Wat is de beste auto voor een lange autoreis?

Het afgelopen jaar of twee waren ongelooflijk stressvol vanwege talloze lockdowns en reisbeperkingen, wat betekent dat met het vliegtuig of de trein gaan nog steeds niet zo gemakkelijk is als het ooit was. De prijzen zijn een beetje opgedreven en er is altijd de kans dat je besmet raakt, hoe voorzichtig je ook bent.

Als u echter de veiligste manier van reizen wilt, zult u op uw vertrouwde auto moeten vertrouwen. Reizen over lange afstanden betekent veel snelweg rijden, veel bagage, en veel verveling. Dit betekent dat de perfecte auto voor dit doel comfortabel, stil, praktisch, ruim, onderhoudend en efficiënt moet zijn.

Een grote sedan is een perfecte keuze als het gaat om lange afstanden reizen, en de een te krijgen is de Toyota Avalon. Echter, als je wilt een meer luxe, en zelfs meer ruime full-size sedan, moet u zeker om te controleren op de BMW 7-serie. Als u vooral geïnteresseerd bent in SUV’s, moet u zeker om te controleren van de Honda CR-V.

Hoewel de CR-V een vrij mooie SUV is, is de Lincoln Navigator nog beter, maar hij kost wel veel meer geld. Als u echter ook van plattelandswegen houdt en de neiging hebt om grote afstanden alleen of met één passagier af te leggen, dan is de Bentley Continental GT precies daarvoor ontworpen.

Toyota Avalon – De voordelige optie

Als u een geweldige all-round grote sedan wilt zonder premium prijzen te betalen, zou de Toyota Avalon aan al uw behoeften moeten voldoen, en dan nog wat. De Avalon wordt geleverd met een pittige V6 die indrukwekkende MPG resultaten oplevert, vooral op de snelweg.

  Welke oudere auto's hebben vierwielaandrijving?

Het interieur is ruim en ziet er premium uit en het infotainmentsysteem is intuïtief en het biedt ook bruikbare entertainment functies. Wat betrouwbaarheid betreft, staat hij aan de top van het segment van grote sedans. Hij heeft ook een grote bagageruimte, een stille cabine en veel standaardfuncties om u te vermaken tijdens een langeafstandsrit.

BMW 7 Reeks – Executive niveau van ruimte, comfort en prestaties

De BMW 7 Reeks is de BMW benchmark sedan die het opneemt tegen de Audi A8, de Mercedes Benz S-Klasse, en de Jaguar XJ. De 7-serie is echter superieur omdat hij even comfortabel is op zowel snelwegwegen als landweggetjes en daarbij nog steeds opwindend is.

Ook al is de 7-serie zeer goed geïsoleerd van de omgeving, toch heeft hij een sportief karakter. Het interieur zit boordevol snufjes die u zullen vermaken en de geboden ruimte is beter dan in de A8 of de S-Klasse.

Honda CR-V – Familie SUV benchmark

De Honda CR-V is al jaren een van de populairste SUV’s op de markt, en het nieuwste model houdt datzelfde traject aan. Het is misschien niet de grootste SUV die er is, maar hij is nog steeds ruim genoeg voor 5 passagiers en een behoorlijke set bagage.

Hij biedt ook efficiënte motoren, een relatief luxueus interieur en heel wat standaarduitrusting. Het beste aan de CR-V is echter het feit dat hij van alle compacte SUV’s op de markt de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, vooral door zijn betrouwbaarheid.

  Hoe oud is een tweedehands auto die ik moet kopen?

Lincoln Navigator – Een 5-sterren hotel voor onderweg

De Lincoln Navigator is al een tijdje te koop en dat betekent dat hij voor een behoorlijk gereduceerde prijs te krijgen is. Kiest u voor het topmodel Black Label, dan krijgt u alle entertainmentfuncties die u van een SUV mag verwachten.

De geboden ruimte is voldoende voor 7 passagiers en biedt toch veel kofferruimte. Het interieur is zeer overzichtelijk en voorzien van veel hoogwaardige materialen. De luchtvering rijdt ongelooflijk rustig en de cabine is goed geïsoleerd voor lange ritten op de snelweg.

Bentley Continental GT – De beste Grand Tourer op de markt

De Bentley Continental GT is waarschijnlijk de beste auto voor transcontinentale reizen omdat hij in bijna elk opzicht superieur is. Om met de motoren te beginnen: u kunt kiezen tussen een boterzachte W12 als topper of een sportievere V8-optie.
Het interieur is volledig bekleed met exquise materialen en het NAME surround systeem heeft een ongelooflijke punch. De zetels zijn in meerdere richtingen verstelbaar, verwarmd, gekoeld en gemasseerd om het u zo comfortabel mogelijk te maken. Als u echter een bochtige weg tegenkomt, zult u ook genieten van het speelse onderstel en de bliksemsnelle DCT-versnellingsbak van de Continental.

FAQ-gedeelte

Wat maakt een auto tot een geweldige lange-afstandsrijder?

Veel factoren beïnvloeden hoe goed een auto presteert op een lange reis, maar comfort is waarschijnlijk de belangrijkste. Dat betekent dat de auto die u op het oog hebt, moet beschikken over comfortabele stoelen, een stille cabine en een ergonomisch interieur.

Hij moet ook ruim zijn, zowel in de passagiersruimte als in de laadruimte. De motor moet pittig zijn en toch zuinig op de snelweg en het infotainmentsysteem moet tal van nuttige functies bieden om u te vermaken tijdens een lange reis.

  Beste SUV's voor lange bestuurders

Is het beter om in een SUV of een sedan te reizen?

SUV’s zijn uitstekende langeafstandscruisers, maar ze zijn niet zo goed als sommige sedans zijn. Het hangt van het model af, maar sedans zijn meestal aerodynamischer en lichter, wat betekent dat een sedan in theorie veel lichter en stiller moet zijn.

Dit betekent ook dat een sedan efficiënter zou moeten zijn. SUV’s bieden echter meestal meer ruimte en een betere rijpositie, wat het zicht rondom ten goede komt. Bovendien zijn SUV’s superieur als het gaat om inferieure wegkwaliteit, maar op de weg is een sedan veel rustiger.

Welke auto’s zijn geen goede lange-afstandscruisers?

Hoe goed een auto presteert op de lange afstand, hangt vooral af van zijn uitrusting. Dit betekent dat een auto op instapniveau waarschijnlijk niet goed zal zijn, omdat dergelijke auto’s meestal basisstoelen hebben zonder veel verstelmogelijkheden.

Verder zijn kleine auto’s met een inferieure interieur- en kofferruimte om voor de hand liggende redenen ook niet al te best. Ten slotte moeten auto’s met inefficiënte motoren ook worden vermeden omdat ze uw reiskosten exponentieel zullen verhogen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts