Waarom zijn gebruikte Mercedes S-Klassen zo goedkoop?

De Mercedes-Benz S-Klasse is het vlaggenschip van Mercedes. Een gloednieuwe Mercedes S-Klasse heeft een basisprijs van $110.850, terwijl een gebruikte S-Klasse een gemiddelde prijs heeft van $50.000. Maar waarom zijn gebruikte Mercedes S-Klassen zo goedkoop?

Een gebruikte Mercedes-Benz S-Klasse is goedkoop vanwege de hoge kosten van reparatie en onderhoud. Naarmate de Mercedes S-Klasse ouder wordt, nemen ook de problemen waarmee de gebruiker te maken krijgt toe. De Mercedes S-Klasse is ook goedkoop vanwege de overspoelde tweedehands Mercedes S-Klasse markt.

Ondanks dat de Mercedes-Benz S-Klasse laag geprijsd is, kunt u toch een goede gebruikte auto vinden. Het enige wat u hoeft te doen is ervoor te zorgen dat u een proefrit maakt in de auto, deze laat inspecteren en de geschiedenis controleert. Wat meer is, als je een gecertificeerde tweedehands Mercedes S-Klasse te krijgen, dat is nog beter.

Een gecertificeerde Mercedes S-Klasse vermindert het risico dat u een auto met veel problemen koopt. In de meeste gevallen worden gecertificeerde voertuigen geleverd met extra voordelen, zoals financieringsprogramma’s en door de fabrikant ondersteunde garanties. Daarom kunt u zich ontspannen in de wetenschap dat u een gebruikte Mercedes S-Klasse van hoge kwaliteit in huis haalt.

De prijzen van gebruikte Mercedes S-Klasse variëren naargelang het bouwjaar, de opties en de staat van de auto. Een gebruikte Mercedes-Benz S-Klasse kan veel kilometers hebben, maar toch beter verkopen dan een met minder kilometers. Houd dus rekening met alle belangrijke factoren bij het kopen van een gebruikte Mercedes S-Klasse, of u kunt eindigen met een slechte deal.

Wat maakt gebruikte Mercedes S-Klasse zo goedkoop?

Hoge reparatie- en onderhoudskosten

De belangrijkste reden waarom tweedehands Mercedes S-Klasse laag geprijsd is, is vanwege de hoge kosten voor reparatie en onderhoud. Zoals de meeste luxewagens, is de S-Klasse uitgerust met enkele van de nieuwste technologieën waardoor hij gemakkelijk stuk gaat. Als gevolg daarvan bezoekt u de monteur vaker dan bij een gewone auto.

  Is Mercedes AIRMATIC betrouwbaar?

Door de overgeconstrueerde en gecompliceerde technologieën kost de reparatie van uw S-Klasse u veel meer dan de gemiddelde tweedehands auto. Helaas zijn voor de meeste reparaties gespecialiseerde machines nodig, die ook de kosten van reparatie en onderhoud opdrijven. Bovendien kunt u deze auto niet naar een gewone monteur brengen, omdat voor de meeste reparaties een gecertificeerde Mercedes-dealer nodig is om ze goed uit te voeren.

Bovendien, omdat de Mercedes S-Klasse wordt geleverd met veel over-engineerde onderdelen en high-tech systemen, dit maakt de auto heeft een aantal uitdagingen. En naarmate de auto ouder wordt, worden de problemen alleen maar groter. Daarom is het niet aan te raden om voor een oud Mercedes-Benz model te gaan dat 5 jaar of ouder is. Zo’n auto brengt veel problemen met zich mee.

In het algemeen behoort Mercedes tot de duurste auto’s om te onderhouden, met BMW op kop. Over een periode van 10 jaar bedragen de onderhoudskosten van een Mercedes-Benz ongeveer $12.900, wat alleen BMW overtreft met $17.800. De meeste Mercedes modellen kosten jaarlijks ongeveer 908 dollar aan reparaties. Dit kan echter oplopen afhankelijk van de problemen die de auto ondervindt.

Als u andere kosten zoals brandstof, olie verversen en verzekering meerekent, zult u merken dat er veel geld verloren gaat door het bezit van een tweedehands Mercedes S-Klasse model. En als de gebruikte Mercedes-Benz S-Klasse niet onder de garantie valt, zullen de kosten zelfs nog hoger oplopen.

  Welke Mercedes heeft een 6-cilinder motor?

Markt van tweedehands Mercedes-Benz S-Klasse wordt overspoeld

Een andere reden waarom gebruikte Mercedes S-Klasse goedkoop zijn, is omdat ze veel op de markt zijn. Dit komt omdat 50% van alle nieuwe Mercedes auto’s geleased worden. Als gevolg daarvan is er elke drie jaar een constante stroom van lease-teruggaven, waardoor de auto’s de markt overspoelen en de totale doorverkoopkosten naar beneden gaan.

Dat is de reden waarom een nieuwe Mercedes-Benz S-Klasse ongeveer 110.850 dollar kost, terwijl zijn gebruikte tegenhanger ongeveer 50.000 dollar kost, wat ongeveer 47% van de oorspronkelijke prijs is. Dat is in een periode van ongeveer 5 jaar. Zoals u ziet, is dit echt een goede deal.

Gebrek aan reserveonderdelen

Afgezien van de hoge onderhouds- en reparatiekosten, en het overspoelen van de markt, is de Mercedes S-Klasse ook betaalbaar door de schaarste aan reserveonderdelen. Het vinden van reserveonderdelen van een 5 tot 10 jaar oude Mercedes S-Klasse is niet eenvoudig. Daarom verkopen veel mensen hun oude S-Klasse modellen voor een wegwerpprijs.

FAQ

Is de Mercedes S-Klasse een betrouwbare auto?

De Mercedes S-Klasse behoort tot de veiligste sedans op de markt. Het is echter een van de minst betrouwbare luxewagens op de markt. In vergelijking met zijn concurrenten komt hij enkel voor de BMW 7-reeks, maar achter de Audi A8. Bovendien scoort hij bij de meeste betrouwbaarheidsbeoordelingen onder het gemiddelde.

Is de Mercedes S-Klasse duur in onderhoud?

Natuurlijk, ja. De Mercedes-Benz S-Klasse is duur in het onderhoud door de gespecialiseerde zorg die hij nodig heeft. Wanneer een S-Klasse stuk gaat, kan dat niet door elke monteur worden afgehandeld. U zult op zoek moeten naar een gespecialiseerde Mercedes dealer om uw auto te repareren en te onderhouden. Bovendien zijn vervangingsonderdelen voor oudere modellen erg duur en niet gemakkelijk verkrijgbaar.

  Veel voorkomende problemen met Mercedes C300

Hebben Mercedessen veel problemen?

Ja, dat hebben ze. Bij de meeste Mercedes modellen ontstaan er na 100.000 mijl veel problemen. Sommige modellen zoals de E-Klasse en de CLS-Klasse zijn echter zeer betrouwbaar. Zoals veel luxewagens hebben ook de Mercedessen meer geavanceerde en gecompliceerde technologieën, waardoor ze snel stuk gaan.

Welk tweedehands Mercedes model heeft de beste restwaarde?

De Mercedes-Benz CLS-Klasse heeft de beste restwaarde. Dankzij zijn uitzonderlijke prestaties, hightech functies, luxueuze & ruime cabine, en betrouwbaarheid. Na 3 jaar bezit behoudt dit model zijn waarde goed met 43%. Het dichtstbijzijnde Mercedes-model met de dichtste restwaarde is de E-klasse.

Is de S-Klasse beter dan de BMW 7-reeks?

Dat hangt ervan af wat u zoekt. Als u luxe, betrouwbaarheid en veiligheid zoekt, is de S-Klasse een geschikte auto om te krijgen. Maar als u op zoek bent naar vermogen, prestaties en uitstekende rijeigenschappen, dan is de BMW 7-serie de betere optie. Bovendien is de S-Klasse iets duurder dan de 7-serie.

Samenvatting

Over het algemeen zijn gebruikte Mercedes S-Klassen goedkoop vanwege de hoge reparatie- en onderhoudskosten, leasemodellen die de markt overspoelen en het gebrek aan oude S-Klasse reserveonderdelen. Als u een tweedehands Mercedes S-Klasse model moet kopen, overweeg dan om een gecertificeerde tweedehands auto aan te schaffen. Deze heeft waarschijnlijk minder problemen en kan worden geleverd met een garantie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts