Wat is de beste en langdurigste auto luchtverfrisser?

Voor sommigen zijn auto luchtverfrissers overblijfselen van het verleden, omdat veel nieuwere auto’s zijn gemaakt om veel verschillende soorten geurdispensers bevatten. Mercedes noemt het een Air Balance systeem, en het omvat een op het dashboardkastje gemonteerde luchtverfrisser die wordt uitgestoten via de ventilatieopeningen van de airco.

Echter, de overgrote meerderheid van de auto-eigenaren deze dagen zijn nog niet bekend met dergelijke luxe, en een gewone luchtverfrisser is nog steeds de meest voorkomende middel van het maskeren van onaangename auto geuren. Tussen zo’n grote verscheidenheid van beschikbare soorten luchtverfrissers, sommige zijn beter dan anderen.

De meest voorkomende en iconische vorm van luchtverfrisser is een goede oude kleine boom opknoping van uw achteruitkijkspiegel. Daarnaast zijn er ook veel vloeibare luchtverfrissers verkrijgbaar, hetzij gemonteerd op het airco-ventilatierooster of gewoon hangend aan uw achteruitkijkspiegel.

Tegenwoordig kunt u ook kiezen voor ingeblikte geuren die gemaakt zijn om op de bekleding te worden gespoten. Een ander vrij populair type luchtverfrisser is een plug-in luchtverfrisser die u in uw sigarettenaansteker steekt.

Autogeurdispensers

Er zijn een paar automerken die gebruik maken van deze methode, maar Mercedes was degene die de trend heeft gestart. Een paar jaar geleden heeft Mercedes besloten te investeren in olfactorische goedheid, en een hele afdeling werd geboren om te komen met interessante en charmante geuren.

Mercedes verscheept de auto meestal met slechts één geur, maar u kunt ervoor kiezen om meer te kopen via een Mercedes-dealer voor ongeveer $ 100-150. Enkele geuren zoals Downtown Mood, Sports Mood, of Nightlife Mood zijn de bekende geuren.

  Beste hybride voor het trekken

Het Mercedes Air Balance Pakket kost rond de $350, maar het omvat ook het luchtzuiveringssysteem. Het lijkt erop dat veel Mercedes eigenaren hebben gekozen voor deze optie, omdat het niet zo veel kost als Mercedes de neiging heeft om u te laten betalen voor ”onnodige, maar luxe” opties.

Het is vermeldenswaard dat veel automerken dit al doen, of gaan doen. Zelfs Toyota verklaarde een paar jaar terug dat zij van plan zijn om lucht geur dispensers op te nemen in hun nieuwere auto’s.

Kartonnen en vent clip luchtverfrissers

Een kartonnen luchtverfrisser is veruit het meest bekende type van auto luchtverfrisser, en vrijwel iedereen herinnert zich het zien van deze in hun kindertijd. Dat gezegd hebbende, tegenwoordig zijn deze types van luchtverfrissers niet zo gebruikelijk als zij vroeger waren, maar er zijn een paar van deze nog kloppen over.

Een groot ding over kartonnen luchtverfrissers is dat ze niet kosten allemaal dat veel. Bovendien kunnen ze gemakkelijk worden geïnstalleerd en gedemonteerd. Ze gaan echter niet zo lang mee, en ze zijn vaak te agressief omdat ze niet zo lang meegaan.

Aan de andere kant, een vent clip luchtverfrisser is waarschijnlijk de meest discrete en gemakkelijkste manier van het blokkeren van ongewenste A / C geuren. Deze types van luchtverfrissers zijn compact en niet te overdreven agressief, en ze hebben ook de neiging om een lange tijd duren.

  Welke SUV heeft de breedste bestuurdersstoel?

Telkens wanneer u uw A/C start, komt de geur vrij. Als u echter uw airco wilt laten blazen zonder dat de geur vrijkomt, kunt u deze gewoon gemakkelijk verwijderen.

Luchtverfrissers in blik/spuitbus en plug-in luchtverfrissers

Luchtverfrissers in blikjes zijn een beetje lastig in het gebruik omdat u precies moet bepalen hoeveel geur u wilt afgeven. Ze zijn soms ook te onhandig in gebruik, en kunnen zelfs op uw interieur morsen.

Maar als je investeert in een luchtverfrisser van relatief hoge kwaliteit, kunnen ze lang meegaan. Vaker wel dan niet, worden dit soort luchtverfrissers geplaatst in een bekerhouder, maar u kunt het ook ergens anders plaatsen indien gewenst.

Plug-in luchtverfrissers zijn ontworpen om de geurende vloeistof te verwarmen voordat de geur vrijkomt. Dit betekent dat deze types luchtverfrissers meestal alleen werken terwijl uw automotor draait. Een groot nadeel hiervan is het feit dat u uw sigarettenaansteker niet voor iets anders kunt gebruiken terwijl u uw luchtverfrisser gebruikt.

Sproei-luchtverfrissers worden soms ook speciaal voor auto’s gemaakt. Deze moeten on-demand worden gebruikt, wat betekent dat u het gebied dat ongewenste geuren afgeeft moet besproeien. Ze staan bekend als vrij agressief, dus je kunt er maar beter voorzichtig mee zijn.

FAQ Sectie

Hoe vaak moet ik mijn luchtverfrisser vervangen?

Dat hangt af van het type luchtverfrisser dat u gebruikt. Als u zo’n kartonnen luchtverfrisser gebruikt, is de kans groot dat u die na een maand of twee moet vervangen, want ze gaan niet zo lang mee.

  Beste hybride auto voor rijden in de winter

De meeste luchtverfrissers worden geleverd met schriftelijke instructies over hoe de luchtverfrisser te gebruiken en hoe lang moet de luchtverfrisser functioneren. Soms is het echter het beste om gewoon je neus te gebruiken. Dus als u de geur niet meer opmerkt, moet u hem vervangen of een Covid-test doen.

Is een hangende luchtverfrisser in de achteruitkijkspiegel illegaal?

Volgens sommige staten is het illegaal om iets aan de achteruitkijkspiegel te hangen als het uw zicht kan belemmeren. Zo worden boomachtige luchtverfrissers erkend als mogelijke belemmeraars van het zicht, en ze zijn illegaal in staten zoals Virginia.

Echter, sommige kleinere achteruitkijkspiegel opknoping luchtverfrissers zijn niet illegaal. Het is altijd het beste om jezelf te raadplegen over de regelgeving voordat u besluit om te investeren in een luchtverfrisser van welke aard dan ook. Ook al weet bijna niemand dit, het is toch een feit.

Moet ik kiezen voor een sterkere autogeur of een milde?

Meestal is dit een persoonlijke voorkeur. Maar agressievere geuren kunnen hoofdpijn veroorzaken en u misselijk maken na lange blootstelling. Milde geuren daarentegen zijn na een paar minuten in de auto bijna niet meer merkbaar. Het is altijd het beste om een middenweg tussen deze twee te vinden.

Sommige luchtverfrissers kunnen ook worden geregeld, en ze laten u beslissen hoeveel geur u wilt. Als zodanig, deze zijn waarschijnlijk gaat worden uw beste weddenschap, ook al doen ze soms kosten een beetje meer geld.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts