Wat is de beste Mercedes SUV om te kopen?

Mercedes biedt momenteel een SUV voor elk denkbaar doel. Het SUV-gamma begint met de kleinste SUV crossover, de GLA, en loopt helemaal door tot de full-size 7-zits GLS, en de G-klasse.

Het kiezen van de beste hangt af van een strikte balans tussen uw behoeften en wensen. Maar je zou je niet vergissen als je denkt dat de G-klasse de beste SUV is om te kopen in het huidige Mercedes-gamma. De G-klasse begint bij $132k, maar de vraag naar deze is net zo hoog als het prijskaartje.

Aan de andere kant, de beste Mercedes SUV voor u om te kopen zou kunnen zijn de GLC, omdat het biedt bijna alles wat een Mercedes SUV kan bieden, maar tegen een meer haalbare instapprijs.

Grote Mercedes SUV’s

Grotere Mercedes SUV’s zijn de weg te gaan als je een ruime, comfortabele, feature-packed SUV geschikt voor af en toe of zelfs frequent off-road gebruik met een aangename status upgrade. Deze SUV’s zijn prijzig. De eerder genoemde G-klasse begint bij $132k, maar is vrij veilig als het gaat om afschrijving in vergelijking met andere grotere Mercedes SUV’s.

Lagere G-klasse modellen verliezen tot 50% van hun waarde na 5 jaar. Dit lijkt misschien een slechte investering, maar deze cijfers zijn de beste als het gaat om afschrijving voor grote Mercedes SUV’s. Bijvoorbeeld, een basis GLS kost rond de $80k, en heeft een waardevermindering van 60% of zelfs meer in de eerste 5 jaar.
Als je meer zitruimte nodig hebt dan de G-klasse, dan is het zinvoller om de GLS te overwegen, die comfortabel plaats biedt aan 7 passagiers.
Als de G-klasse niet uw smaak is en u geen behoefte hebt aan een 7-persoons kolos als de GLS, dan is de GLE wellicht uw beste optie.
Een GLE 350 in basisuitrusting kost ongeveer $55.000, maar verliest wel meer dan 60% van zijn waarde na 5 jaar.
Zoals deze cijfers doen vermoeden, is de G-klasse duurder in aanschaf, maar na een paar jaar wellicht een betere investering. De G-klasse is de meest begeerlijke Mercedes SUV die alleen maar in populariteit toeneemt, is de meest capabele off-road, en biedt ook geweldige on-road prestaties.

  Moet ik een tweedehands Mercedes A-Klasse kopen?

Compacte middenklasse SUV’s

Mid-size en compacte SUV’s worden steeds populairder, en Mercedes blijft haar SUV aanbod in dit segment uitbreiden.
De populairste Mercedes SUV in dit segment en een van de beste Mercedes SUV’s op de markt is de GLC. De GLC is een recent ontwikkeld model van Mercedes, het resultaat van een grondig herontwerp van de GLK. Mercedes heeft ingezien dat dit soort SUV’s ongelooflijk populair zijn, en met de GLC heeft Mercedes echt haar huiswerk gedaan.
De GLC begint bij ongeveer $43k, en de afschrijvingseffecten van de GLC zijn gelijk aan ongeveer 60% van de waarde van de auto in 5 jaar.
De GLC biedt comfortabele zitplaatsen voor 5 passagiers, een verfijnd design van binnen en van buiten, en een verfijnde rijervaring die niet ver afstaat van de grotere Mercedes aanbiedingen.
De GLC is zeker een van de beste Mercedes SUV’s om te kopen op dit moment, vooral in het kleinere SUV-segment, omdat het biedt de meeste functies die grotere modellen doen op een meer bescheiden prijskaartje.

Onlangs heeft Mercedes ook de kleinste SUV in zijn catalogus uitgebracht, genaamd de GLB-klasse. En sindsdien is de GLB een hit aan het worden. De GLB heeft al meerdere prijzen van autotijdschriften gewonnen als de beste gezinsauto die er is, en dat is niet voor niets. De GLB is vrij groot en ruim, vooral dankzij zijn boxy vorm, en biedt een grote waarde voor rond de $ 38k.

Overwegingen voor de SUV-markt en oudere modellen

Als je de SUV-markt in het algemeen bekijkt, is het vrij duidelijk dat er geen tekenen zijn van vertraging in de enorme populariteit die SUV’s tegenwoordig genereren.

  Wat is het verschil tussen een AMG en een gewone Mercedes?

Een paar jaar geleden was de markt voor consumentenauto’s vooral rond sedans gesitueerd. Maar tegenwoordig zijn SUV’s de meest begeerde auto’s aan het worden, en modellen zoals de GLC rijzen de pan uit in populariteit. Maar als u denkt dat de prijzen van nieuwe Mercedes SUV’s nogal opgeblazen zijn, kunt u kiezen voor een meer beproefde optie op de markt voor tweedehands auto’s.

Modellen zoals de GLK, of de nieuwste ML en GL modellen hebben gezien een eerlijk deel van de afschrijvingen en kan worden verworven tegen bescheiden prijzen deze dagen. Deze SUV’s misschien niet leveren alles wat de nieuwe doen, maar voor het grootste deel, krijg je waar voor je geld.

Een goede reden om een beproefd tweedehands model te overwegen, is dat de afschrijvingseffecten die met nieuwere modellen gepaard gaan, nog niet zijn verholpen.

Meer over SUV’s

Wat zijn de alternatieven voor een Mercedes SUV?

Als een driepuntige ster niet in uw smaak valt, kunt u altijd nog voor de concurrentie kiezen. BMW en Audi bieden even goede, of soms zelfs betere opties. Modellen als de X6 en de Q8 zijn ongekend populair en worden in grotere aantallen verkocht dan de GLE coupé.
De grootste SUV die BMW momenteel aanbiedt is de X7. Op dit moment zou je je niet vergissen als je kiest voor de GLS of de X7, want beide zijn geweldige grote SUV vlaggenschepen, maar de X7 lijkt zeker spannender, althans voor nu, terwijl we wachten op een nieuwe GLS te komen.

Wat is de beste elektrische SUV van Mercedes?

In het EV SUV-segment biedt Mercedes momenteel de EQC aan, en er komen binnenkort veel nieuwe EV SUV-modellen op de markt. Dit segment is een beetje een showcase voor bewezen Duitse fabrikanten en je zou een flinke toename van beschikbare modellen kunnen verwachten in de komende paar jaar.
De EQC is een enigszins geëlektrificeerde versie van de GLC, en de meeste voor- en nadelen van de GLC zijn ook hier van toepassing. De EQC begint rond de 68k dollar en is een redelijk geprijsd alternatief als u op zoek bent naar een milieuvriendelijke Mercedes SUV.

  Range Rover vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Wat is het verschil tussen een SUV en een sedan?

Als u iemand bent die nog niet de overstap heeft gemaakt naar SUV’s van de auto’s met een lager zwaartepunt, moet u deze punten in overweging nemen als een referentie over hoe u een SUV van dag tot dag kunt gebruiken.
SUV’s hebben een hoger zwaartepunt, wat een grote invloed heeft op de manier waarop een SUV rijdt, dus als u een prestatiegerichte bestuurder bent en graag sportief rijdt, zijn SUV’s niets voor u. Bovendien zijn SUV’s minder efficiënt, zwaarder en groter in alle dimensies.
Bovendien zijn SUV’s niet zo comfortabel als sedans of kleinere auto’s. Dat komt vooral omdat SUV’s stijvere veringen hebben om de overhelling tegen te gaan die een auto met een hoger zwaartepunt in de bochten ondergaat.
Daar staat tegenover dat u met een SUV meer macht over de weg zult hebben, en dat u allerlei terreinen zult kunnen doorkruisen die een sedan of een kleinere auto nooit zou kunnen doorkruisen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts