Wat is de beste Mercedes voor lange bestuurders?

Winkelen voor een nieuwe auto als lange persoon kan wat lastiger zijn dan u misschien denkt. De auto moet groot genoeg zijn om langere ritten comfortabel te kunnen maken zonder dat u het benauwd krijgt of uw rug belast.

Gelukkig maakt Mercedes, als Europese fabrikant, meestal auto’s met de gemiddelde Europeaan in gedachten. Gezien het feit dat Duitsers meestal in de ranglijst van grootste mensen ter wereld staan, zou het geen probleem moeten zijn om een Mercedes te vinden die voldoende cabineruimte biedt om comfortabel te kunnen zitten tijdens een lange reis.

Lange bestuurders moeten comfortabel en veilig in de auto kunnen zitten, hoe lang de reis ook is. De beste Mercedessen voor lange bestuurders zijn SUV’s zoals de GLE en GLS, maar ook sedans zoals de E-klasse en S-klasse.

SUV’s

Eerst en vooral zijn SUV’s ideaal voor lange bestuurders. Ze zijn ontworpen om plaats te bieden aan grotere personen, meer passagiers, en meer handige functies voor iedereen die in de auto zit. Mercedes maakt 9 verschillende SUV’s, variërend van kleinere crossover SUV’s zoals de GLB, helemaal tot de enorme GLS, die plaats biedt aan 7 personen.

G-klasse

De G-klasse is een zeer populaire SUV van Mercedes, maar de grootte zou u kunnen misleiden in het denken dat het iets meer dan fatsoenlijk ruim is. De Mercs uit de G-klasse werden in de jaren 70 voor militaire doeleinden gebouwd en pas later omgevormd tot luxere voertuigen toen de auto een cultstatus bereikte in de hogere klasse.

GLE en GLS

De beste SUV’s voor lange mensen gemaakt door Mercedes zijn de GLE en de GLS. Ze bieden ruime cabines en zijn meer dan in staat om comfortabel te passen zelfs de grootste personen die er zijn.
De Mercedes GLE coupé is een stijlvollere variant van de gewone GLE, gemaakt om te concurreren met de BMW X6 in de vrij recente Coupé SUV trend. Hoewel de auto er aantrekkelijker uitziet dan de gewone GLE, is hij een stuk minder praktisch, vooral voor de achterpassagiers door de aflopende daklijn die de hoofdruimte inneemt.

  Welke Mercedes modellen hebben AIRMATIC?

Sedans en estates

E-klasse

Sommigen denken misschien dat SUV’s de enige optie zijn voor lange bestuurders, maar er zijn genoeg sedans waarin lange mensen comfortabel kunnen rijden. De E-klasse stationwagon heeft een stahoogte van 1.005 mm en dat is slechts 90 mm minder dan de kolossale GLS. De GLS is een full-size SUV en de grootste SUV in het Mercedes-gamma.
Als u niet zo’n grote kofferruimte nodig hebt, biedt de E-klasse sedan een vergelijkbare hoofdruimte op de voorstoelen en iets minder achterin. Dus als u grotere volwassenen of tieners op de achterbank vervoert, is de estate-versie misschien een betere optie.

S-klasse

De S-klasse wordt meestal beschouwd als de benchmark als het gaat om full-sized luxe landjachten. De S-klasse biedt dan ook 1.066 mm hoofdruimte vooraan en ongeveer 990 mm op de tweede rij. De beenruimte die de S-klasse biedt, hangt af van het specifieke model in kwestie.
De reguliere S-klasse met korte wielbasis biedt 1040-1090 mm beenruimte van voor tot achter. Maar de S-klasses met lange wielbasis, met name de Maybach-modellen, zijn absoluut gigantisch en uiterst comfortabel, zelfs voor de gemiddelde NBA-speler.

Hatchbacks en crossovers

Omdat Mercedes steeds met nieuwere modellen komt en de huidige line-up opfrist, worden de auto’s gemaakt van hoogwaardigere, efficiëntere materialen. De auto’s worden daardoor niet zwaarder, maar wel groter. Een E-klasse van 10-15 jaar oud biedt bijvoorbeeld binnenruimte die vergelijkbaar is met die van een moderne C-klasse.
Wat hatchbacks en crossovers betreft, hangt het van het model af. De A-klasse is de populairste hatchback die Mercedes momenteel aanbiedt, en de GLA is de populairste crossover van dit moment. Deze kleinere auto’s kunnen voldoende ruimte bieden voor een langere bestuurder, maar het hangt ervan af hoeveel passagiers u van plan bent te vervoeren.
Als je meestal alleen rijdt, kun je het jezelf comfortabel maken door de ruimte op de achterbank op te offeren. Als u echter meer mensen wilt vervoeren, volwassenen of kinderen in een autostoeltje, dan zal dat ten koste gaan van de ruimte voor de bestuurder en de cabine van de A-klasse en de GLA.

  Porsche vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Een auto kopen als u lang bent

Met welke voorzieningen moet een lange persoon rekening houden bij de aankoop van een nieuwe auto?

Bij het kiezen van een nieuwe auto moeten lange bestuurders rekening houden met de cabineruimte, met name de beenruimte, hoofdruimte en schouderruimte. Sommige voorzieningen zijn gemaakt met lange bestuurders in gedachten, zoals de uitschuifbare dijbeensteun die meer rustruimte biedt voor uw dijen, wat het een stuk comfortabeler maakt voor langere ritten.
U moet ook zorgvuldig auto’s met zonnedaken en panoramische glazen panelen overwegen. Sommige daarvan leveren hoofdruimte in, andere niet. Het hangt allemaal af van het specifieke model in kwestie, dus u moet grondig onderzoek doen voordat u een aankoopbeslissing neemt.
Als u vaak een hoed draagt tijdens het rijden, zorg er dan voor dat u er een op hebt tijdens uw proefrit.
Verder is ook de breedte van de auto belangrijk. Als u langere mensen wilt vervoeren, hebt u ook in de breedte meer ruimte nodig.

Zijn er veiligheidsproblemen bij lange bestuurders?

De veiligheid van lange bestuurders wordt meestal overschaduwd door de ruimte in de cabine en dat is niet zo’n goed idee. Een beetje meer comfort mag geen voorrang krijgen op veiligheid. De veiligheidsscores van auto’s zijn gekoppeld aan specifieke afstanden tussen de bestuurder en alle verschillende mogelijke botspunten.
Opdat de airbags zouden werken zoals geadverteerd, moet de bestuurder een behoorlijke afstand bewaren, anders kan er ernstig letsel ontstaan. Dus als u uw stoelen ver naar achteren duwt, vooral als er iemand achterin zit, kan dat resulteren in ongewenst letsel door het uitklappen van de airbag voor de achterpassagiers.
De stoelen zijn ontworpen om u op uw plaats te houden in geval van een botsing. De hoofdsteunen zijn nooit in de eerste plaats bedoeld geweest om comfort te bieden. Ze zijn bedoeld om nekletsel bij een auto-ongeluk te voorkomen. Als u dus langer bent en niet goed in de zetel past, kan dat bij een ongeval rampzalig zijn.

  Mercedes R350 Betrouwbaarheid - is het een betrouwbare oude auto?

Hoe beïnvloedt de lengte van de bestuurder het comfort en de toegankelijkheid?

Voor u gaat rijden, of u nu klein of groot bent, moet u uw zetel in de juiste rijpositie brengen. U moet ook uw spiegels en uw stuurwiel zo instellen dat u alle belangrijke gegevens op het dashboard kunt zien.
In de ideale houding moet u de pedalen comfortabel kunnen bereiken, zonder u uit te rekken. Hetzelfde geldt voor de meeste bedieningselementen van de auto, met name de richtingaanwijzers en de alarmknipperlichten.
Hoe lang u ook bent, u moet altijd een proefrit maken met uw potentiële aankoop. U moet zich ervan vergewissen dat u zich comfortabel voelt in de gewenste rijpositie en dat uw zicht en veiligheid niet in het gedrang komen.
U moet ook rekening houden met andere passagiers die de auto kunnen delen. Ga na hoeveel ruimte er overblijft wanneer u uw zetel in de gewenste positie duwt en of dit een invloed heeft op de beenruimte achterin.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts