Wat is beter, Mercedes of Jaguar?

Wat is beter, Mercedes of Jaguar?

De vraag naar luxewagens is de laatste jaren sterk gestegen door de steeds hogere inkomens van potentiële klanten, het meer tastbare luxeaanbod en de enorme vooruitgang in de auto-industrie als geheel. Luxeauto’s bieden over het algemeen meer comfort, betere veiligheidsvoorzieningen en een futuristische rijervaring, maar er hangt wel een stevig prijskaartje aan.

En er zijn niet veel merken die al zo lang bestaan als Mercedes of Jaguar. Misschien verkiest u de gestroomlijnde en laaggeplaatste Britse GT’s, of de “beste of niets” cruisers van Mercedes, die het segment van de luxewagens de voorbije jaren eigenhandig hebben gedomineerd. De vraag blijft, wat is beter, een Benz, of een Jag?

Styling

De mogelijkheid voor fabrikanten om de kronkels van hun designtaal te laten zien, wordt mogelijk gemaakt door nieuwe ontwikkelingen in de metaalbewerking die bekend staat als hydrovormen. Een technologie die door waterdruk wordt aangedreven, zorgt voor precieze en gedetailleerde vormen van de metalen platen die de geprononceerde carrosserieplooien creëren die worden geassocieerd met luxeauto’s zoals een Jaguar of een Mercedes.

Hoewel het belangrijkste doel van autodesign in het algemeen is om ervoor te zorgen dat de vorm de functie volgt, moet de vorm ook overeenkomen met een specifiek merkimago. En dat is een gebied waarop Mercedes en Jaguar nogal van elkaar verschillen.

De designfilosofie van Mercedes wordt door zijn ontwerpers vaak “Sensuele Zuiverheid” genoemd. Het idee is om strakke designs te creëren zonder de noodzaak van over-styling. Sommigen beweren dat bepaalde Mercedes-ontwerpen meer vrouwelijke lijnen uitstralen en een beetje ”te blingy” zijn, maar niemand kan de verfijning van het eindproduct ontkennen.

Aan de andere kant hebben Jaguars een meer brutale benadering van auto-ontwerp. Sterk beïnvloed door het Britse idee van klasse en stijl, zijn veel Jaguars voorzien van een fraaie houten afwerking en hoogwaardig leder. Jaguar werkt met een lager productievolume in vergelijking met Mercedes, waardoor het Jaguar-design van nature wat exclusiever is.

Technologie

Beslissingen over de aankoop van een auto worden vaak genomen op basis van de technische kenmerken van de auto. Infotainment en veiligheidsvoorzieningen worden algemeen beschouwd als de belangrijkste componenten bij de aankoop van een nieuwe auto. Hoewel Jaguar en Mercedes beide worden beschouwd als hi-tech merken, is er een behoorlijk verschil tussen de twee.

De hedendaagse infotainmentsystemen van Mercedes-Benz staan bekend als MBUX. Het systeem beschikt over een kunstmatige intelligentie-architectuur die in staat is om bijna elke optie af te stemmen op de behoeften van een specifieke gebruiker. De hypermoderne ontwerpen, schermen met hoge resolutie zijn ongelooflijk futuristisch en vrij intuïtief.

  Wat is de beste tweedehands Mercedes cabriolet om te kopen?

Veiligheidstechnologie, veercomfort, geluidssystemen en koplamptechnologie die in Mercedes-modellen worden aangeboden, worden vaak beschouwd als de beste in hun klasse. Mercedes werkt met een hoger volume en heeft de neiging om meer geld te investeren in R&D, en wat technologie betreft is de suprematie die Mercedes heeft ten opzichte van Jaguar aanzienlijk.

Hoewel Mercedes als superieur wordt beschouwd als het op technologie aankomt, betekent dat niet dat Jaguar ver achterop ligt.

Moderne Jaguars zijn uitgerust met hedendaagse technologie en bieden een breed spectrum aan verschillende veiligheids-, comfort- en technische functies. Hoewel het niveau van verfijning op een zeer hoog niveau ligt, is het de uitvoering die Jaguar onderscheidt.

Comfort

Wat deze merken onderscheidt van meer toegankelijke automerken is de aanduiding luxeauto. Een luxewagen moet u kunnen vervoeren in een zee van luxe, moet ongeëvenaarde voorzieningen bieden, een uitmuntende kwaliteit hebben en status uitstralen in vergelijking met een meer doorsnee auto. Hoewel alle voornoemde kenmerken van belang zijn, is het comfort degene die het grootste verschil maakt.

Stelt u zich eens voor dat u een lange reis maakt in de cruiser van uw keuze. Als u op uw bestemming aankomt, voelt u zich niet moe, maar fris en ontspannen. En dat is het niveau van comfort dat merken als deze meestal bieden. Het is het verhaal van het pakket dat indrukwekkender is dan sommige van zijn onderdelen alleen, dat deze merken het predikaat premiummerk verdient.

Een rijkwaliteit die meer weg heeft van een magisch tapijt, geluidsisolatie die zo perfect is uitgevoerd dat het de vervelende geluiden van het dagelijkse woon-werkverkeer volledig wegspoelt. Ongelooflijk veelzijdig verstelbare zetels, stille ventilatieopeningen, hifi-geluidssystemen en nog veel meer eigenaardigheden en kenmerken zijn de feeststukken van deze wagens.

Zowel Mercedes als Jaguar blinken uit in deze omstandigheden, wat een belangrijke reden is waarom u dat beetje extra zou moeten uitgeven om een Jag of een Benz te kopen.

FAQs over Mercedes en Jaguar

Is Mercedes betrouwbaarder dan Jaguar?

De betrouwbaarheid van Jaguar modellen is bewonderenswaardig. De verbeteringscurve op het gebied van betrouwbaarheid is voortdurend stijgende. Dat roept vragen op over al die opmerkingen dat de betrouwbaarheid van Jaguar te wensen overlaat. Ze presteren uitzonderlijk, bieden prachtige rijeigenschappen en een laag brandstofverbruik, en worden geassocieerd met een cultstatus onder de liefhebbers.

  Beste tweedehands Mercedes SUV

Jaguars waren ooit zeer onbetrouwbaar, maar zijn nu voldoende betrouwbaar. Voorbij zijn de dagen dat Jaguars onderaan de betrouwbaarheidstabellen stonden. De laatste tijd kruipen veel Jaguar modellen gestaag omhoog in het betrouwbaarheidssegment. Toch zeggen sommige betrouwbaarheidsgrafieken nog steeds dat de betrouwbaarheid van Jaguar twijfelachtig is.

Wat Mercedes betreft, zijn de betrouwbaarheidsresultaten ook niet premium. Een groot probleem van moderne voertuigen is de enorme complexiteit waarmee ze werken. En dat geldt vooral voor de luxewagens van Mercedes die boordevol functies zitten. Dit betekent dat er veel mis kan gaan als ze niet goed worden onderhouden.

Mercedes produceert geweldige motoren met een lange levensduur, maar het is de technologie en de complexiteit van de constructie die ervoor zorgen dat Mercedes slechts een middelmatige betrouwbaarheidsscore behaalt. De merknaam Mercedes is altijd geassocieerd geweest met kwaliteit, niet noodzakelijk met betrouwbaarheid. Dat kan gezegd worden van Jaguar en Mercedes, maar als ze goed onderhouden en goed verzorgd worden, zouden ze de premium ervaring moeten bieden zoals verwacht.

Produceert Mercedes betere elektrische auto’s dan Jaguar?

Op dit moment produceren zowel Mercedes als Jaguar slechts een paar verschillende elektrische modellen, maar gezien de recente trend naar elektrische auto’s, werken beide merken snel om hun aanbod van elektrische auto’s uit te breiden.

De voordelen van elektrische auto’s zijn talrijk. Ze zijn milieuvriendelijker, goedkoper in het bezit en in sommige landen zelfs vrijgesteld van belastingen.

De meest prominente elektrische Jaguar van dit moment is de I-Pace. Gebaseerd op een chassis dat speciaal voor de I-Pace is ontwikkeld. En dat is tegenwoordig een zeldzaam verschijnsel, omdat automerken de neiging hebben om modulaire chassis te gebruiken voor meerdere modellen als kostenbesparende maatregel. Dat betekent dat auto’s die op hetzelfde chassis zijn gebouwd, niet wezenlijk van elkaar kunnen verschillen.

Dat is deels de reden waarom de I-Pace een fris design uitstraalt, dat duidelijk anders is dan de rest van de line-up, maar toch bij de identiteit van het merk blijft. Dit resulteerde er weer in dat Jaguar 62 internationale autoprijzen mee naar huis nam, met als meest bewonderenswaardige de prijs voor Europese Auto van het Jaar, de eerste Jaguar ooit die een dergelijke taak volbracht.

  Tesla vs. Mercedes - Wat is beter?

In de Mercedes-hoek staat de EQC, een compacte luxe-SUV op basis van de GLC. Onder al die mooie verlichting zit een elektrisch aangedreven GLC, die niet zo spannend is als het origineel. Maar wees gerust, er komen meer modellen aan, want Mercedes is van plan om zijn aanbod uit te breiden met 10 nieuwe EV’s tegen 2022.

Hoewel het nog te vroeg is om te zeggen welk merk de beste EV’s produceert, breiden zowel Jaguar als Mercedes hun aanbod EV’s snel uit. Op dit moment lijkt de Jaguar I-Pace echter een stuk spannender dan de Mercedes EQC.

Wat zijn de eigendomskosten van een Mercedes of een Jaguar?

Als u geïnteresseerd bent in de beste of niets Mercedes, of de exotische Jaguar aanbod, dat betekent dat je wilt dat de beste functies die de markt te bieden heeft. Als u wilt dat uw nieuwe aankoop optimaal presteert, moeten al die kenmerken worden onderhouden zoals aanbevolen door de fabrikant.
Overweeg maandelijkse of kilometer-per-kilometer onderhoudsplannen om ervoor te zorgen dat uw nieuwe auto in optimale conditie blijft.
Als het gaat om leasen/financieren of kopen, hangt het af van wat u wilt. De voordelen van het kopen van een nieuwe Benz of een Jag zijn verleidelijk, maar het hoge prijskaartje schrikt af.
Nieuwe luxewagens worden vaker geleased dan gekocht. Dat heeft vooral te maken met het feit dat het een beetje onverantwoord lijkt om een enorm bedrag uit te geven aan een goed dat in waarde daalt, maar het is ook logisch als u een van die mensen bent die regelmatig auto’s kopen en verkopen.
Als u uiteindelijk besluit om een glimmende nieuwe auto van deze merken te kopen, moet u ook aan de verzekering denken. Zowel Mercedes en Jaguar zijn luxe voertuigen, en de kosten van de verzekering voor deze merken zijn exorbitant duur. Koppel dat aan twijfelachtige betrouwbaarheid, het is veilig om te zeggen dat de lopende kosten voor beide zijn een beetje veel.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts