Wat is de beste 7-zits gezinsauto?

Een 7-persoons gezinsauto is een auto die in de eerste plaats veilig, comfortabel, ruim en gemakkelijk te besturen moet zijn. Dergelijke auto’s hebben de neiging om enorm te zijn in een poging om comfortabel plaats te bieden aan maximaal 7 passagiers, en vaker wel dan niet kijkt u naar een vlaggenschip SUV.

Naast vlaggenschip SUV’s, minibusjes en mensen dragers zijn ook een geweldige optie. Maar minivans zijn saai en ze zijn nergens in de buurt van de beste 7-zits familie auto optie. Ook al bieden ze veel ruimte, ze zijn niet zo comfortabel, veilig of luxueus als de meeste SUV’s van topklasse zijn.

Toch is de beste minivan die er is de VW Touran of de Honda Odyssey. Als u een middelgrote SUV wilt, zijn de Volvo XC90, Audi Q7, Kia Sorento allemaal geweldige opties, afhankelijk van uw budget en voorkeuren.

Als u wilt dat een full-size SUV, de Mercedes Benz GLS, BMW X7, Land Rover Discovery, of de Ford Explorer Limited zijn de meest populaire full-size SUV’s op de markt.

VW Touran

Minivans zijn saai, en er is geen andere manier om het te zeggen. Ze zijn niet opwindend om te rijden, noch bieden ze enig karakter. Maar misschien is dat precies wat u wilt, en als dat zo is, is de VW Touran de beste 7-zits familieauto die er te koop is.

Een doos op wielen is een logische keuze als je 7 personen zo ruim mogelijk wilt vervoeren, en de Touran is dat inderdaad. Naast het funky uiterlijk biedt de Touran wijd opengaande deuren en een zitpositie waar je vrij gemakkelijk in kunt stappen. Zitplaatsen zes en zeven zijn ook voor volwassenen redelijk comfortabel.

  Hoe versla je een autoverkoper?

Honda Odyssey

De Honda Odyssey is waarschijnlijk de beroemdste familie-transporter in de US of A. De Odyssey is volledig gemaakt om gezinnen van meer dan 6 personen te plezieren, en de pure eenzijdigheid van de Odyssey wordt duidelijk zodra je hem onder ogen krijgt.

Desondanks is de Odyssey een geweldige gezinsauto met een heleboel gezinsgerichte voorzieningen waar je ook op langere reizen profijt van zou moeten hebben. Daarnaast is de Odyssey betaalbaar en ook op de tweedehandsmarkt zijn er veel aantrekkelijke opties.

Volvo XC90 en de Audi Q7

Zowel de Audi Q7 als de Volvo XC90 zijn middelgrote SUV’s, wat betekent dat ze niet zo comfortabel zijn op de derde rij als sommige van hun grotere tegenhangers. Dat gezegd zijnde, als uw familie relatief jong is, zouden deze twee meer dan genoeg moeten zijn voor 99% van de situaties die er zijn.

Tussen de twee, de Q7 is een meer upmarket ervaring, maar de XC90 biedt een betere waarde, dus het is vrij dicht tussen de twee. Desalniettemin zijn ze allebei geweldig in wat ze doen, en je kunt moeilijk teleurgesteld worden door een van de twee.

Mercedes GLS

De Mercedes GLS-Klasse is de grootste Mercedes SUV die je voor geld kunt kopen. En zoals met alle Mercedes SUV’s die er zijn, krijg je een feature-packed, luxe en comfortabele SUV die zelfs de meest veeleisende klanten zou moeten behagen.

Zeven zitplaatsen zijn standaard, en de laatste rij zitplaatsen is een stuk ruimer in vergelijking met de Audi Q7 of de Volvo XC90. De verschillen tussen de Mercedes GLE en de GLS hebben vooral te maken met de afmetingen, dus als je niet zo’n grote auto nodig hebt, ga dan voor de GLE.

  Welke kleine auto heeft de beste bodemvrijheid?

BMW X7

Waarschijnlijk de beste full-size SUV die vandaag de dag te koop is, is de BMW X7. De X7 zit boordevol technologieën die u en de rest van uw gezin tijdens langere ritten zonder problemen moeten vermaken.

De X7 verschilt behoorlijk van de X5, en de X7 is een aanzienlijke upgrade ten opzichte van de X5, wat niet het geval is bij de Mercedes GLE en GLS klasse. De X7 is ruim genoeg voor alle zeven passagiers, veilig en het comfortniveau is inderdaad toonaangevend in zijn klasse.

Ford Explorer Limited

De Ford Explorer Limited is de grootste SUV in dit artikel. En er zijn heel wat voordelen verbonden aan zo’n grote wagen. Je hebt echt het gevoel dat je in een tank rijdt als je in de Explorer rijdt, maar het niveau van luxe komt nergens in de buurt van de BMW X7.

Dat gezegd zijnde, de Explorer kost minder, maar biedt nog steeds genoeg. Als je dat koppelt aan meer ruimte dan de BMW X7, zou je vergeven worden te denken dat de Ford Explorer Limited is de beste 7-zits familie auto op de markt.

Land Rover Discovery

Maar in het Verenigd Koninkrijk is de koning van de SUV’s met 7 zitplaatsen altijd de Land Rover Discovery geweest. De Disco biedt veel ruimte en technologie, maar de betrouwbaarheid is niet zo goed als die van sommige van zijn concurrenten. Toch zult u als inwoner van het VK waarschijnlijk voor de Discovery kiezen.

  Wat is de beste eerste auto om te kopen?

De Discovery is de meest capabele terreinauto van alle auto’s die in dit artikel worden opgesomd. Dus als u een full-size SUV met 7 zitplaatsen zoekt die overal mee naartoe kan, dan is de Disco de auto die u moet hebben.

FAQ Sectie

Wat is de ruimste 7-persoons auto die er is?

De ruimste zevenzitter die er is, is ongetwijfeld de VW Sharan. De Sharan lijkt op een kleine bus, dus als u regelmatig 7 volwassenen moet vervoeren, biedt de Sharan u de meeste ruimte, maar hij is ook saai en karakterloos als de rest van de minivans die er zijn.

Wat is de goedkoopste 7-persoons gezinswagen?

Een tweedehands Ford C-Max Grand zal waarschijnlijk de goedkoopste 7-zitter zijn die er momenteel op de markt is. Maar dat wil niet zeggen dat de C-Max een slechte auto is. De C-Max biedt alles wat elke andere minivan biedt, maar in mindere hoeveelheden.

Zijn grotere auto’s duurder om te verzekeren?

De grootte van een auto gaat vaak gepaard met meer ongevallen, en inderdaad, een grotere auto kost meestal meer om te verzekeren. Maar de verzekeringskosten variëren vooral naargelang de eigenaar van de wagen. Hoe dan ook, een kleinere minivan is bijna altijd goedkoper om te verzekeren dan een full-size vlaggenschip SUV.

De goedkoopste 7-zits gezinsauto’s die nog steeds groot genoeg zijn voor zeven personen zijn meestal van gemiddelde grootte. Dus overweeg een middelgrote 7-zitter als uw verzekering tarieven te hoog zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts