Wat doet een auto in waarde stijgen?

Wij mensen zijn emotionele wezens, we houden van mooie herinneringen, gevoelens van succes, waardering en status. Dit alles, en nog veel meer, speelt een rol in waarom sommige auto’s in waarde stijgen. De algemene vuistregel waarom sommige auto’s in de loop der tijd in waarde stijgen is omdat de maatschappij dat eist.

Sommige auto’s worden gewaardeerd op het moment dat ze de productielijn verlaten, of zelfs daarvoor al. Dit soort auto’s worden meestal gemaakt door high-end exotische autofabrikanten en worden in beperkte hoeveelheden geproduceerd. Dit betekent dat de vraag veel groter is dan het aanbod, wat op zijn beurt de waarde opdrijft.

De meeste auto’s hebben echter de neiging om langzaam en gestaag in waarde te stijgen. Soms definieerde een bepaald automodel een tijdperk, zoals de Chevy Bel Air uit de jaren 1950, wat betekent dat een Bel Air uit 1950 in behoorlijke staat vandaag de dag steeds meer waard is. Bovendien, mensen die verlangden naar bepaalde auto’s die werden geproduceerd toen ze kinderen waren zijn ook nu waarderen.

Als u wilt weten of een bepaalde auto gaat waarderen of niet, moet u zich vooral richten op populariteit, zeldzaamheid, algehele conditie, en auto’s die baanbrekend werk hebben verricht met bepaalde soorten technologieën. Niemand kan echter garanderen dat een bepaalde auto ooit in waarde zal stijgen, want alleen de tijd kan het leren.

Exclusieve nieuwe supercars en sportauto’s – Perfecte investeringsauto’s op korte termijn

Wanneer iemand een high-end Ferrari-model ziet, denken ze in eerste instantie dat de persoon die erin rijdt zich comfortabel voelt met het uitgeven van een paar honderdduizenden, zo niet miljoenen dollars aan een depreciërend actief. In de meeste gevallen is dat echter niet het geval, omdat deze auto’s vaak worden gezien als kortetermijninvesteringen.

  Moet ik mijn auto wassen voordat ik hem roestvrij maak?

Zo is vrijwel elke high-end supercar met gelimiteerde productie onbereikbaar voor de meeste mensen omdat zij deze als buitensporig en onnodig beschouwen. Ze kosten meestal obscene bedragen en worden alleen aangeboden aan een bepaald aantal van de meest loyale klanten.

Deze auto’s waarderen echter vaak 20%, 30%, 50%, of zelfs 100% of meer nog voor ze op de weg komen. Dus als je een bouwplaats voor zo’n auto kunt reserveren, kun je er net zo goed een tijdje mee rijden en hem later verkopen zonder ook maar één cent te verliezen, of in het beste geval zelfs een behoorlijke winst te maken.

Populariteit en zeldzaamheid – Indicatoren van waardering

De huidige prijzen van alle bestaande consumptiegoederen worden grotendeels bepaald door vraag en aanbod. Dit betekent dat de samenleving als geheel beslist hoeveel een bepaald artikel zou moeten kosten. Telkens wanneer bepaalde artikelen om diverse redenen populairder worden, zal de waarde ervan dus waarschijnlijk stijgen.

Bovendien, als dergelijke items ook zeldzaam zijn, werkt de zeldzaamheid als een katalysator van waardestijging. Er zijn veel verschillende voorbeelden van deze auto’s te vinden, en dit is een trend die de automarkt zal blijven beïnvloeden. Een Ford Mustang uit de jaren 1960 is bijvoorbeeld een auto die vrijwel iedereen kent, en als zodanig zijn de waarden van Mustangs uit 1960 in goede staat altijd hoog.

Als de auto’s in kwestie zowel extreem populair en zeldzaam zijn, terwijl ze nog steeds geweldig zijn in wat ze doen, zijn ze meestal de duurste auto’s die er bestaan. Een perfect voorbeeld van zo’n auto is de Mercedes 300SL of de Ferrari 250 GTO. Het is vermeldenswaard dat deze twee auto’s ook een tijdperk van autorijden hebben gedefinieerd.

  Wat is de ruimste sedan?

Baanbrekende auto’s en “laatste van hun soort” auto’s – Perfecte investeringen op lange termijn

De wereld van het autorijden staat aan de vooravond van een revolutie. Met de komst van elektrische auto’s verschuiven veel aspecten van het wegverkeer in het algemeen naar een duurzamere en schonere toekomst. Dit is natuurlijk een voordeel, maar het nadeel is dat bepaalde autotypes een uitstervend ras zijn.

De perfecte voorbeelden van zulke auto’s zijn de BMW E46 M3 en de Ferrari 458 Italia. De E46 M3 was de laatste echt licht-gewicht handgeschakelde BMW M auto. Na de E46 brak een ander tijdperk aan voor de BMW M3 of het hele sportsedansegment in het algemeen. Dit alles betekent dat de E46 een tijdscapsule is en op een dag zeker een klassieker zal worden.

De Ferrari 458 daarentegen is de laatste natuurlijk aangezogen serieproductie-V8 van Ferrari. Het was niet alleen de laatste Ferrari V8 met een middenmotor, maar ook de laatste Ferrari met een middenmotor die door Pininfarina is ontworpen. Dit alles maakt nog eens duidelijk dat de 458 voorbestemd is voor grootsheid.

FAQ Sectie

Zijn auto’s goede investeringen?

Beleggen in auto’s is een goed idee omdat er veel auto’s zijn die kunnen worden geflipt of lange tijd kunnen worden bewaard totdat ze in waarde stijgen. Er is veel kennis, geluk en vastberadenheid voor nodig om grote sommen geld te verdienen met beleggen in auto’s, maar hoe meer u de markt kent, hoe gemakkelijker het wordt.

De beste investeringsauto’s zijn al hoog in waarde, en de toegang tot deze auto’s vergt serieuze financiële umph. U kunt echter investeren in goedkopere populaire auto’s om ze met winst te verkopen.

  Welke Duitse auto is het meest betrouwbaar

Kan iemand garanderen dat een auto in waarde zal stijgen?

Auto’s die in waarde stijgen en het weerbericht hebben een paar dingen gemeen. Ook al zijn er factoren die soms bijna onweerlegbaar aangeven dat een bepaalde gebeurtenis zeker zal plaatsvinden, toch veranderen de dingen in de tussentijd, en zo ook de voorspellingen.

Dit betekent dat als de weersvoorspellingen een zonnige namiddag voorspellen, er toch een kans bestaat dat het gaat regenen, hoe zeker ze ook zijn. Bij auto’s is het net zo: sommige factoren kunnen erop wijzen dat een auto ontegenzeggelijk in waarde zal toenemen, maar niemand kan dat met zekerheid zeggen.

Wat maakt dat een auto in waarde daalt?

Massaproductie, lage kwaliteit, goedkoopte, toegankelijkheid, gebrek aan populariteit, onbetrouwbaarheid, technologische inferioriteit, een algemeen slechte staat, enzovoort. Wanneer een voorwerp de markt verzadigt, en er massa’s opties te koop zijn, maakt dit de waarden van dergelijke voorwerpen vatbaar voor verandering.

Als iemand niet in staat is een auto voor $15k te verkopen omdat er veel vergelijkbare opties in een lagere prijsklasse zijn, naderen de prijzen van dergelijke auto’s ook het lagere spectrum. Auto’s die vaak als gereedschap worden beschouwd, zijn ook gevoelig voor sterke waardevermindering nadat ze een bepaald punt in de tijd overschrijden wanneer ze voor een bepaald doel overbodig worden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts