Wat is beter Polestar of Tesla?

Als u op zoek bent naar een kwalitatieve en luxueuze elektrische instapauto, is de kans groot dat u de Polestar of Tesla auto’s tegenkomt. Beide auto’s bieden goed presterende en luxueuze auto’s. Maar welke auto is beter tussen de Polestar en Tesla?

Dat hangt er vanaf waar u naar op zoek bent. Als u snelheid, hoge prestaties en een uitstekende actieradius wilt, dan is de Tesla de beste keuze voor u. Maar als u een comfortabele, luxueuze en veilige auto wilt, dan is Polestar de betere keuze.

Over het geheel genomen is Tesla de betere auto, zoals we later in dit bericht zullen ontdekken. Dankzij zijn brede waaier van modellen en varianten om uit te kiezen. Polestar mag dan goed ontworpen zijn met een top-interieur, maar ze hebben slechts één elektrisch model, “Polestar 2” in de aanbieding. De Polestar 1 is een plug-in hybride auto.

Welke auto is beter tussen de Polestar 2 en de Tesla Model 3?

De beste vergelijking om ons te helpen weten welke auto beter is, is die tussen de Polestar 2 en de Tesla Model 3. De Polestar 2 is gemaakt om te concurreren met de Tesla Model 3. Niet alleen kost hij bijna evenveel, maar hij komt ook met vergelijkbare functies die Tesla een run voor hun geld geven.

Uiterlijk

Dit is een hele uitdaging, want beide auto’s zijn prachtig ontworpen met een eigentijds design. Bij nader inzien is de Polestar 2 echter iets beter dan de Tesla Model 3. Dit omvat zowel het interieur als het exterieur van de auto.

De Polestar 2 heeft een stijlvoller, moderner en comfortabeler interieur dan de Tesla Model 3. Bovendien biedt hij de gebruiker verschillende aanpassingsopties met verschillende pakketten. Kopers kunnen het interieur dus aanpassen aan hun smaak en voorkeur.

  Welke Tesla heeft vleugeldeuren?

Prestaties

Tesla presteert veel beter dan de Polestar 2. Eerst en vooral accelereert de Tesla Model 3 van 0 naar 60 in 5,3 seconden met een topsnelheid van 140 mph. De Polestar 2 daarentegen accelereert van 0 naar 60 in 7,4 seconden met een topsnelheid van 127 mph. Merk op dat de performance-varianten van beide auto’s nog sneller accelereren.

Actieradius

Een van de dingen waarmee Tesla de meeste elektrische auto’s overtreft, is zijn uitstekende actieradius. Tesla heeft de beste actieradius van alle elektrische auto’s. De titel voor de elektrische auto met de beste actieradius gaat echter naar de Mercedes-Benz EQS.

In dit geval heeft de Tesla Model 3 echter een lagere actieradius dan de Polestar 2. De Tesla Model 3 Standard Range heeft een bereik van maximaal 263 mijl, terwijl de performance variant een maximaal bereik heeft van 315 mijl. Daarentegen heeft Polestar 2 een bereik van maximaal 335 mijl.

Veiligheid

Natuurlijk is Polestar de veiligere auto. Gemaakt door Volvo, dat populair is om zijn veilige auto’s, is de Polestar 2 auto ook veilig. Desalniettemin zit Tesla Model 3 er niet ver naast, want die is ook superveilig met de self-driving functie. Maar als u algemene veiligheid wilt, is Polestar 2 de beste optie.

FAQ

Is Polestar een luxemerk?

Ja, Polestar is een luxe automerk. Polestar is ontstaan uit een joint venture tussen de Zweedse reus “Volvo” en Geely Holding uit China. Dit merk werd opgericht om te concurreren met collega luxe elektrische automerken zoals Tesla en zijn tegenhangers in Duitsland.

Kan Polestar 2 Tesla laders gebruiken?

Ja, Polestar 2 kan gebruik maken van Tesla laders. Het enige wat u moet hebben is een Type 2 connector om uw auto op te laden. Het enige probleem is dat de Polestar 2 slechts 150 kW aan vermogen accepteert. Dus als u de Tesla Supercharger of een andere gelijkstroomlader gebruikt, hoeft u maar 78 minuten te wachten.

  Welke problemen heeft Tesla?

Als u echter besluit om een typisch NEMA 5-15 stopcontact te gebruiken, zal het ongeveer 48 uur duren. Als u daarentegen kiest voor een NEMA 14-50 stopcontact, dan laadt u iets sneller op en duurt het ongeveer 11 uur en 17 minuten.

Welke auto is veiliger – Tesla of Volvo?

Volvo staat in de volksmond bekend als het veiligste automerk op de markt. Ja, Tesla Model 3 is de veiligste elektrische auto op de markt, maar Volvo is nog steeds het veiligste automerk op de markt. Daarom halen auto’s als de Volvo V90, V60 en S90 allemaal meestal de lijst van de top 10 veiligste auto’s op de markt.

Een van de dingen die Volvo extreem veilig maken, is dat het verschillende standaard veiligheidsvoorzieningen biedt, zoals forward-collision warning, blind-spot monitoring, lane-keep assist met vertrekwaarschuwing, en automated emergency. Ook scoort de auto hoog in IIHS en NHTSA tests.

Welke elektrische auto heeft de grootste actieradius?

Helaas heeft de Tesla Model S niet de beste actieradius op de markt. Die titel gaat naar de Mercedes EQS, die een van de nieuwste toetreders is op de markt van elektrische auto’s. Deze auto heeft een actieradius van 485 mijl, wat uitzonderlijk is.

Tweede op de lijst van auto’s met de grootste actieradius is de Mercedes EQC, de elektrische versie van de Mercedes-Benz E-Klasse. Het heeft een uitstekende actieradius van 410 mijl. Tesla Model S komt op de derde plaats op de lijst van de auto’s met de grootste actieradius. Het levert 405 mijl.

  Is een Tesla beter dan een Lamborghini?

Welke auto is goedkoper – Tesla Model 3 of Polestar2?

Als u wat geld wilt besparen maar toch de beste elektrische sedan op instapniveau wilt krijgen, is Tesl Model 3 de goedkopere en betere auto. De 2021 Tesla Model 3 Standard Range heeft een vanafprijs van $ 31.190, terwijl de 2021 Polestar 2 een vanafprijs heeft van $ 59.900.

De Polestar 2 komt echter nog steeds in aanmerking voor de federale belastingvermindering, wat betekent dat u uiteindelijk mogelijk minder betaalt dan dit bedrag. Bovendien heeft Polestar de prijs van het 2022 Polestar 2-model verlaagd, waardoor deze voor bijna dezelfde prijs als de Tesla Model 3 zal worden verkocht.

Slotgedachten

Polestar en Tesla zijn toegewijd aan het creëren van enkele van de meest geavanceerde elektrische auto’s op de markt. Hoewel Polestar nog maar kort geleden is begonnen met het maken van volledig elektrische auto’s, is het vastbesloten om te concurreren met elektrische autogigant Tesla en hen een run voor hun geld te geven.

Maar op dit moment heeft Tesla een voorsprong op Polestar op zo veel manieren. Tesla-auto’s zijn geavanceerder, sneller, hebben een uitstekende actieradius en leveren uitstekende prestaties. Aan de andere kant is Polestar ideaal voor mensen die op zoek zijn naar een comfortabele, veilige en luxueuze elektrische auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts