Wat is de beste Mercedes voor straatraces?

Straatracen mag dan in veel landen illegaal zijn, maar deze sport is nog lang niet uitgespeeld. Met dat in het achterhoofd biedt Mercedes ook een aantal uitstekende straatraceauto’s aan.

De beste Mercedes-Benz voor straatracen is de 2016 Mercedes-AMG GT3. De auto is extreem leuk om mee te rijden en levert geen luxe in voor prestaties. Hij kan in 3,4 seconden van 0 naar 60 accelereren, wat uitzonderlijk is. Deze auto verving Mercedes’ GT3 racer.

2016 Mercedes-AMG GT3

Straatracen is misschien gevaarlijk en illegaal, maar tegelijkertijd opwindend. Daarom is het hebben van een van de beste raceauto’s van vitaal belang als je je tegenstander in een race wilt verslaan. De 2016 Mercedes-Benz AMG GT3 is een van de beste opties op de markt.

Kenmerken van de 2016 Mercedes-AMG GT3

De Mercedes-AMG GT3 is een achterwielaangedreven auto met twee zitplaatsen. Het heeft een twin-turbo premium ongelode V8-motor. Daarnaast heeft hij een 4,0-liter inhoud met een maximaal vermogen van 503 pk bij 6250 tpm. Hij heeft een maximum koppel van 479 bij 1750 RPM.

Met een zeventraps automatische transmissie met dubbele koppeling is deze auto perfect voor straatraces. Wat verrassend is, is dat de auto zuinig is met brandstof, wat niet normaal is voor een auto van dit kaliber. Op dit moment kost hij rond de 130.000 dollar.

Exterieur

Zoals veel Mercedes-auto’s is ook de AMG GT3 van buiten opvallend aantrekkelijk. De auto heeft een gestroomlijnd design dat racen vlekkeloos maakt. Hij heeft bredere spatborden, een grote motorkap, een dreigende diffuser achter, licht getint glas, aluminium panelen, chromen stangen en een enorme achtervleugel.

Zoals verwacht trekt de Mercedes-Benz badge de aandacht, wat uw tegenstander zou kunnen intimideren wanneer hij uw auto in de achteruitkijkspiegel bekijkt. Andere uitzonderlijke exterieurkenmerken zijn koplampen, een grille aan de voorzijde, een vleugel van koolstofvezel, panelen met hoge weerstand, variabele intervalwissers met regendetectie en toegang tot de laadruimte via de laadklep achteraan.

  Is het kopen van een Mercedes een goed idee?

Interieur

Het interieur van de Mercedes AMG GT3 is ontworpen om het de bestuurder comfortabel te maken tijdens het racen en is comfortabeler dan andere racewagens. Een van de kenmerken die opvalt is het digitale display. Hiermee kan de bestuurder de snelheid, de bedrijfstemperatuur, het toerental van de motor, de huidige versnellingskeuze en zelfs de rondetijden aflezen.

De AMG GT3 is ook rijvriendelijk, want alle belangrijke rijfuncties zijn ergonomisch geplaatst. Daartoe behoren het functietoetsenwiel, het stuurwiel en de bedieningselementen. Andere belangrijke kenmerken van deze auto zijn een koplampknipperlicht, een tweerichtingsradio, een analoog display, integratie van smart devices, vloerbedekking en kaartverlichting vóór.

Veiligheid

Veiligheid is een van de dingen die Mercedes niet licht opvat. Zo is de rolkooi gemaakt van hoogwaardig staal dat met bouten aan het aluminium spaceframe van de auto is bevestigd. Bovendien heeft de auto een kuipstoel van koolstofvezel, die in het meest veilige gedeelte van de rolkooi is gemonteerd.

Andere veiligheidsvoorzieningen zijn: waarschuwing voor botsing, hulp bij opletten, hulp bij het volgen van de rijstrook, dodehoekwaarschuwing, elektronische stabiliteitscontrole, remhulpsysteem BAS, en nog veel meer. Al deze voorzieningen helpen de bestuurder veilig te blijven terwijl hij razendsnel op weg gaat.

Ophanging en remmen

Een goede ophanging en remmen zijn van vitaal belang bij het racen. Deze auto wordt geleverd met instelbare schokdempers die raceteams in staat stellen om een nauwkeurige afstelling voor bepaalde circuits te kiezen. De race-remmen op deze auto zijn ook gemaakt om fade te weerstaan en het heeft een instelbaar ABS dat voorkomt dat banden blokkeren.

  Kan men gewone stuurbekrachtigingsvloeistof in een Mercedes gebruiken?

Wat maakt de Mercedes-AMG GT3 tot een van de beste straatraceauto’s?

In vergelijking met de beste straatraceauto’s komt deze auto als beste uit de bus vanwege zijn uitzonderlijke rijeigenschappen, uitstekende remmen, comfortabele interieur, goed afgestelde versnellingsbak en krachtige twin-turbo V8-motor. Daarom krijgt de bestuurder meer dan alleen de sensatie van straatracen wanneer hij in deze roadster rijdt.

FAQs over straatracen

Is straatracen legaal of illegaal?

In veel delen van de wereld is straatracen illegaal. Dit komt omdat het geen rigide structuren of enige wettelijke voorschriften heeft. Het wordt beschouwd als een gevaarlijke sport, maar veel mensen over de hele wereld houden zich er nog steeds mee bezig.
San Diego is echter de enige stad in de VS waar straatraces tot op zekere hoogte legaal zijn. De stad heeft een platform in het Qualcomm Stadium, waar straatracers in een gecontroleerde omgeving wedstrijden houden.

Waarin verschilt een straatraceauto van een circuitraceauto?

Een straatraceauto heeft hogere zitplaatsen en een beter zicht dan een circuitauto. Bovendien heeft hij een laag koppel, in plaats van een hoog toerental. Bovendien zijn straatracewagens meestal kleiner, zodat ze in kleinere openingen passen en gemakkelijker door het verkeer zigzaggen.

Met welke eigenschappen moet ik rekening houden bij de keuze van een straatraceauto?

Een straatracewagen is anders dan een gewone wagen. De beste straatraceauto moet klein van formaat zijn, hogere zitplaatsen, een laag toerentalkoppel, een robuust chassis en hij moet licht zijn. Deze eigenschappen zullen de auto helpen beter te presteren en de zware omstandigheden van het straatracen te weerstaan.

  Tesla vs. Mercedes - Wat is beter?

Welk tweedehands automodel is de beste Mercedes voor straatracen?

De Mercedes-Benz 190e is de beste tweedehands Mercedes voor straatraces. Gebouwd tussen 1982 en 1993, is dit automodel een favoriet onder straatracers. De 190e beschikt over een sterke motor en een robuust chassis. Bovendien is de auto supersnel, ondanks dat het een oud model is.

Welk luxemerk heeft de beste racewagens – BMW, Audi of Mercedes?

Als het op racen aankomt, heeft BMW een lichte voorsprong op Mercedes en Audi. Of u nu de oude Mercedes 190e met de BMW E46 M3-serie of de Audi S8 wilt vergelijken, BMW steekt er nog steeds bovenuit. Mercedes loopt echter snel in op zowel BMW als Audi met zijn nieuwste GT3-auto.

Final gedachten

Mercedes biedt veel snelle en goed presterende auto’s, maar ze zijn niet allemaal goed voor straatraces. De Mercedes-AMG GT3 is de beste Mercedes voor straatraces. Hij concurreert gunstig met enkele van de beste straatraceauto’s op de markt, zoals de BMW M3, Nissan GTR, of VW Golf R.
Maar in tegenstelling tot andere populaire straatraceauto’s is de AMG GT3 krachtiger, veiliger en comfortabeler. Daardoor is hij iets duurder dan bijna alle populaire raceauto’s, met uitzondering van de Lamborghini Huracan.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts