Wanneer is de BMW 3 Serie carrosserie stijl veranderd?

Wanneer is de BMW 3 Serie carrosserie stijl veranderd?

De BMW 3 Serie kreeg in 2019 een compleet nieuw ontwerp. De belangrijkste verandering was het platform dat de 3 Serie gebruikt, evenals het implementeren van een breder scala aan motoropties. De nieuwe BMW 3 Serie is iets langer met 3 inch en heeft een verlengde wielbasis met 1,6 inch. De nieuwere versie ziet er niet verrassend agressiever uit dan de oudere versie.

De 2019 BMW 3 Serie designverbeteringen

De BMW 3 Serie is altijd een benchmark geweest voor luxe premium sedans in het lagere prijsklasse spectrum. In 2019 besloot BMW om hun geliefde en best verkochte 3 Serie lichtjes te herontwerpen. De nieuwe generatie werd gelanceerd en onthuld op de 2018 Paris Motor Show.

Het nieuwe ontwerp is iets groter en zorgt voor een agressievere, maar toch vlotte look van het voertuig. Er zijn niet veel dramatische veranderingen, maar het voelt modern en snel aan het uiterlijk. Ondanks dat hij groter is, heeft de nieuwe BMW 3 Serie wat gewicht verloren. Hij is verrassend lichter met een hele 121 pond of 55 kilogram dan de vorige versie. En met een nieuwe, verbeterde luchtweerstandscoëfficiënt van 0,26 snijdt de luxueuze sedan op topsnelheid moeiteloos door de lucht.

Uiterlijke wijzigingen van de nieuwe BMW 3 Reeks

Veranderingen aan de voorkant

Wat het exterieur betreft, zijn er enkele visuele veranderingen die u meteen kunt opmerken. Behalve dat de nieuwe BMW 3 Serie iets groter is, heeft hij ook een agressiever uiterlijk. Om te beginnen aan de voorkant: de traditionele dubbele BMW nierengrille is groter en iets hoger geplaatst. Niet alleen dat, maar deze BMW benadrukt dat het een BMW is door de nier verder te verfraaien met chromen sierstukken.

  Beste BMW voor een roadtrip

De standaard full-LED koplampen staan onder een grotere hoek en sluiten op een scherpere, agressievere manier aan op de nier. De motorkap van de nieuwe BMW 3 Reeks lijkt boller dan ooit.

De wielen van het nieuwe model lijken sterk op die van het vorige model. De spaken zijn op een veel meer gescheiden manier geplaatst en zijn bovendien dunner dan de vorige. De koplampen zijn minder schuin geplaatst dan bij de voorganger van de BMW 3 Reeks en zijn in vergelijking meer horizontaal.

Veranderingen aan de achterkant
Ondanks het feit dat de voorkant vrijwel gelijk is aan de vorige, is de achterkant van de BMW 3 Serie nu iets dynamischer. Met een bredere C-stijl staat de kofferbak vrij schuin omhoog en ziet de achterkant er een stuk gladder uit. Met een zachte lipspoiler ziet de achterkant er goed afgewerkt en stijlvol uit

De achterlichten zijn kleiner en eleganter met de zachte curve van de achterspoiler die uit hun midden komt. De achterkant is lichtjes langgerekt en lijkt enigszins op de mooie Lexus RC.

Interieurwijzigingen van de nieuwe BMW 3 Reeks

In vergelijking met het exterieur zijn er niet veel veranderingen in het interieur. Hetzelfde driespaaks stuurwiel blijft, evenals andere emblematische BMW elementen zoals de iDrive controller, de stijve schakelpook, en het infotainment. In de nieuwere versie voelt de cabine minder gescheiden in termen van bestuurderspositie en passagierspositie, omdat er geen lage dunne wand tussen hen in zit, vlak bij de versnellingspook, zoals het oudere model had.

  Goedkoopste manier om een BMW sleutel te vervangen?

Het centrale infotainment is niet meer boven op het dashboard geplaatst, maar is naadloos in het dashboard geïntegreerd. Het lijkt een grote verbetering, want het zit nog steeds dicht op de weg, waar de bestuurder tijdens de rit ook naar moet kijken, zonder dat het hem te veel afleidt. Andere opmerkelijke veranderingen in het interieur zijn dat het analoge cluster is vervangen door een gloednieuwe volledig digitale setup.

De motor van de nieuwe BMW 3 Reeks G20 / G21

De G20 BMW is de sedan versie van de nieuwe BMW 3 Serie en brengt net als de wagon G21 een heleboel motor opties. Er zijn handgeschakelde 6-versnellingsbakken beschikbaar, maar ook 8-versnellingsautomaten die vaak de voorkeur genieten.

Benzinemotoren beschikbaar:
● 1.5 L B38 l3
● 2.0 L B48 l4
● 3.0 L B58 l6
● 3.0 L S58 l6
● Alsmede een benzine PHEV met turbo 2.0 L B48 l4

Dieselmotoren:
● 2.0 L B47 l4
3.0 L B57 l6

Naast al deze motoropties is er ook een plug-in hybride versie met een l4 turbo plus een elektromotor die geïntroduceerd wordt.

Veiligheid van de BMW 3 Reeks G20/ G21

De G20 en G21 scoorden beide 5 sterren op 5 in het European New Car Assessment Program (Euro NCAP) met de verbazingwekkende score van 97% voor volwassen inzittenden en 87% voor kinderpassagiers. Daarnaast scoorde hij ook 76% voor veiligheidsassistentie en 87% voor voetgangers, wat allemaal geweldige scores zijn. De BMW 3-Serie is zo veilig als een auto maar kan zijn.

  Wat is de beste oude BMW om te kopen?

FAQ

In welke uitvoeringen is de nieuwe BMW 3 Serie leverbaar?

De nieuwe 2019 – 2020 BMW 3 Serie is verkrijgbaar in de uitvoeringen Sport Line, M Sport en SE. Afhankelijk van uw keuze beginnen de prijzen vanaf ongeveer 49.000 dollar van het basisuitrustingsniveau Sedan en lopen ze helemaal op tot 80.000 dollar voor de M-Sport, die de top van het gamma is en een behoorlijk krachtige motor met zich meebrengt.

Zijn de nieuwe BMW 3 Reeks goede auto’s?

De nieuwe BMW 3 Reeks heeft een verbazingwekkend responsief rijgedrag en zorgt voor immens rijplezier. De BMW 3 Reeks biedt een brede waaier aan motoropties geschikt voor de meeste behoeften, maar als u voor de luxueuze sedan gaat, geef dan een paar extra dollar uit en neem de grotere motor, u zult er geen spijt van krijgen.

Welke is de meest betrouwbare BMW 3 Reeks ooit gemaakt?

Na het jaar 2000 is de betrouwbaarste BMW 3 Reeks de E90 Reeks zonder turbo die in 2006 werd gebouwd. Ondanks het feit dat hij niet over de krachtigste motor beschikt, hebben vele bestuurders gemeld dat ze met deze wagen meer dan 200.000 mijl hebben afgelegd.

Aan de andere kant, als u op zoek bent naar een BMW van voor 2000, zijn de meest betrouwbare de 1993 – 2000 BMW E36 3-Serie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts