Wat is de beste Mercedes voor een taxi?

Het is geen geheim dat Mercedes sedans en estates op veel plaatsen in de wereld de voor de hand liggende keuze zijn voor taxibedrijven en privéchauffeurs. Mercedes heeft een reputatie opgebouwd voor het leveren van een comfortabele ervaring voor elke inzittende in de auto.

Mercs zijn ook populair bij taxichauffeurs en taxiklanten. Niet veel andere auto’s zijn zo iconisch als de Mercedes taxi. Het is een beetje de Europese versie van de legendarische NY yellow cab, of de ingetogen periode gecorrigeerd London Cab.

Als een cultureel symbool, Londen cabs en New York yellow cabs zijn zeker de weg te gaan, maar voor zover comfort betreft, Mercedes wint door een aardverschuiving. De beste Mercedes-auto om als taxi te dienen is de E-Klasse, maar de luxueuzere S-Klasse of de meer bescheiden C-Klasse zijn ook goede opties.

Wat maakt een goed taxivoertuig?

Taxi’s worden in de eerste plaats gebruikt om mensen en bagage te vervoeren. Taxi’s moeten dus ruim zijn en plaats bieden aan meerdere inzittenden. Ze moeten gezien worden als een beter alternatief voor het openbaar vervoer.

Taxiculturen verschillen wel van deel van de wereld tot deel. In de VS dienen taxi’s niet noodzakelijk een ander doel dan als vervoermiddel om van punt A naar punt B te komen. Er is dus niet zo’n behoefte aan een grote luxueuze Mercedes sedan. Hetzelfde geldt voor Britse steden zoals Londen.

In Duitsland werden taxi’s echter in de eerste plaats gemaakt voor rijkere mensen, en dat is tegenwoordig niet anders. Duitsers die een taxirit maken, verwachten een comfortabele rit, comfortabele zetels en een beleefde chauffeur. Taxi’s hebben ook baat bij betrouwbaarheid, want ze werken de klok rond en hebben de neiging om bij ongelukken betrokken te raken. Het helpt dus dat de onderdelen gemakkelijk bereikbaar zijn.
Laten we eens kijken naar de beste Mercedessen die als taxi dienst doen.

  Mercedes vs BMW betrouwbaarheid, wat is betrouwbaarder?

E-klasse

Het is eerder onmogelijk om een Mercedes taxi te overwegen zonder het model te overwegen waarop het hele fenomeen gebaseerd is. De E-Klasse als taxi behoeft geen introductie. Vooral in Duitsland.

De E-Klasse wordt om verschillende redenen als taxi gebruikt, waarvan efficiëntie en operationele kosten de belangrijkste zijn. Mercedes auto’s zijn goed gebouwd en kunnen veel kilometers maken zonder kapot te gaan, mits goed onderhouden.

Mercedes als bedrijf heeft ook verschillende soorten aanbiedingen voor E-klasse taxi’s. E-klassers worden over de hele wereld gebruikt als taxi. Dus, als een E-klasse zijn leven begint als taxi, is het vrij waarschijnlijk dat het een taxi zal blijven totdat het geen doel meer dient naast schroot.

Mercedes beseft dat elke E-Klasse taxi een verkochte E-Klasse is, dus Mercedes heeft de neiging om de beste prijs- en servicepakketten te leveren.

S-Klasse

De E-Klasse sedan kiezen als taxi is een voor de hand liggende keuze. Maar als u een meer ontspannen, luxueuze taxi-ervaring wilt bieden die perfect is afgestemd op de occasionele VIP’s, is de S-Klasse de Mercedes bij uitstek.

Het is geen geheim dat de meeste S-klassers worden gebruikt voor chauffeursdiensten. Daarom biedt Mercedes de S-Klasse aan in twee verschillende maten. De meer “gewone” S-Klasse met wielbasis of de kolossale S-Klasse met lange wielbasis, die extreem ruime cabines biedt voor meerdere passagiers.

De S-Klasse is over de hele lijn een meer verfijnde auto in vergelijking met de E-Klasse. Hij is groter, luxueuzer en comfortabeler. Toch is de E-Klasse meer dan in staat om een premium reiservaring te bieden, en hij kost ook nog eens een stuk minder.

  Porsche vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

C-Klasse

De C-klasse is de kleinste sedan die Mercedes aanbiedt. Terwijl de Benzes voor taxivervoer meestal E-klassers zijn met af en toe een S-klasse, kan de C-klasse u in sommige gevallen nog beter van dienst zijn.

De grootte van de C-klasse is zijn grootste nadeel, maar het kan ook een duidelijk voordeel zijn. Europa staat bekend om zijn steden met ongelooflijk drukke straten, en in die omstandigheden kan de C-Klasse beter blijken dan de S- of E-klasse.

De C-Klasse is ook in staat om meerdere inzittenden te vervoeren en heeft nog steeds een behoorlijke kofferruimte. Als het een drukke Europese stad is, is schade aan een C-Klasse een stuk minder stresserend dan schade aan een S-Klasse.

FAQ over het kiezen van een taxivoertuig

Moet ik SUV’s overwegen voor taxi’s?

SUV’s worden steeds populairder. Waarom worden SUV’s dan niet zo vaak voor taxi’s gebruikt? Wel, dat is vrij eenvoudig. SUV’s zijn veel minder zuinig met brandstof. Ze zijn meestal ook duurder in onderhoud en service.

SUV’s zijn in staat om comfortabel te rijden over veel verschillende soorten terreinen, maar taxi’s worden meestal gebruikt als stadsrondritten. Het is dus niet zo’n goed idee om met een enorme bak op 4 wielen door kleine stadsstraten te rijden die vol zitten met mensen, fietsen, auto’s en openbaar vervoer.

Zijn er betere alternatieven voor Mercedes taxi sedans?

Wel, dat hangt ervan af. Wanneer u kiest voor een Mercedes als package deal Mercedes, is het meestal de beste keuze die men kan krijgen. Maar, wanneer u onafhankelijk koopt, zonder enige fabrikantdeals, zou u kunnen argumenteren dat er betere alternatieven voor Mercedes sedans zijn.
Een van die zou kunnen zijn de Škoda Superb. Het is een grote, middelgrote tot full-size sedan van VW’s submerk Škoda. Nu wordt de Škoda niet aangeboden in zoveel markten als Mercedes sedans, maar dingen kunnen veranderen omdat Škoda is kruipen in populariteit snel.

  Welke Mercedes SUV is de grootste?

De Superb biedt veel ruimte, grote betrouwbaarheid, onderdelen zijn gemakkelijk te krijgen en ze komen tegen een meer redelijke prijs. Je zou zelfs kunnen zeggen dat de Superb de beste prijs-kwaliteitverhouding biedt, voor zover je het segment bekijkt.

Als uw markt nog geen Škoda aanbiedt, zou het zeker de machtige Toyota Prius moeten aanbieden. Hij ziet er misschien niet uit, maar hij maakt dat goed door een hybride Toyota te zijn. Toyota staat bekend voor zijn grote betrouwbaarheid, en het hybride aspect maakt het gemakkelijk om in zowat elke lage emissiezone te komen.

Wat moet u vermijden als u op zoek bent naar een taxi?

Vermijd inefficiënte wagens. Het doel van taxiritten is geld verdienen, dus moet u zorgvuldig alle verschillende soorten uitgaven overwegen waarmee sommige auto’s gepaard kunnen gaan.

Je moet twee-zits auto’s vermijden. Een Lamborghini gebruiken voor een Uber levert je veel Youtube views op, maar als Uber zelf is het zinloos. Elke supercar in deze gevallen is zinloos. Hetzelfde geldt voor onbetrouwbare auto’s, of auto’s die niet redelijk goed gedekt zijn met garanties en servicepakketten.

Je moet ook benzineslurpers vermijden omdat ze langzaamaan verboden worden in stadscentra. U moet goed letten op de grootte van de auto. Het hangt allemaal af van waar u van plan bent te gaan werken.

Het kiezen van een veilige auto is een topprioriteit. Als u van plan bent met de taxi te gaan rijden, zult u waarschijnlijk heel wat uren achter het stuur doorbrengen. Als zodanig, moet u ervoor zorgen dat u en uw passagiers zijn zo veilig mogelijk te maken.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts