkeur genieten voor de taxibranche.

Worden Mercedes, BMW en Audi in Duitsland als luxewagens of als gewone wagens beschouwd?

Dat hangt in de eerste plaats van het model van de auto af. Als het een low-end Mercedes, BMW of Audi is, wordt het beschouwd als een gewone auto. Als het echter om een duur model gaat, zoals de S-Klasse, G-Klasse, RS7, Q7, BMW X6 of BMW X7, dan worden deze als luxueus beschouwd.

  Welke Mercedes heeft vlinderdeuren

Bovendien hebben de meeste van deze merken de markt overspoeld omdat het lokale auto’s zijn. Als gevolg daarvan zijn de mensen eraan gewend en zien de meesten ze als gewone auto’s. Sommige van deze auto’s missen echter functies die wel aanwezig zijn in modellen die in Amerika worden verkocht. Bijvoorbeeld, in plaats van lederen zetels, hebben sommige van hen stoffen zetels.

Welke auto’s worden in Duitsland als taxi gebruikt?

De belangrijkste auto die in Duitsland als taxi wordt gebruikt, is de Mercedes-Benz E-Klasse. U kunt echter verschillende automerken en modellen tegenkomen, zoals BMW’s, Audi’s, Toyota’s en zelfs Nissans. De meest populaire standaard auto’s gebruikt als taxi’s in Duitsland zijn Nissan Leaf, Dacias, en de oude Toyota Crown model.

Vóór 1971 waren alle taxi’s in Duitsland verplicht zwart te zijn met een klein verlicht “TAXI”-teken op het dak van de auto. Bovendien moeten taxi’s sedans, stationswagons of MPV’s zijn.

Bottom line

Mercedessen worden vooral gebruikt als taxi’s vanwege hun betrouwbaarheid en uitzonderlijke kilometrage. Bovendien is Mercedes-Benz een prestigieus merk, waardoor veel welgestelde mensen het verkiezen boven andere merken. Tenslotte produceerde Mercedes de eerste diesel sedan, die zuiniger was voor de taxibranche.

In Duitsland betekent het hebben van een Mercedes-Benz voor de taxi minder belasting betalen dan het hebben van een goedkopere auto zoals Toyota Yaris of Ford Fiesta. De meest populaire Mercedes modellen voor de taxibranche zijn de Mercedes E-Klasse en S-Klasse.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts