Wat is de beste SUV voor een gezin van 6?

Een standaard auto kopen is geen probleem, maar een auto kopen voor een gezin van 6 is niet eenvoudig omdat er beperkte opties zijn. Bovendien moet je met verschillende zaken rekening houden om ervoor te zorgen dat je een comfortabele, veilige en vlotte rit krijgt. Dat brengt ons bij de beste SUV voor een gezin van 6?

De beste SUV voor een gezin van 6 is de Kia Telluride. Hij heeft stevige concurrentie van SUV’s als de Hyundai Palisade en Mazda CX-9, maar hij heeft toch een streepje voor op deze twee uitzonderlijke SUV’s. Wat de Kia Telluride onderscheidt als de beste SUV voor een gezin van zes is zijn comfortabele rijgedrag en een capaciteit van zeven tot acht passagiers.

In tegenstelling tot de meeste SUV’s met derde rij zitplaatsen, de Kia Telluride is heel comfortabel en heeft voldoende opbergruimte voor het houden van lading. Bovendien heeft Consumer Reports deze auto gerangschikt als een van de meest betrouwbare SUV’s op de markt, waardoor het perfect is voor een familie auto. Ook op het gebied van veiligheid scoort hij hoog.

Kenmerken van de Kia Telluride

Uiterlijk

Het algemene design van de Kia Telluride is adembenemend. Ondanks het feit dat hij nieuw op de markt is, geeft de Kia Telluride de Toyota Highlander en Honda Pilot een run voor hun geld. Hij zal ze weldra overtreffen. De auto heeft een van de knapste exterieurs met een uitstekende afwerking.

De Kia Telluride springt al van ver in het oog met zijn grijze grille. En met het nieuwste Nightfall Edition-pakket valt deze auto van een afstand al op. Hij beschikt ook over 18-inch lichtmetalen velgen met een gelakte afwerking die hem een luxueuzere uitstraling geven dan zijn echte prijs.
Afgezien van het gedurfde uiterlijk, heeft de Kia Telluride een weelderig en comfortabel interieur. Dankzij voorzieningen als vloermatten met tapijt, 6 luidsprekers, een 8,0-inch touchscreen display, smart cruise control, Sofino kunstlederen stoelbekleding, een 8-voudig elektrisch verstelbare passagiersstoel en een met leder bekleed stuurwiel.

  Wat zijn de beste sedans qua veiligheid en betrouwbaarheid?

Het interieur was goed doordacht en had een gezin in gedachten. Zowel de 2e rij als de 3e rij stoelen zijn eenvoudig te verstellen. De zetels op de derde rij zijn verstelbaar, terwijl de zetels op de tweede rij verstelbare hoofdsteunen hebben. Deze en vele andere interieurkenmerken maken de rit comfortabel.

Prestaties

De Kia Telluride biedt niet alleen een comfortabele rit, maar levert ook uitstekende prestaties. Hij is uitgerust met een natuurlijk aangezogen V6 motor die tot 291pk en 262 lb-ft koppel levert. Bovendien heeft hij een vierwielaandrijvingssysteem dat in combinatie met een automatische 8-versnellingsbak voor fantastische prestaties zorgt.

De Kia Telluride accelereert van 0 naar 60 in 7,1 seconden, wat behoorlijk goed is. De enige tegenvaller van deze SUV is dat hij niet zuinig is. Hij heeft een EPA brandstofverbruik van 20 mpg in de stad en 26 mpg op de snelweg. Dit is vrij slecht aangezien het kan worden gecategoriseerd als een brandstofverslinder.

Veiligheid

Een andere reden waarom de Kia Telluride een perfecte SUV is voor een gezin van zes is vanwege zijn veiligheid en betrouwbaarheid. Dit is eigenlijk een van de belangrijkste redenen waarom gezinnen van deze SUV houden. Hij heeft crashtests doorstaan en beschikt over verschillende veiligheidsfuncties, zoals lane-keeping assist, driver attention warning en lane departure assist.

  Welke SUV heeft de breedste bestuurdersstoel?

Laadruimte

Naast voldoende ruimte voor de passagiers op de 2de en 3de rij, biedt de Kia Telluride ook voldoende laadruimte. De SUV biedt 21 kubieke meter ruimte achter de derde rij, 46 kubieke meter ruimte achter de tweede rij, en 87 kubieke meter ruimte wanneer beide rijen zijn opgeklapt.

Prijs

Zelfs met al deze uitstekende eigenschappen zou je verwachten dat deze SUV veel kost. Dat is echter niet het geval, want de Kia Telluride heeft een basisprijs van 33.415 dollar, wat behoorlijk laag is gezien de functies die hij biedt. U krijgt dus meer dan wat u betaalt voor deze geweldige Zuid-Koreaanse auto.

FAQ

Wat is de beste minivan voor een gezin van 6?

De beste minivan voor een gezin van 6 of meer is de Mercedes-Benz V-Klasse. Deze minivan biedt plaats aan zeven tot acht personen. Bovendien is de auto prachtig vormgegeven met luxe Mercedes-kenmerken die het interieur comfortabel en leuk maken om in te rijden.

Wat betekent derde-rij?

Derde-rij in auto’s verwijst naar zitplaatsen in een auto, zoals SUV, wagon, minivan, of MPV uit te breiden zitplaatsen dan de gebruikelijke voor-en achterbank gevonden in de meeste voertuigen. Derde-rij zitplaatsen maakt het mogelijk het voertuig te vervoeren tussen 6 en 9 personen.

Wat is de beste SUV met een derde rij voor de prijs?

Hoewel er veel SUV’s zijn met een derde rij zitplaats, bieden ze niet allemaal waar voor hun geld. Sommige hebben hoge initiële kosten en zijn duur in onderhoud. De Mitsubishi Outlander heeft echter niet alleen een uitstekende vanafprijs, maar is ook betrouwbaar. U krijgt dus een ruime maar betaalbare auto.

  Wat is de beste SUV voor langeafstandsritten?

Wat is de veiligste en betrouwbaarste SUV met derde rij voor een gezin?

De Kia Telluride is zonder enige twijfel de veiligste en betrouwbaarste SUV met een derde rij voor een gezin. Deze auto kreeg vijf van de vijf voorspelde betrouwbaarheidsbeoordelingen van Consumer Reports. Hij scoort ook hoog in crashtests gedaan door de IIHS.
Maar als u een ander automodel wilt dan de Kia Telluride, kunt u kiezen uit de Hyundai Palisade of Mazda CX-9. Deze twee SUV’s zijn ook betrouwbaar en goed gebouwd om een groot gezin te dienen.

Wat is de kleinste SUV met derde-rij zitplaats?

De kleinste SUV met derde rij zitplaatsen is de Volkswagen Tiguan. Deze compacte SUV is ook betaalbaar, maar biedt plaats aan zeven passagiers. Maar zoals verwacht, is deze auto niet erg comfortabel omdat hij op de een of andere manier krap is. Als je dus op zoek bent naar een comfortabele SUV met zitplaatsen voor volwassenen op de derde zitrij, kijk dan niet verder.

Conclusie

Al met al is de beste SUV voor een gezin van 6 de Kia Telluride. Behalve dat hij plaats biedt aan acht personen, biedt deze auto ook een royale laadruimte. Hij is ook comfortabel en accelereert vlot. Bovenal is hij zeer veilig en betrouwbaar, wat betekent dat uw gezin veilig zal zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts