Wat is de beste oude BMW om te kopen?

Als het gaat om het kopen van een oude BMW, zou de BMW E9X een van de eerste keuzes moeten zijn.

De E9X maakt deel uit van de 3-serie BMW’s, en het was de 5e generatie van deze serie. De 3-serie auto’s omvatten compacte executive auto’s met een stationwagon. De 5e generatie bleek de meest betrouwbare te zijn, en ze zijn zelfs goed om te kopen in 2021. Echter, omdat het oud is, zou je zeker te maken met een aantal problemen.

BMW E9X

De BMW 9X omvat 5 verschillende carrosserie stijlen en verschillende modellen. De carrosserie stijlen omvatten sedan, coupe, cabriolet, en stationwagon. De auto was zeer succesvol over de hele wereld, voornamelijk vanwege zijn betrouwbaarheid en goede looks. De E90’s zijn gemakkelijk te zien op de weg omdat ze gemakkelijk te kopen zijn en mooi gebouwd.

Als u nu op zoek bent om deze oude auto te kopen, dan moet u weten dat elke gebruikte auto komt met zijn eerlijk deel van de problemen. Dit betekent zeker niet dat de auto niet goed is om te kopen. De snellere modellen zijn meer vatbaar voor een aantal problemen in vergelijking met anderen.

Specificaties

De auto met een geheel nieuw infotainmentsysteem en had een voorscherm. De auto kwam in twee aandrijflijnen, een voorwielaandrijving optie, en een vierwielaandrijving optie. De E90 had alle motor opties van een 1.6 liter 4-cilinder motor tot de massieve 4.0 liter BMW S65 V8 motor. de auto is nog steeds snel met de normen van vandaag.

Prestaties

De E90 staat nog steeds bekend om zijn hoge snelheden. De E90’s hadden verschillende modellen met verschillende motoren. De motoren die in deze generatie werden gebruikt waren de BMW N45, N46, N43, N52, N53, N54 twin-turbo, N55 turbo, en S65. Ze produceerden allemaal pk’s van 120 tot 414 met de S65 V8-motor.

  Wat is prestigieuzer, Mercedes of BMW?

Deze aantallen zijn zeker indrukwekkend, maar het rijgedrag van deze auto wordt nog steeds geprezen door liefhebbers. De gladheid van de auto op de weg en de wegligging zijn gewoon enkele van de beste. Als u op zoek bent om een gebruikte krachtige auto te kopen, dan moet de E90s in uw overwegingen zijn.

Betaalbaarheid

Dit is een van de belangrijkste factoren bij het kopen van de E90s. De auto is vrij oud, wat betekent dat u deze auto gemakkelijk kunt kopen van $5.000 tot $15.000. Het M3 model zou duurder zijn en moeilijker te krijgen, maar je kunt gemakkelijk de gewone benzine- en dieselmotor modellen kopen. De auto is ook niet zo oud en is nog steeds relevant op de markt.

Betrouwbaarheid

De E90 modellen worden beschouwd als één van de meest betrouwbare BMW’s ooit gemaakt. Van de bouwkwaliteit tot de rijervaring, alles in deze auto is solide en betrouwbaar. De motoren gebruikt in deze wagens waren ook één van de langste en u kunt gemakkelijk een wagen kopen die nog 50.000 tot 100.000 mijlen zou hebben zonder enige grote herstelling te vertonen.

Er wordt echter gemeld dat de minder krachtige motoren die in de E90’s werden gebruikt, zoals de N52-motor, betrouwbaarder waren dan andere turbomotoren met een hoger vermogen. Deze motoren zijn ook zuiniger met brandstof. Een ander goed ding over deze auto is dat u deze ook kunt omkatten voor een goede prijs.

Onderhoud

Dit is het gedeelte waar BMW auto’s niet zo goed presteren als andere luxe auto’s. De BMW’s staan bekend om hun meer pechgevallen, maar dat is bij de E90’s niet het geval. De 325i en 328i behoren tot de meest betrouwbare BMW’s ooit geproduceerd. Het gemiddelde jaarlijkse onderhoud van deze modellen kan echter variëren van $700 tot $1.000.

  De beste tweedehands Mercedes-AMG om te kopen?

Veiligheid

De veiligheidsvoorzieningen in deze modellen zijn zelfs naar hedendaagse maatstaven behoorlijk goed. De auto heeft een anti-blokkeer remsysteem, een elektronisch stabiliteitscontrolesysteem en voor-, hoofd- en zij-airbags. De auto heeft alle “goed” beoordelingen van de IIHS en ze gaven ook de “Top Safety Pick” award. Met de prijs van de auto, is dit goed voor een auto.

Dingen om op te letten voor het kopen

De E90’s komen niet zonder gebreken en problemen. Ze hebben wel hun problemen, en daar moet je op letten voordat je de auto koopt. Het meest elementaire advies voor het kopen van een gebruikte auto is dat je een goede kennis van de auto hebt, en probeer elke hoek van de auto te bekijken. De lijst is als volgt:

 • Probeer 325i en 328i te kopen – de krachtigere motor modellen zoals de 335i hebben de neiging om meer problemen te hebben.
 • Minder kilometers – probeer een E90 te kopen met zo weinig mogelijk kilometers.
 • Lekkages – deze modellen zijn gevoelig voor een aantal olie- en waterlekkages, dus kijk uit voor die. De lekkages kunnen komen van de pakking van het oliefilterhuis, de brandstofpomp, het kleppendeksel en de elektrische waterpomp.

Andere goede oude BMW’s

Er zijn ook enkele andere betrouwbare BMW’s, die u kunt kopen als de conditie goed is. Sommige van deze kunnen je meer geld kosten, dus dat kan een probleem zijn. Deze auto’s zijn:

 • BMW 3-series E46
 • BMW 1M Coupé
 • BMW 7-serie E38
 • BMW 5-reeks F10

Conclusie

De E90 zou niet foutloos zijn, maar hij zou veel beter zijn dan vele andere gebruiks-BMW’s. Deze hebben bewezen vele jaren mee te gaan. De motoren zijn goed en het onderhoud van deze auto is naar verhouding eenvoudiger dan van andere BMW’s. De onderdelen zijn ook gemakkelijk verkrijgbaar als gevolg van hun aanwezigheid op de markt. Daarom is de E90 de meest betrouwbare oude BMW om te kopen.

  Waarom hebben BMW rijders een slechte reputatie?

FAQ

Is het kopen van een gebruikte auto de moeite waard?

Het kopen van een tweedehands auto kan u zeker veel geld besparen, en u kunt zelfs luxe auto’s ervaren tegen veel lagere prijzen. De luxe auto’s zoals BMW’s, Audi’s of Volvo’s worden iets sneller afgeschreven dan andere auto’s, zodat u die premium kwaliteit kunt ervaren. De aankoop van deze tweedehandswagens kan er echter wel toe leiden dat u meer moet betalen voor onderhoud.

Wat zijn de beste tweedehands auto’s om te kopen in 2021?

Er zijn veel mogelijkheden om een tweedehands auto te kopen. U moet op zoek gaan naar een betrouwbare auto als u een tweedehands auto wilt kopen. Dit zijn enkele van de meest betrouwbare tweedehands auto’s die u kunt kopen:

 • Honda Accord
 • Toyota Camry
 • Subaru boswachter
 • Mazda MX-5
 • Toyota Land Cruiser
 • Volvo S40

Is BMW een betrouwbare autofabrikant?

BMW is een Duitse autofabrikant en meestal hebben Duitse fabrikanten de reputatie betrouwbare auto’s te produceren die lang meegaan. Echter, BMW is minder geworden op het gebied van betrouwbaarheid. Mensen hebben veel problemen gerapporteerd en sommige van hen zijn grote problemen, zelfs in slechts de eerste 50.000 mijl van de auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts