Wat is de beste Mercedes voor lange afstanden?

Als u op zoek bent naar een cruiser voor de lange afstand, is een Mercedes een goede optie. Mercedes heeft zijn reputatie als zwaargewicht in de auto-industrie voornamelijk verdiend door het bouwen van duurzame en betrouwbare Grand Tourers. Grand Tourers zijn sportwagens die gemaakt zijn voor lange afstanden en hoge snelheden.

Tegenwoordig is de populairste manier om grote afstanden af te leggen zeker het vliegtuig. Maar als u liever achter het stuur zit in plaats van op overvolle luchthavens, kunt u bij Mercedes terecht. Grand Tourers zijn auto’s die zijn ontworpen voor transcontinentale reizen op de meest comfortabele, plezierige manier mogelijk te maken.

Of u nu kiest voor een luxe grand tourer van Mercedes zoals de S-klasse coupé, of een meer betaalbare E-klasse sedan, een ding is zeker, u zult zeker waar voor uw geld krijgen door te kiezen voor een van deze lange-afstands verfijnde machines.

Benodigdheden voor de lange afstand

Naast koffie, tussendoortjes en toiletpauzes hebt u voor een langeafstandsrit ook een comfortabele en betrouwbare auto nodig. Dus, wat maakt een goede auto voor lange afstanden?

Comfort

Eerst en vooral moet uw wagen comfortabel zijn. Als u kiest voor de auto in plaats van het vliegtuig, moet u zich goed uitgerust kunnen voelen tijdens het rijden, want langeafstandsreizen kunnen behoorlijk vermoeiend zijn.

De moderne Mercedes-modellen hebben stoelen die zijn ontworpen voor maximaal comfort en ontspanning, met verschillende verwarmings-, ventilatie- en massagefuncties. Allemaal bedoeld om u te revitaliseren en te ontspannen, zodat u van uw reis kunt genieten zonder u uitgeput te voelen.

Brandstofefficiëntie

Voertuigen voor lange afstanden moeten ook zuinig zijn met brandstof, want reizen over lange afstanden is niet goedkoop. Tegenwoordig biedt Mercedes meerdere keuzes als het gaat om de krachtbron, variërend van pure EV’s en hybriden, tot de goede oude benzine- en dieselmotoren.

Een duidelijk voordeel van een dieselmotor ten opzichte van elk ander motortype is het lagere brandstofverbruik bij het rijden in een behoorlijk tempo op een snelweg. Diesel aangedreven auto’s bieden meer koppel en produceren het grootste deel van hun vermogen lager in de powerband, wat goed van pas komt bij het cruisen over lange afstanden.

  Zijn alle Mercedessen met lederen zetels uitgerust?

Veel verschillende moderne auto functies zijn gemaakt om uw rijgedrag eenvoudiger en gemakkelijker te maken. Nieuwste cruise control systemen bieden weinig betrokkenheid van de bestuurder tijdens het reizen in een gestaag tempo. Hedendaagse auto-ontwerpen bieden gladde auto’s die gemaakt zijn om met zo weinig mogelijk weerstand door de lucht te snijden. Dit verbetert ook de geluidsreductie en brandstofefficiëntie.

Beste Mercedes sedans voor lange afstanden

Ondanks de occasionele exotische Bentley, Aston Martin, of Rolls Royce, domineren Duitse sedans de markt van de lange-afstandscruisers, en het is gemakkelijk te zien waarom. Duitse luxe sedans dienen als de beste optie bij het kiezen van een comfortabele auto die kan houden u ontspannen en vermaakt, ongeacht de mijlen.

E-Klasse

De Mercedes Benz E-Klasse is een begrip onder de middelgrote luxesedans. Het is het voertuig van keuze voor veel mensen die werkzaam zijn in het personenvervoer business. Hij biedt een ruime cabine, veel comfort en een groot aantal verschillende motoren die geschikt zijn voor langeafstandsritten.

S-Klasse

Maar als u op zoek bent naar de beste Duitse sedan, die kilometers kan maken zonder te zweten, dan is de Mercedes S-Klasse moeilijk te verslaan. Het is een auto met meer dan 6 decennia superieure techniek die niet alleen voldoet aan de normen voor luxewagens, maar ook de maatstaf is voor langeafstandsritten.

De S-klasse is verkrijgbaar in een groot aantal uitvoeringen en configuraties. De motoren beginnen bij de 6-cilinder varianten en lopen helemaal door tot de machtige V8’s. De S-klasse wordt aangeboden als een auto met “korte” wielbasis met meer dan voldoende ruimte, of als de kolossale variant met lange wielbasis die zelfs de meest veeleisende VIP’s comfortabel kan vervoeren.

  Hebben Mercedessen veel problemen?

Beste Mercedes SUV’s voor lange afstanden

Als de steeds groeiende SUV rage blijft opvoeren, is het moeilijk om te praten over wenselijke Mercedes modellen en niet te vermelden van de SUV aanbod. Maar het ding is, sedans maken veel meer zin als het gaat om lange afstand rijden.

SUV’s bieden in vergelijking met sedans meer bruikbare ruimte en een betere wegligging op onverharde wegen. Maar ze zijn een stuk minder zuinig met brandstof omdat ze een stuk groter en een stuk zwaarder zijn dan sedans.

SUV’s zijn ook veel minder glad. Ze produceren meer luchtweerstand bij hogere snelheden, wat op zijn beurt meer lawaai op de weg betekent, wat een probleem kan vormen op langere ritten. En het is belangrijk te vermelden dat SUV’s een stuk minder stabiel of wendbaar zijn als gevolg van een hoger zwaartepunt.

Maar als u de voorkeur geeft aan SUV’s boven sedans, zijn de GLE- en GLS-modellen meer dan geschikt als betrouwbare cruisers, ondanks de nadelen van langeafstandsritten met een SUV.

FAQ Sectie

Moet ik een nieuwe of een tweedehandse luxe wagen kopen voor lange afstanden?

Dat hangt vooral af van uw budget en uw bereidheid om de hoge afschrijvingskosten van luxewagens te aanvaarden. Dit soort auto’s zijn duur, daar kunt u niet omheen. Reizen over lange afstanden zorgt er ook voor dat er veel kilometers op de teller komen te staan, waardoor de negatieve effecten van waardevermindering toenemen.

Terwijl het kopen van een nieuwe auto kan bespaart u wat geld op onderhoud en reparaties, het kost een stuk meer te verzekeren, vooral als u van plan op het rijden van de auto lange afstanden regelmatig. Er zijn tal van grote deals in de gebruikte auto markt, dus het heeft de potentie om veel meer zin voor zo’n dure auto. Zorg er wel voor dat u een complete voertuighistorie krijgt en laat de auto grondig nakijken door een monteur.

  Welke Mercedessen zijn V8?

Maakt Mercedes betere auto’s voor lange afstanden in vergelijking met Audi en BMW?

Zoals in veel bedrijfstakken is concurrentie een manier om vooruit te komen en is het voor alle betrokkenen gunstig om steeds naar alternatieven van verschillende merken te zoeken.
De S-klasse concurrent van Audi is de A8. Die heeft een futuristischer design, een moderner interieur en is aan de buitenkant iets minder opzichtig. Wat BMW betreft, is de 7-serie BMW’s antwoord op de S-klasse. Het is een auto die vaak door Duitse diplomaten wordt gebruikt, wat veel zegt.

De Mercedes S-klasse, Audi A8 en BMW 7 Serie zijn stuk voor stuk uitstekende auto’s, dus uiteindelijk komt het aan op smaak en persoonlijke voorkeur.

Wat zijn de beste Grand Tourers die je voor geld kunt kopen?

Rolls Royce, Aston Martin, Bentley en Ferrari zijn moeilijk te verslaan. Dit zijn de merken die uw hart sneller doen kloppen als u denkt aan de denkbeeldige reizen van Londen naar San Tropez. Ze bieden de fijnste materialen voor auto’s, grote soepele krachtbronnen met veel trekkracht, en ophangingen die in staat zijn om verbazingwekkende niveaus van comfort te bereiken.

Dit zijn het soort auto’s dat weinig tot geen zin heeft in vergelijking met bijvoorbeeld de eerder genoemde Mercedes sedans, omdat ze op alle denkbare manieren extreem duur zijn om te bezitten. Toch blijven mensen ze begeren. Ze bieden iets wat geen gewone fabrikant ooit zou kunnen, en dat is emotie, exclusiviteit, en puur onbelemmerd rijplezier.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts