Wat is beter – Infiniti of Mercedes?

Mercedes en Infiniti produceren uitzonderlijke luxe auto’s. Maar welk merk is het beste als we het met elkaar vergelijken?

Welke auto beter is tussen Mercedes-Benz en Infiniti hangt af van wat u zoekt. Als u op zoek bent naar luxe, klasse en comfort, dan is Mercedes de betere auto. Maar als u op zoek bent naar een betaalbare maar betrouwbare luxe auto, dan is Infiniti de beste.

Zowel Infiniti als Mercedes-Benz bieden een aantal van de beste luxe auto’s op de markt. Infiniti komt echter niet in de buurt van Mercedes-Benz. Ondanks het feit dat Infiniti een paar modellen heeft die zich kunnen meten met sommige Mercedes auto’s, is Mercedes ver vooruit op het gebied van techniek, comfort en veiligheid.

Bovendien heeft Mercedes verschillende automodellen zoals de S-Klasse, SLS-Klasse, GLS-Klasse en G-Klasse die geen vergelijking met Infiniti kunnen doorstaan. Bovendien zijn de Mercedes AMG versies niet te vergelijken met sommige Infiniti modellen.

Echter, als we kijken naar een aantal vergelijkbare modellen, head-to-head, het Japanse luxe merk Infiniti kan geven de Duitse krachtpatser een run voor hun geld.

Om het kiezen van de beste auto gemakkelijk te maken, hebben we besloten om twee verschillende modellen van beide merken te vergelijken. We gaan de Infiniti Q50 vergelijken met de Mercedes-Benz C-Klasse en de Infiniti Q70 met de Mercedes-Benz E-Klasse. Uit deze vergelijking kunt u opmaken welke auto beter is in welke categorie.

Infiniti Q50 vs. Mercedes-Benz C-Klasse

Design

Zowel de Infiniti 250 als de Mercedes-Benz C-Klasse zijn prachtig vormgegeven. Kopers kunnen kiezen uit verschillende kleuren en bekledingen. Als het op het exterieur aankomt, heeft de Infiniti Q50 echter een lichte voorsprong op de Mercedes-Benz C-Klasse, die niet zo aantrekkelijk is als andere Mercedes-modellen.

Wat het interieur betreft, stralen beide auto’s luxe en comfort uit met hightech voorzieningen. Toch heeft Mercedes een streepje voor op Infiniti, omdat het intuïtiever is met luxueuzere voorzieningen. Het enige minpunt aan de C-Klasse op het gebied van het interieur is de Artico bekleding die ‘plakkerig’ aanvoelt.

  Kan men gewone stuurbekrachtigingsvloeistof in een Mercedes gebruiken?

Prestaties

De Infiniti Q50 wordt geleverd met een 3,0-liter twin-turbo V6 gasmotor, terwijl de Mercedes-Benz C-Klasse is voorzien van een 2,0-liter 4-cilinder motor. De Mercedes-motor is vrij krachtig en levert een vermogen van 241 pk bij 5550 tpm, terwijl de Infiniti 208 pk bij 5500 tpm levert. Ook hebben beide auto’s een RWD-systeem.
De Infiniti Q50 heeft een grotere brandstoftank met een inhoud van 20 gallon, terwijl de Mercedes-Benz C-Klasse een iets kleinere brandstoftank heeft met een inhoud van 17,4 gallon. Maar op het gebied van brandstofefficiëntie is de C-Klasse beter met een mpg van 24, vergeleken met de 23 mpg van Infiniti.

Comfort

Zoals gewoonlijk heeft Mercedes-Benz een lichte voorsprong op Infiniti op het gebied van comfort en luxe. Hoe dan ook, beide sedans hebben standaard vijf zitplaatsen. Als het op ruimte aankomt, is Infiniti iets groter en ruimer dan een Benz C-Klasse. Dit geldt ook voor de kofferruimte, want de Q50 heeft 500 liter laadruimte, terwijl de C-Klasse 434 liter heeft.

Veiligheid

Als luxewagens zijn beide modellen zeer veilig en kregen ze de maximale veiligheidsscore van vijf sterren van de ANCAP. Enkele van de veiligheidsvoorzieningen waar beide auto’s prat op gaan zijn dodehoekwaarschuwing, botsing voorwaarts en automatische noodstop. Mercedes steekt echter boven de leeftijd uit met zijn PRE-Safe technologie, die uniek is in zijn soort.

Prijs

Beide auto’s bevinden zich in een vergelijkbare prijsklasse. De Infiniti Q50 kost rond de 80.000 dollar, terwijl de prijs van de Mercedes-Benz C-Klasse varieert van 63.500 dollar tot 160.000 dollar, afhankelijk van de carrosserie en het model dat u kiest. Over het geheel genomen is de C-Klasse iets aan de hogere kant.

  Welke Mercedessen zijn voorwielaangedreven?

Infiniti Q70 vs. Mercedes-Benz E-Klasse

Ontwerp

De Mercedes-Benz E-Klasse heeft een betere carrosserie dan de Infiniti Q70. Toch zijn ze allebei lang en mooi vormgegeven. De Q70 is iets langer met een lengte van 196,1 ten opzichte van de E-Klasse met een lengte van 193,8.

Als het op het interieur aankomt, stralen beide auto’s luxe en weelde uit. Ze zijn ook ruim met een capaciteit van vijf zitplaatsen. Net als in de vorige vergelijking heeft Infiniti een groter interieur en een grote laadruimte. Maar in termen van klasse zijn de voorzieningen van Mercedes geavanceerder, waardoor het een lichte voorsprong heeft.

Prestaties

De Infiniti Q70 is iets krachtiger dan de Mercedes E-Klasse. Dat is te danken aan zijn krachtige 3,7-liter V6 gasmotor die 330 pk @7000 tpm levert. Mercedes heeft daarentegen een 2,0-liter viercilinder turbomotor die 255 pk levert bij 5800 tpm.

Beide voertuigen zijn ook uitgerust met een achterwielaandrijving. Wat de transmissie betreft, beschikt de Mercedes E-Klasse over een automatische transmissie met 9 versnellingen, terwijl de Infiniti Q70 over een transmissie met 7 versnellingen beschikt. Bovendien is de E-Klasse zuiniger met een gecombineerd brandstofverbruik van 25, terwijl de Q70 een gecombineerd brandstofverbruik van 21 heeft.

Comfort

Zoals eerder aangegeven, heeft de Infiniti Q70 een grotere binnen- en laadruimte dan de E-Klasse. Desalniettemin zijn beide luxe wagens comfortabel met high-tech voorzieningen die de inzittenden gelukkig zullen maken. De Mercedes-Benz E-Klasse voelt echter stijlvoller en luxueuzer aan dan de Infiniti Q70.

Veiligheid

Een van de dingen waar u zich geen zorgen over hoeft te maken als het om Infiniti of Mercedes gaat, is hun veiligheidswaardering. Beide modellen worden hoog gewaardeerd op het gebied van veiligheid. Enkele van de veiligheidsvoorzieningen die ze delen zijn remassistentie, bandenspanningsmeter, dodehoekmonitor en achteruitrijcamera.

  Welk merk heeft het beste interieur - Audi, Mercedes of BMW?

Prijs

De Mercedes-Benz E-Klasse is iets duurder dan de Infiniti Q70. Deze Duitse luxe auto begint rond de $71.500, terwijl de Japanse luxe auto ongeveer $52.500 kost.

Mercedes vs. Infiniti

Wat heeft uw voorkeur – Mercedes of Infiniti?

Als het op luxe, comfort en klasse aankomt, is Mercedes de beste keuze. Maar als u kwaliteit en betrouwbaarheid wilt, in een meer betaalbare luxe auto, is Infiniti de betere keuze. Over het algemeen is Mercedes de beste, omdat de meeste van hun auto’s duurzaam zijn en langer meegaan dan Infiniti auto’s.

Welke auto is duurder in onderhoud – Mercedes of Infiniti?

Ook al zijn Infiniti’s iets goedkoper dan Mercedes, laat u niet misleiden dat ze goedkoop zijn in onderhoud. Ook deze auto’s zijn duur in onderhoud. Mercedes voertuigen zijn echter iets duurder in onderhoud dan Infiniti vanwege hun dure onderdelen.

Maakt Mercedes Infiniti?

Nee, Mercedes maakt geen Infiniti. Infiniti wordt gemaakt door het Japanse automobielbedrijf Nissan. Nissan Motor Co. produceert sinds 1985 Infiniti, het luxueuze voertuig van Nissan.

Waarom wordt Infiniti beschouwd als een luxemerk?

Infiniti wordt beschouwd als een luxemerk omdat alles wat ze maken luxueus is. Het merk levert hoogwaardige, betrouwbare, comfortabele en aangename voertuigen. Bovendien zien de auto’s die ze produceren er luxueus uit en voelen ze luxueus aan. Daarom worden ze normaal gesproken vergeleken met merken als Mercedes-Benz, Audi, BMW, Acura en Lexus.

Eindoordeel

Als u een prestigieuze, luxueuze, veilige en duurzame luxe auto wilt, kies dan Mercedes-Benz. Maar als u op zoek bent naar een betaalbare, comfortabele en betrouwbare luxe auto, ga dan voor Infiniti. Infiniti is ook goedkoper te repareren dan Mercedes-Benz. Mercedes-Benz is echter een gerenommeerde naam en een auto van klasse.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts