Wat is de beste Mercedes voor een road trip?

Of u nu kiest voor een gloednieuwe Mercedes, of een beproefde klassieker, Mercedes slaagt erin u overal te brengen waar u maar wilt. Een kenmerk van een geweldige auto voor een road trip is de eenvoud ervan. Ervoor zorgen dat de auto het allemaal voor u doet, zodat u achterover kunt leunen, ontspannen, en genieten van de reis.

Wat road trips betreft, gaat het niet om de bestemming, maar om de reis. De manier waarop u reist moet dus comfortabel, betrouwbaar en stijlvol zijn. Mercedes biedt tal van opties voor roadtrips, van tijdloze klassiekers tot moderne tankachtige SUV’s.

Sedans en SUV’s

De meeste lange afstand reizen wordt gedaan door sedans en SUV’s, omdat road trips zijn vaak van een familie ding. Dit gezegd zijnde, moet een auto voor een road trip veilig, comfortabel en ruim zijn, en in staat om te slepen voor de meest enthousiaste liefhebbers van road trips.

Voor road trips naar plaatsen met slechte weersomstandigheden, lijken SUV’s de beste optie. Ze zijn zelfs ruim genoeg om een dutje te doen. Onze favoriete SUV’s voor roadtrips zijn de avontuurlijke G-klasse, of de meer auto-achtige GLE. De GLS is ook een goede keuze als je met meer dan 5 personen reist.

Als de bestemmingen van uw keuze niet zo’n verscheidenheid aan weersomstandigheden met zich meebrengen, is het altijd goed om een Mercedes sedan als een geweldige allrounder te overwegen. Het hangt allemaal af van hoeveel ruimte u nodig heeft, dus u kunt het beste beginnen bij de C-klasse en overwegen om op te schuiven naar de S-klasse als u liever wat meer bling en comfort heeft.

Als u stijl belangrijker vindt dan comfort en een slanke auto op prijs stelt, dan kunt u de GLE Coupé overwegen als u van SUV’s houdt. Dat gezegd zijnde, als u van sedans houdt, dan moet het de CLS zijn. Maar let op: deze modellen hebben de neiging een beetje praktisch nut op te offeren ten gunste van het design.

  Welke Mercedes-Benz SUV heeft massagezetels?

Sportwagens

Als u echt de voorkeur geeft aan stijl boven comfort, schilderachtige valleien van Toscane of Zuid-Frankrijk boven gevreesde snelwegen, of afgelegen bochtige wegen boven drukke stadsstraten, dan zijn dit het soort auto’s dat waarschijnlijk uw boot zal dobberen.

Natuurlijk heeft dit alles alleen zin als u meer van de reis dan van de bestemming wilt genieten. En als u compromissen sluit door de toeristische routes te kiezen, zelfs als die een paar uur extra tijd kosten.

Voor dit soort road trips, vooral autorally’s, zijn Mercedes sportwagens de auto’s bij uitstek. Mercedes biedt verschillende varianten van de AMG GT aan, gaande van de “basis”-GT tot de gelimiteerde Black Series-modellen die racewagenprestaties op de weg bieden. De GT wordt aangeboden in coupé- en roadstervarianten.

Klassiekers

Sommigen zeggen dat sportauto’s de beste keuze zijn voor een road trip, maar een Mercedes-klassieker is onweerlegbaar aantrekkelijk. Auto’s zoals de 300SL staan bekend om hun deelname aan iconische roadtrip-evenementen zoals de bijna 100 jaar oude Mille Miglia.

De 300SL kost een aardige duit, en het is een van de grootste auto’s geworden die ooit het asfalt sierden, dus misschien bent u beter af als u naar een vergelijkbaar, betaalbaarder model kijkt. De R107 generatie Mercedes SL werd 18 jaar lang geproduceerd, wat betekent dat er veel van deze rondrijden.

Ze zijn een geweldige optie voor stijlvolle road tripping met een retro twist, omdat ze zijn gemaakt met de kust cruisen in het achterhoofd. Als u de voorkeur geeft aan een groter voertuig met een hardtop, dan moet u eens kijken naar de Mercedes W115 omdat deze herinneringen oproept aan koninklijke reismiddelen tegen een redelijke prijs.

  Wat is de beste Mercedes voor lange bestuurders?

Cabrio’s

Mercedes biedt een grote verscheidenheid aan cabriolets waarmee u stijlvol op roadtrip kunt gaan als u niet veel bagage of uitrusting hebt. Het cabrio-aanbod begint met de C-klasse cabriolet. De C-klasse en de SLC-klasse cabrio’s zijn compacter, maar nog steeds ruim genoeg voor de achterpassagiers.

Maar als u de voorkeur geeft aan een grotere sedan, of gewoon niet wilt inleveren op comfort, dan is de E-klasse cabine of de S-klasse cabine de juiste keuze. De E-klasse lijkt de beste van het stel te zijn. Hij is groot genoeg, zonder boot-achtig aan te voelen. Maar voor de meest luxueuze cabrio-ervaring hoeft u niet verder te kijken dan de S-klasse.

Campers

Het is bijna onmogelijk om over auto’s voor road trips na te denken zonder deze te noemen. Zodra het zomer wordt, stromen de wegrestaurants vol met campers.

Als uw road trips beïnvloed zijn door het “VW Camper” tijdperk, zou u een moderne kijk op de camper van Mercedes moeten overwegen. De modellen in kwestie zijn de Mercedes Marco Polo of de Sprinter Van, die op de markt worden gebracht als de “perfecte metgezellen voor bijna elke reiziger.”

Uw road trip auto kiezen

Wat zijn de beste roadtrip-auto’s aller tijden?

De keuze van de perfecte roadtrip auto hangt af van het soort roadtrip dat u wilt maken. Als u vooral van avontuurlijke offroadvakanties houdt en waarde hecht aan robuuste terreinwagens, staan een Land Rover Defender of de G-klasse Mercedes boven aan de lijst.

Als uw road trips cross-continentale reizen in maximale stijl en comfort aanbiedingen van Bentley of Aston Martin dienen als de beste Grand Tourers geld kan kopen.
Maar als u een door en door roadtripfanaat bent, gaat er niets boven de iconische Volkswagen Camper Van. Het is een prachtige, eigenzinnige auto boordevol nostalgie, maar nog steeds met een fatsoenlijke praktische bruikbaarheid tegen een fatsoenlijke prijs.

  Kan een Mercedes worden weggesleept?

Welke auto-kenmerken zijn essentieel voor road trips?

Het is vrij logisch dat u over een goed navigatiesysteem beschikt als u naar een onbekend gebied reist. De huidige GPS-systemen in de auto bieden een vrij betrouwbare begeleiding, maar de meeste mensen vertrouwen nog steeds op Apple Car Play of Android Auto met Waze of Google Maps.

Omdat u veel onderweg bent, moet de auto zijn uitgerust met bekerhouders en veel plaatsen om uw spullen in op te bergen, zodat ze niet rondvliegen terwijl u rijdt. Verder is een behoorlijk aantal USB-poorten voor het opladen zeer aan te bevelen. Sommige auto’s hebben zelfs stopcontacten die aan een huis doen denken.

Het hebben van startkabels kan ook nuttig blijken, hetzelfde geldt voor sneeuwkettingen als u liever in een kouder klimaat rijdt. En vergeet het audiosysteem niet om uw road trip mix af te spelen.

Is het beter een auto te huren dan te kopen?

Voor langere trips van enkele dagen kan het verstandiger zijn om een auto te huren in plaats van zelf te rijden. Het hangt natuurlijk vooral af van het type auto dat u rijdt, en of het zowel financieel als praktisch zinvol is.

De beslissing om te huren hangt af van de leasekosten, de brandstofkosten, de afschrijving, de bandenslijtage en nog veel meer. U moet uw rekensommetje maken tijdens het plannen van uw road trip. Als uw auto oud en onbetrouwbaar is, is huren misschien een beter idee. Maar als u graag herinneringen opdoet met uw eigen auto, dan is het antwoord op deze vraag vrij eenvoudig.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts