Wat is de beste 4-zetel cabriolet?

Cabrio’s vereisen dat u compromissen sluit op het gebied van praktische bruikbaarheid, comfort en prestaties, maar degenen die een cabriolet willen, maken zich daar niet echt druk om. Immers, de overgrote meerderheid van de cabrio-eigenaren bezitten meerdere auto’s, en ze gebruiken hun cabrio’s alleen wanneer ze daar zin in hebben.

Hoe dan ook, de meeste mensen hebben niet de mogelijkheid, en willen ook niet, om meerdere auto’s te bezitten als dat niet nodig is. Dit betekent dat cabrio’s met 4 zitplaatsen het overwegen waard kunnen zijn als u uw hele gezin wilt meenemen op een heerlijke zomerse roadtrip, want cabrio’s met 4 zitplaatsen zijn niet zo onpraktisch als ze misschien lijken.

Zo is de nieuwe BMW 4-serie cabriolet misschien wel de beste 4-zit cabriolet die je tegenwoordig kunt kopen, op de voet gevolgd door de Audi A5 en de laatste generatie Mercedes Benz S-klasse cabriolet. Als u het helemaal te gek wilt maken, moet u zeker de BMW 8 Reeks cabriolet bekijken die er prachtig uitziet.

Als u van grote brullende motoren houdt, moet u zeker de Ford Mustang GT Cabrio eens bekijken. Deze cabriolet 4-zitters zijn de allerbeste als het gaat om moderne 4-zits cabrio’s, wat betekent dat u geen compromissen hoeft te sluiten als u voor een van deze kiest.

BMW 4 Reeks Cabrio

De pas uitgebrachte BMW G22 generatie van de 4-serie cabriolet is een van de beste moderne BMW’s die je met geld kunt kopen. Hoewel het design voor sommigen misschien wat controversieel is dankzij de overdreven geproportioneerde nieren aan de voorkant, kan niemand ontkennen dat de 4-serie cabriolet verder een echt mooie auto is.

  Zijn hybride auto's geschikt voor het rijden in de bergen?

Naast een fraai uiterlijk biedt de 4-serie cabriolet alle moderne voorzieningen die je van een compacte sedan mag verwachten, zonder al te veel aan comfort in te boeten. De onderstelafstemming is vooral afgestemd op een soepele, maar toch wendbare rit die de autoliefhebber en de luxeliefhebber tevreden zou moeten stellen.

Audi A5 Cabriolet

De Audi A5 cabriolet is de grootste rivaal van de gloednieuwe BMW 4-serie cabriolet omdat hij met een veel toegankelijker prijskaartje komt. U kunt een nauwelijks gebruikte A5 cabriolet krijgen voor een fractie van de prijs van een gloednieuwe 4-serie cabriolet, en dat is wat de A5 zo verleidelijk maakt.

De G22 BMW 4-serie is echter een gloednieuwe auto, en de nieuwste Audi A5 is slechts een tussentijdse opfrisbeurt, wat betekent dat de nieuwe A5 technisch gezien minstens zo goed zou moeten zijn als de nieuwe G22 BMW. De A5 is echter meer een comfort-georiënteerde cruiser, en hij is lang niet zo dynamisch als de 4-serie.

Mercedes Benz S-Klasse Cabriolet

De beste 4-zits grote cabriolet is de Mercedes Benz S-Klasse cabriolet. Ook al komt er geen nieuwe S-Klasse Coupé, de huidige is nog steeds zo goed dat hij met gemak evenaart wat veel moderne 4-zits cabriolets bieden.

De S-Klasse cabriolet is de grootste cabriolet hier, waardoor het een heerlijke auto is om in te reizen als u waarde hecht aan ruimte en comfort. Alle motoren die worden aangeboden zijn pittig, wat de S-Klasse Cabriolet ook onderscheidt van alle andere auto’s op deze lijst, behalve de 8-serie natuurlijk.

  Wat is de ruimste sedan?

BMW 8 Reeks Cabrio

De BMW 8-serie is het huidige vlaggenschip van BMW, maar hij kost veel meer dan de 4-serie, waardoor hij alleen maar achterblijft bij de 4-serie als het op waarde aankomt. Bovendien is de 8-serie van binnen min of meer identiek aan de 4-serie, wat nog een voordeel is voor de 4-serie.

Wie echter een krachtigere en beter ogende BMW 4-serie wil, kan beter voor de 8-serie kiezen. Naast de motoren verschillen deze twee ook op het gebied van rijden, want deze grote cabriolet is luxueuzer en comfortabeler, maar niet veel.

Ford Mustang GT Cabriolet

Een van de beroemdste cabriolets aller tijden is de Ford Mustang 5.0, en de laatste generatie is nog steeds een ongelooflijk populaire auto. Dankzij een redelijk haalbaar prijskaartje, een heerlijke 5.0-liter V8-motor voelt de Mustang nog steeds aan als een echte pony car, zelfs als je het dak eraf haalt.

Het prijsverschil is echter merkbaar wanneer je het interieur binnenstapt, want veel onderdelen van de Ford Mustang zijn rechtstreeks geleend van Ford’s economy cars. De Mustang is echter nog steeds leverbaar met een handgeschakelde versnellingsbak, wat uiterst zeldzaam is voor 2021 en de Ford Mustang een niveau hoger maakt als het gaat om de betrokkenheid van de bestuurder.

FAQ Sectie

Moet ik een 2-zits cabriolet of een 4-zits cabriolet kopen?

Een 2-zits cabriolet is gemaakt voor mensen die geen 4 zitplaatsen nodig hebben en voornamelijk alleen reizen. Cabriolets zijn inderdaad minder praktisch dan hun tegenhangers met harde dakconstructie, en een 2-zits cabriolet is de slechtste van allemaal.

  Beste hybride auto's voor lange bestuurders

Als u uw auto dagelijks wilt gebruiken, kunt u beter kiezen voor een 4-zits cabriolet, ook al bent u niet altijd van plan om alle vier de zitplaatsen te gebruiken. Wilt u echter alleen in het weekend cruisen, dan kunt u met een 2-zits cabriolet kiezen uit een groter aanbod aan mogelijkheden.

Wat is er slecht aan cabriolets?

Het nadeel van cabriolets is dat ze vaak de passagiers van de laadruimte beroven, omdat het dak daar vaak opbergt als u het eraf haalt. Ze bieden niet alleen minder laadruimte, maar vaak ook minder hoofdruimte, vooral voor de achterpassagiers.

Ze kunnen vaak luidruchtiger, minder verfijnd, en meer vatbaar voor carrosserie buigen omdat ze niet zo structureel als hardtops zijn. Bovendien voegt een cabriomechanisme ook extra gewicht toe en een complex motorsysteem dat vaak kan breken en allerlei problemen kan veroorzaken.

Wat is er goed aan cabrio’s?

Cabrio’s zijn gemaakt voor mensen die van de essentie van het onderweg zijn houden. Een cabriolet geeft een andere kijk op de buitenwereld en dat is uiterst aangenaam op schilderachtige routes tijdens mooie dagen.

Er is geen noodzaak om in een haast tijdens het rijden een cabriolet als de tijd besteed aan de weg is net zo belangrijk als de tijd die u besteedt aan het verzorgen van jezelf. Dit betekent dat als u van de cabrio-ervaring houdt, ga uw gang en koop er een, want het leven is te kort om in saaie auto’s te rijden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts