Wat is de beste dieselauto gemaakt door Audi?

De recente ontwikkeling van Ultra Low Sulfur Diesel in de mix van beschikbare voertuigbrandstoffen heeft tot nu toe een significant effect aangetoond op de inspanningen om de snelle aanval van de klimaatverandering te vertragen of misschien zelfs te stoppen.

De luchtkwaliteit rond dieselcentrales is de laatste jaren aanzienlijk verbeterd, deels omdat ze doorgaans veel schoner werken dan benzinemotoren, waardoor meer mensen dieselmotoren in auto’s in toenemende mate in overweging nemen.

Alles wat bijdraagt tot een vermindering van het gebruik van fossiele brandstoffen is welkom in een tijd waarin de klimaatverandering duidelijk om zich heen grijpt. De snelle invoering van dieselcentrales is een relatief kleine ontwikkeling in vergelijking met de potentiële verspreiding van voertuigen die op diesel rijden. Dat is een belangrijke reden waarom de populariteit van dieselauto’s sterk toeneemt.

Waarom diesel beter kan zijn dan gas

Een van de meest waarschijnlijke redenen voor die stijging is dat dieselmotoren een groter koppel en meer paardenkracht produceren dan een vergelijkbare benzinemotor.

Desondanks zijn ze veel zuiniger met gas, met een betere brandstofefficiëntie dan auto’s met een benzinemotor van vergelijkbare grootte en vermogen. Op basis van de brandstofefficiëntiecijfers beweert de Environmental Protection Agency (EPA) dat dieselauto’s doorgaans een verbetering van 30-35% in brandstofefficiëntie laten zien.

Bovendien heeft nieuwe technologie die onlangs aan dieselvoertuigen is toegevoegd om trillingen en lawaai te beperken, ertoe bijgedragen dat moderne dieselmotoren veel soepeler en stiller zijn dan dieselmotoren uit het verleden.

  Beste olietoevoeging voor Audi

Dus, Wat zijn de beste Audi Diesel Auto’s?

Welke de beste is hangt waarschijnlijk het meest af van hoeveel je besluit je kunt veroorloven.
Het is gebruikelijk dat dieselauto’s worden gerangschikt onder de beste auto’s op de weg deze dagen, en Audi dieselauto’s zijn zeker niet een uitzondering. Onlangs heeft de auto consument website, Cars.com onlangs de tien beste diesel auto’s op de weg, en vier van hun top tien waren Audi modellen.

Voor Audi-liefhebbers is hun artikel een bevestiging van hun goede smaak en hun vermogen om het beste te kiezen dat beschikbaar is. Hier zijn vier van de tien beste dieselvoertuigen die momenteel beschikbaar zijn, althans volgens Cars.com, en ze zijn toevallig allemaal door Audi gemaakt:

Audi A3 TDI

De gloednieuwe Audi A3 TDI is uitgerust met een zeer krachtige 2.0-liter dieselmotor, die 148 pk en 236 voet-pond koppel levert. De A3 TDI is ook standaard uitgerust met een zestraps automatische transmissie met dubbele koppeling.

Net als alle andere modellen uit de A3-reeks beschikt ook de dieselversie over tal van andere leuke voorzieningen, zoals een keyless entry and start-systeem, ingebouwde navigatie en een achteruitkijkcamera. Er is ook dodehoekdetectie en -bewaking, automatische dual-zone climate control, en parkeersensoren achteraan en vooraan. De prijzen van de A3 TDI beginnen bij iets minder dan $ 33.000.

  Audi Q5 vs. Porsche Cayenne

Audi A6 TDI

Dit Audi A6 TDI diesel model wordt vaak beschouwd als een van de mooiste en meest stijlvolle voertuigen gemaakt door Audi, en het wordt nu beschouwd als een van de meest knappe sedans van welke aard dan ook.

De Audi A6 TDI wordt beschouwd als technologisch superieur aan vele andere dieselauto’s in dezelfde klasse. Tot de standaarduitrusting van de Audi A6 behoren xenonkoplampen en LED-looplichten.

Daarnaast heeft de A6 parkeersensoren aan zowel de voor- als achterzijde van de auto, automatisch dimmende buitenspiegels en nog veel meer. Andere standaardkenmerken zijn keyless entry en een keyless startfunctie, evenals spraakgestuurde navigatie en een achteruitkijkcamera.

Het A6-model is ook zeer verbonden. Tot de speciale standaardkenmerken behoort Audi Connect, dat WiFi aan boord en informatieverwerving omvat.

De kracht voor de A6 komt van zijn top-of-the-line motor, dat is een turbocharged v6 3.0-liter, die is gewaardeerd op 240 pk, samen met meer dan 429 voet-pounds van koppel. Volgens de EPA, de brandstof zelfs y, 38 snelweg, en 29 gecombineerd. De prijs van de A6 begint bij minder dan $59.000.

Audi A8L TDI

De Audi A8L 3.0 TDI is het vlaggenschip van de aluminium auto van het bedrijf. De Audi A8L TDI lijkt veel op een typische luxe sedan die toevallig wordt geleverd met een dieselmotor voor zijn vermogen. En wat macht het heeft. De motor is een 3.0-liter turbo dieselmotor, gewaardeerd op 240 pk en het dragen van meer dan 420 voet-pounds van koppel.

  Passen Audi wielen op Mercedes?

Andere luxe voorzieningen in de A8L zijn zacht sluitende deuren, een elektrisch bediende achterklep en een keyless entry en start systeem. De auto heeft ook een achteruitkijkcamerasysteem, zodat de bestuurder in de gaten kan houden wat er achter hem gebeurt. Volgens de EPA is de A8L gewaardeerd op 24 mpg stad, 36 op de snelweg, en 28 gecombineerd.

De Audi A8L wordt ook geleverd met Bluetooth-audio die ook kan worden gebruikt voor handsfree telefoongesprekken, waardoor het risico van afgeleid rijden wordt verminderd. De A8L bevat ook een Audi technologische exclusieve MMI interface, die de auto voorziet van spraakbediening van vele functies. De prijs van de Audi A8L begint bij iets meer dan 85.000 dollar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts