Wat is de beste BMW serie?

Wat is de beste BMW serie?

In de loop der jaren hebben BMW’s bewezen dat ze tot de beste luxewagens behoren en zorgen voor een plezierige rijervaring en een echt gevoel op de weg. BMW’s zijn ook heel veelzijdig en er zijn verschillende modellen voor verschillende gelegenheden. De BMW 4 Reeks is de meest geschikte keuze voor langere ritten, terwijl de BMW 1 Reeks zich uitstekend leent voor stadsverkeer.

De beste BMW Reeks voor lange reizen

Om te genieten van een lange roadtrip met het gezin naar een verre bestemming heb je voldoende beenruimte, hoofdruimte, comfort, luxe en snelheid nodig. Daarnaast heb je een grote kofferbak nodig om je bagage in kwijt te kunnen. De BMW 4 Reeks biedt dat allemaal en nog veel meer. Het is een combinatie van sport, raffinement en stijl die in slechts 4 seconden van 0 – 60 mph kan bereiken, als u voor het M pakket kiest, wel te verstaan.

De besturing van de BMW 4 Reeks is ongeëvenaard, soepel en responsief. Veel eigenaren geven aan dat ze zich verbonden voelen met de machine, maar toch de volledige controle over de auto hebben. Het enige minpuntje is dat de 4 Reeks niet de zuinigste luxesedan is, met een gemiddelde van 22 mpg in de stad en 33 mpg op de snelweg.

BMW 4 Reeks: Infotainment en interieur

Als we het over lange ritten hebben, doet comfort wonderen. De 2021 4 Reeks modellen worden geleverd met een standaard 8,8 inch scherm en een optionele aankoop vervanging van een 10,3 inch scherm. De schermen zijn super intuïtief en comfortabel voor de bestuurder om te gebruiken.

De infotainmentsoftware is de nieuwste iDrive 7, met ingebouwde Apple Carplay en Android Auto. Wi-fi aan boord en draadloos opladen van smartphones zijn ook extra functies waarvoor u kunt betalen om het comfort van uw rit te verzekeren.

  Passen Mercedes-wielen op een BMW?

BMW 4 Serie: Veiligheid en rijcomfort

De BMW 4 Reeks is een perfecte wagen voor lange road trips. Wat veiligheid betreft, zijn de nieuwe 2021 modellen nog niet getest door de NHTSA of IIHS, maar ze bieden de nieuwste rijhulpfuncties en crashpreventiesystemen.

De 4-serie is uitgerust met een automatische noodstop en voetgangersdetectie, evenals een standaard lane-departure warning systeem met lane-keep assist functies. Deze voorzieningen helpen de bestuurder en passagiers om veilig te blijven op lange ritten.

Semi-autonoom rijden en adaptieve cruise control zijn ook beschikbaar, wat de vermoeidheid van bestuurders op lange afstanden aanzienlijk kan verlichten.

De beste BMW Reeks voor stadsverkeer en woon-werkverkeer

Rijden in stadsverkeer is heel wat anders dan lange reizen en road trips met het gezin. In het stadsverkeer bent u meestal aan het winkelen of aan het pendelen en rijdt u alleen. De BMW 1 Reeks heeft hier de overhand met een beter verbruik in het verkeer en een voorwielaandrijving, waardoor het een goede all-round auto is voor alle seizoenen, zelfs als het sneeuwt.

De BMW 1 Reeks is een relatief stille wagen vergeleken met andere BMW’s en is vrij krachtig in het lagere toerengebied. En ondanks de voorwielaandrijving, voelt deze auto aan als een BMW.
Hij brengt je van 0 tot 100 km/u in 8,5 seconden, wat vrij snel is voor een stadsauto of een gezinswagen. Hij is verkrijgbaar met zowel benzine- als dieselmotoren.

  Wat is veiliger - BMW of Mercedes?

BMW 1 Reeks: Interieur

De 1 Reeks heeft een comfortabel standaard interieur met alle voorzieningen die nodig zijn om in het verkeer te rijden. Hij biedt veel hoofd- en beenruimte en beschikt over volledig elektrisch verstelbare zetels die aan elke behoefte kunnen worden aangepast.

De kussens zijn daarentegen relatief hard, wat het minder aangenaam kan maken voor langere ritten. Misschien wilt u een proefrit maken om ze te controleren. Afgezien daarvan is het interieur van de Series 1 luxueus, ruim en comfortabel. Hij is standaard voorzien van 10,3 inch infotainment, Apple Carplay en Android Auto.

BMW 1 Serie: parkeren en comfort

Als je op zoek bent naar een stadsauto, moet je zeker weten dat je de juiste hulpmiddelen hebt om te parkeren, ook op krappe plekken. De BMW 1 Serie is uitgerust met parkeersensoren voor en achter die het beperkte zicht door de achterste stijlen van de auto compenseren.

Er zijn ook halfautomatische parkeerhulpjes beschikbaar als u ervoor kiest om een uitbreiding op de standaard optie te kopen.

Alle motoren van de 1 Reeks zijn behoorlijk zuinig in vergelijking met andere BMW’s. Een 2006 120d haalt gemiddeld een gemengd verbruik van 49,5 mpg en dat is zeer goed. Afhankelijk van de motor, halen de meeste BMW 1 Reeks rond de 42 – 44 mpg, variërend door het rijgedrag. Dit is nog steeds indrukwekkend voor een BMW en maakt het een perfecte auto voor woon-werk verkeer.

De BMW 1-Serie voelt veel beter gemaakt dan rivalen van andere merken zoals de A-Klasse Mercedes-Benz of de Audi A3. De enige rivaal die hij op dit gebied heeft wat betreft design, functionaliteiten en rijbeleving is de bestverkochte Mazda 3.

  Wat is BMW's kleinste auto?

Betrouwbaarheid van BMW in 2020

In tegenstelling tot wat vaak wordt gedacht, heeft de BMW 1 Serie zich in 2020, samen met de meeste andere modellen van het merk, bewezen in de What Car?’s betrouwbaarheidsbeoordelingen. Het eindigde op de 9e plaats van alle 31 fabrikanten die werden getest.

De BMW 1 Reeks werd zelfs bestempeld als een van de betrouwbaardere BMW’s van het jaar en scoorde hoger dan concurrenten zoals Audi, Mercedes of Volkswagen. Hij deelde de 9e plaats met Mazda.

FAQ’s over de 1 Reeks en 4 Reeks

Hoeveel kost de reparatie van een BMW 4 Reeks en BMW 1 Reeks?

BMW onderdelen zijn duur, net als reparaties en arbeidsloon. Gemiddelde reparaties voor een BMW Serie 1 kosten ongeveer $750 per bezoek aan de monteur. De gemiddelde reparaties voor een BMW 4 Serie zijn iets meer met $820 per bezoek.

Hoe vaak moet u een BMW 4 Reeks onderhouden?

Het is aanbevolen dat u uw BMW 4 Reeks een volledige onderhoudsbeurt geeft om de 12.000 mijl of per 12 maanden, afhankelijk van wat het eerst gebeurt. U moet actie ondernemen en alles aan uw auto controleren, van remmen tot vloeistoffen en olie. Een geplande full service controle verlaagt de totale eigendomskosten en vermindert de kans op defecten aan uw wagen.

Hoe vaak moet een BMW 1 Reeks onderhouden worden?

Omdat BMW 1 Reeks vaker in de stad en in het verkeer rijdt, moeten ze vaker onderhouden worden. Als u vooral in de stad rijdt, is een goede schatting elke 10.000 mijl of na elke 12 maanden dat u met de wagen rijdt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts