Wat is beter – GLK of GLC?

Als u op zoek bent naar een Mercedes SUV, dan zult u de Mercedes-Benz GLK of GLC SUV’s tegenkomen. Dit zijn twee uitstekende ritten die aan de behoeften van verschillende gebruikers voldoen. Maar welke SUV moet u nu kiezen?

Zowel de Mercedes-Benz GLK en GLC SUV’s zijn uitzonderlijke auto’s die het kiezen van een van hen tot een hele uitdaging maken. De GLK SUV is echter perfect voor mensen die een sportieve en krachtige auto willen. Aan de andere kant, de GLC is perfect voor degenen die willen een ruime, comfortabele en geavanceerde auto.

Bovendien is de Mercedes-Benz GLC-Klasse een vervanger voor de Mercedes-Benz GLK. Daarom zullen we alleen de 2015 Mercedes-Benz GLK-Klasse vergelijken met de 2016 Mercedes-Benz GLC-Klasse.

Wat zijn de overeenkomsten tussen de Mercedes-Benz GLC- en GLK-Klasse?

Voordat we kijken naar de verschillen tussen deze twee luxe SUV’s, zullen we beginnen met het bekijken van hun overeenkomsten. Zowel de GLC als GLK SUV’s zijn compact. Dat betekent dat ze kleiner zijn dan de Mercedes-Benz GLE of GLS, maar groter dan de Mercedes GLA-Klasse.

Een andere overeenkomst is dat het beide 5 zitplaatsen zijn, wat perfect is voor een gezinsauto. De binnenruimte varieert echter, omdat de been-, hoofd- en schouderruimte variëren. De GLK heeft meer beenruimte voorin, terwijl de GLC meer schouderruimte voorin heeft. Over het geheel genomen heeft de GLC een groter interieur dan de GLK.

Bovendien zijn beide compacte SUV’s voorzien van achterwielaandrijving. Dit is uitzonderlijk, want het zorgt ervoor dat deze auto’s uitstekende tractie bieden, zowel op de weg als off-road. Bovendien is het ook goed omdat het de besturing tijdens het slepen verbetert.

  Hebben Mercedessen veel onderhoud nodig?

Wat zijn de verschillen tussen de Mercedes GLC en GLK?

Het eerste verschil tussen deze twee SUV’s is dat ze een andere afwerking of design hebben. De Mercedes GLK heeft een box design, terwijl de Mercedes GLC een meer afgerond design heeft. Hierdoor lijkt de GLK aan de buitenkant groter dan de GLC, maar in de echte zin is de GLC de grotere auto.

De Mercedes GLC is langer, hoger en heeft meer laadruimte dan de Mercedes GLK. Verrassend genoeg is de GLC nog steeds zuiniger dan de GLK, ondanks dat hij groter is en meer ruimte gebruikt. Bovendien weegt de GLK ongeveer 4,068 lbs, terwijl de GLC ongeveer 3,889lbs weegt.

Wat de hoogte betreft, is de GLK iets hoger door het box ontwerp. Hij heeft een hoogte van 66,9-inch, terwijl de GLC een hoogte heeft van 64,7-inch. Qua breedte en wielbasis is de GLC groter met een breedte van 74,4 inch en een wielbasis van 113,1 inch, terwijl de GLK een breedte van 74,2 inch en een wielbasis van 108,5 inch heeft.

In termen van vermogen en prestaties, de 2015 Mercedes GLK is krachtiger dan de 2016 Mercedes GLC. Dit komt omdat hij wordt geleverd met een 3,5-liter VY-benzinemotor. Deze motor levert een maximum van 302-pk en 273 lb-ft koppel. Deze auto is dus krachtiger dan de GLC.

Aan de andere kant wordt de Mercedes-Benz GLC geleverd met een 2,0-liter turbo inline-4-cilinder motor die maximaal 255 pk en 273 lb-ft aan koppel levert. Dit betekent dat de motoren dezelfde hoeveelheid koppel leveren, maar verschillen in pk’s. Bovendien wordt de GLC geleverd met een 9-traps automatische transmissie en heeft de GLK een 7-traps automatische transmissie.

  Hoe lang gaan de ruitenwisserbladen van Mercedes mee?

FAQ

Welke auto heeft de Mercedes GLC-SUV vervangen?

De Mercedes-Benz GLC-Klasse vervangt de Mercedes-Benz GLK-Klasse. Voorheen werd de GLC-SUV aangeduid als de GLK-SUV. De “K” werd echter vervangen door een “C”, wat betekent dat het een compact model is, zoals in de C-Klasse. Dit gebeurde ook met de ML, die werd omgevormd tot GLE, wat een midsize SUV zoals de E-Klasse betekent.

Welke is beter – de GLC OF de GLE?

Beide wagens zijn uitzonderlijk en het hangt ervan af wat u wenst. Als u meer ruimte en luxe wenst, is de Mercedes-Benz GLE de betere auto. Maar als u prestaties en een gestroomlijnde rit wilt, kunt u beter voor de Mercedes-Benz GLC kiezen.

De Mercedes GLC-Klasse is voorzien van verbeterde individuele zitplaatsen en biedt plaats aan maximaal 5 passagiers. Bovendien heeft hij een comfortabel interieur en een grote laadruimte. De GLE daarentegen biedt plaats aan 7 personen omdat hij is uitgerust met een derde rij. Bovendien heeft hij een grotere laadruimte en is hij krachtiger dan de GLC.

Wat is de betrouwbaarste Mercedes SUV?

Volgens Consumer Reports is de meest betrouwbare Mercedes SUV de Mercedes GLC-Klasse. Dit is een SUV-versie van de compacte C-Klasse. Hoewel de C-Klasse niet de meest betrouwbare sedan is, is de GLC-Klasse wel de meest betrouwbare Mercedes SUV, gevolgd door de GLE-Klasse.

Deze compacte en luxueuze SUV is betrouwbaar door zijn uitzonderlijke bouwkwaliteit en minder problemen per 100 voertuigen. Zijn reserveonderdelen zijn ook goedkoper in vergelijking met de GLE, GLS, en G-Klasse Mercedes SUVs.

Wanneer werd de Mercedes GLK uit productie genomen?

De Mercedes-Benz GLK werd geproduceerd tussen 2008 en 2015. Dus, werd het stopgezet in 2015, terwijl de GLC-Klasse werd geboren. De Mercedes-Benz GLK werd geproduceerd in Bremen Duitsland, Beijing China, 6 oktober stad Egypte, en Ho Chi Minh Stad Vietnam.

  Wat is de beste Mercedes voor een taxi?

Waar wordt de Mercedes-Benz GLC-Klasse geproduceerd?

Aangezien de Mercedes-Benz GLC de GLK vervangt, zou u kunnen denken dat hij op dezelfde plaatsen wordt vervaardigd als de GLK. Dat is echter niet het geval aangezien Mercedes enkele fabrieken heeft veranderd. De GLC wordt gemaakt in Bremen Duitsland, Beijing China, Pune India, en Finland. Zoals u kunt zien, werden sommige fabrieken behouden terwijl andere werden veranderd.

Wat is het beste voor lange mensen – GLC of GLK?

Hoewel beide wagens luxueuze Mercedes-SUV’s zijn, beschikken ze niet over dezelfde binnenruimte. De GLK is beter geschikt voor lange mensen dan de GLC omwille van zijn uitstekende beenruimte en hoofdruimte vooraan. De GLK heeft 41,4 centimeter beenruimte voor en 39,8 centimeter hoofdruimte voor.

Slotgedachten

De Mercedes-Benz GLK en GLC zijn beide uitstekende SUV’s die iedereen graag in zijn garage zou willen hebben. De GLK is het meest geschikt voor mensen die een krachtige en sportieve rit willen, terwijl de GLC ideaal is voor mensen die efficiëntie, comfort en een zeer geavanceerde SUV willen.

Bovendien is de GLC iets duurder dan de GLK, maar de GLK is comfortabeler voor langere mensen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts