Wat is de beste Mercedes S-klasse ooit gemaakt?

De Mercedes S-klasse vertegenwoordigt het hoogste niveau van comfort en luxe dat Mercedes kan bieden. De S-klasse heeft altijd al de eigenschappen gehad van een echte vlaggenschip sedan. Het is de langste, meest comfortabele, duurste en meest uitgeruste sedan in het Mercedes-gamma.

In 2021 verscheept Mercedes de nieuwe 7e generatie van de S-klasse, die de naam W223 meekrijgt. Een nieuwe S-klasse is altijd een spannende tijd in de auto-industrie, want elke nieuwe S-klasse komt met tal van innovaties en spannende functies, maar geen enkel S-klasse model heeft het beter gedaan dan de legendarische W140.

Mercedes W140 S-klasse

De beste Mercedes S-klasse ooit gemaakt is de W140. Hij werd geproduceerd tussen 1992-1998 en is veruit de belangrijkste S-klasse die ooit werd gebouwd. De W140 draagt zo’n grote erfenis omdat het de laatste Mercedes sedan was die gebouwd werd met een ”het beste tot elke prijs” filosofie, en dat is de reden waarom de W140 door velen nog steeds beschouwd wordt als de beste S-klasse aller tijden.

Modellen die na de W140 kwamen, met name de W220, werden geplaagd door veel prijsverlagingen, waardoor de W220 S-klasse door veel autopublicaties en tijdschriften werd uitgeroepen tot ”het slechtste auto-herontwerp in de geschiedenis”.

De W140 was een grote sprong voorwaarts omdat deze generatie van de S-klasse veel verschillende luxe- en veiligheidsvoorzieningen introduceerde die vandaag de dag nog steeds ontbreken bij veel moderne ”premium” luxemerken. De W140 was de eerste auto die een functie introduceerde genaamd ”soft close doors”, die veel luxe automerken vandaag de dag niet meer hebben.

De W140 was ook de eerste auto die ESC (Electronic Stability Control), dubbele beglazing voor meer stilte, state-of-the-art tractiecontrole, navigatie, en zelfs een basis spraakbesturingssysteem introduceerde. Verder debuteerde de W140 ook ruitenwissers met regensensor, een soft-close kofferbak en een paar gordijnairbags voor meer veiligheid.

  Audi vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Mercedes W221 S-klasse

De W220 S-klasse ging niet de boeken in als het hoogtepunt van de Mercedes vlaggenschip sedan geschiedenis, dus in 2007 moest Mercedes op de proppen komen met een nieuw model dat geen identiteit deelde met de beruchte W220. Dat lukte, en de W221 S-klasse was geboren.

De W221 S-klasse wordt algemeen erkend als een verademing na de W220 en is een van de beste S-klasse redesigns in de recente geschiedenis. De W221 is de eerste luxueuze sedan met een hybride-aandrijflijn. Verder debuteerde hij ook met dodehoek-, lane departure- en snelheidswaarschuwingssystemen.

De W221 S-klasse luidde ook een nieuw tijdperk in voor de Mercedes-designafdeling voor alle modellen, niet alleen de sedans. De modellen na de W221 deelden een gelijkaardig ontwerpethos, waren een beetje volumineuzer en boden een vloeiender design. De W221 S-klasse was ook het eerste model van Mercedes dat infrarood-technologie begon te gebruiken voor diverse veiligheidssystemen.

Mercedes W222 S-klasse

In 2013 kwam Mercedes met de W222 S-klasse, en de reacties waren nogal gemengd tot je de deuren opende. De W222 vertegenwoordigt de grootste sprong in interieurdesign in de hele geschiedenis van Mercedes.

De gloednieuwe, geavanceerde set-up met twee schermen bood verbazingwekkende functionaliteit en wordt door velen nog steeds geprezen als een betere optie dan het systeem dat vandaag in de gloednieuwe W223 S-klasse wordt aangeboden. De lijst van technologische innovaties op de W222 is ook ongelooflijk lang.
De W222 was de eerste auto in de geschiedenis zonder een enkele gloeilamp omdat elke lichtbron in de W222 S-klasse werd aangedreven door LED-technologie, de auto bood zelfs Swarovski-kristallen in de koplampen.

  Hebben Mercedessen veel onderhoud nodig?

De W222 staat ook bekend om zijn vele technische innovaties, zoals de nieuwe aluminium hybride carrosserietechnologie, die de torsiestijfheid van de auto aanzienlijk verhoogde.

Bovendien werden twee nieuwe rijhulpsystemen geïntroduceerd. Een systeem genaamd Road Surface Scan debuteerde in de W222 en was in staat om gaten in de weg van tevoren te detecteren, evenals het Magic Body Control-systeem, dat de ophanging en dempersystemen aanpaste voor een soepele en comfortabele rit.

Meer vragen over de indrukwekkende Mercedes S-klasse

Is de nieuwe W223 S-klasse een van de beste S-klasses ooit gemaakt?

Het is hoogst onwaarschijnlijk dat de nieuwe W223 S-klasse briljant zal zijn, maar deze S-klasse is nog in zijn kinderschoenen en zal binnen niet al te lange tijd op de weg te vinden zijn. Ook de nieuwe W223 biedt tal van innovaties, maar veel daarvan zijn nog niet langdurig getest.

Nieuwe innovatieve toevoegingen aan dit S-klasse model zijn onder meer het nieuwe 3D-metercluster, gebarenbediening, augmented reality-functies, slimme omgevingsverlichting, airbags op de achterbank en een indrukwekkend achterasstuursysteem dat tot 10 graden kan draaien. Het nieuwe stuursysteem zal de draaicirkel van de auto virtueel verkorten en hem een stuk wendbaarder maken.

Hoe verhouden de rivalen Audi en BMW zich tot de Mercedes S-klasse?

De rivaliteit tussen deze drie merken in het aanbieden van de beste vlaggenschip full-size sedan is decennia oud. Audi biedt met de slanke en ingetogen A8 een lange comfortabele state of the art sedan die zich zeker kan meten met de S-klasse, maar voor sommigen een tikkeltje te ingetogen is.
Aan de andere kant biedt de BMW 7-serie een gedurfd en opvallend design dat zeker veel aandacht trekt. In vergelijking met de A8 of de S-klasse ontbreekt het hem echter een beetje aan interieur. Kiezen voor een van deze 3 is een haalbare optie, en ze zullen allemaal zeker indruk maken op zelfs de meest veeleisende klanten.

  Welke Mercedes heeft de beste en meest comfortabele stoelen?

Hoe verhoudt de S-klasse zich tot de duurste luxesedans op de markt?

Rolls Royce en Bentley worden algemeen beschouwd als de beste luxesedans van het vlaggenschip. Beide zijn een stuk duurder dan de S-klasse, maar kunnen op technologisch gebied niet tippen aan de Duitse sedan.

Wat kwaliteit betreft, is een Bentley of een Rolls een aanzienlijke stap boven de S-klasse. Beide bieden nog steeds een 12-cilinder motor die ook een duidelijke stap boven de motoren in de nieuwe S-klasse voertuigen is. Bovendien is de merkuitstraling van een Bentley of een Rolls ook een duidelijke stap boven de driepuntige ster.

Maar het grootste verschil tussen deze 3 automerken is de mogelijkheid om een Bentley of een Rolls te personaliseren in een mate die de S-klasse gewoon niet biedt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts