Wat is de beste SUV voor langeafstandsritten?

Een goede SUV voor lange afstanden moet comfortabel, ruim en relatief zuinig zijn. Daarom moet u zo veel mogelijk onderzoeken voor u voor een bepaald model kiest. Veel SUV’s bieden tegenwoordig ook een overvloed aan rijhulpsystemen die ontworpen zijn om de stress van saaie ritten weg te nemen.

Dat gezegd zijnde, lijkt de Audi Q7 de perfecte SUV voor de job omdat hij veel ruimte, veel comfort en veel technologie biedt terwijl hij toch relatief zuinig is met brandstof. De Volvo XC90 is ook een geweldige optie om precies dezelfde redenen.

Als u van plan bent om uw hele familie mee te nemen op een lange road trip, zijn de Mercedes Benz GLS of de Lincoln Navigator beide geweldige opties. Als u niet van plan bent om veel geld uit te geven aan een SUV, zou de Ford Expedition of de Kia Telluride ook aan uw verwachtingen moeten voldoen.

Welke SUV u uiteindelijk ook koopt, het is essentieel dat u weet hoe u alle beschikbare rijhulpsystemen moet gebruiken. Daarvoor moet het infotainmentsysteem van de auto intuïtief en gemakkelijk te gebruiken zijn, en dat is precies wat deze SUV’s bieden.

Audi Q7

De Audi Q7 is al decennialang een echte gezinsauto die zowel in de stad als op de snelweg kan rijden en indien nodig zelfs off-road kan gaan. Dit maakt de Q7 een geweldig platform voor iedereen die een doe-alles in één pakket type auto wil.

De Q7 is niet alleen een geweldige allrounder, maar biedt ook efficiënte, betrouwbare en verfijnde motoren die onhoorbaar zijn op snelwegsnelheden. Het infotainmentsysteem is up-to-date en eenvoudig te bedienen en het comfortniveau is indrukwekkend. De ruimte is ook royaal, vooral omdat u de mogelijkheid hebt om voor een 7-zits versie te kiezen.

  Beste cabrio's voor lange bestuurders

Volvo XC90

In veel opzichten zijn de Q7 en de XC90 ontworpen voor hetzelfde type klant. Ze zijn beide gestroomlijnd en ingetogen, terwijl ze toch superieur zijn aan veel andere, meer betaalbare middelgrote tot grote SUV’s.

Hoewel ze dezelfde ethos delen, volgt de XC90 een iets andere aanpak omdat deze Zweedse SUV ongelooflijk minimaal is als het op design aankomt. Ook het interieur is up-to-date, maar er ontbreken een paar accenten die hem onderscheiden van de Q7. Bovendien zijn beide SUV’s zeer geschikt voor lange afstanden.

Mercedes GLS

Als je een echte familiemens bent, en je graag je hele familie en de hond meeneemt op lange reizen, dan heb je een auto nodig die groot, veilig en comfortabel is, en de Mercedes GLC-Klasse is precies dat. Met zijn lengte van 7 meter biedt de GLS voldoende ruimte voor alles wat u zich maar kunt wensen.

De GLS is niet alleen ruim, hij is ook zuinig met brandstof en biedt toonaangevende hoeveelheden technologie. Het comfort is zoals bij elke grote Mercedes prima en ook de betrouwbaarheid is behoorlijk. Het infotainmentsysteem biedt veel mogelijkheden en is toch intuïtief en gemakkelijk te gebruiken.

Lincoln Navigator

Een paar jaar geleden zouden we een Lincoln SUV nooit in dezelfde context plaatsen als een Mercedes SUV vlaggenschip. De recente Lincoln modellen zijn echter een frisse wind in het executive premium segment omdat ze er geweldig uitzien en ze bieden in principe dezelfde niveaus van comfort en luxe als elke andere SUV op deze lijst.

  Welke SUV heeft het minste weglawaai?

Dat gezegd zijnde, de Lincoln Navigator is het vlaggenschip van de Lincoln SUV’s, en als je kiest voor de Black Label specificatie, krijg je vrijwel alle mogelijke luxe die je zou willen. Het infotainmentsysteem is niet zo geavanceerd als dat van de andere SUV’s op deze lijst, maar comfort en luxe zijn dat zeker wel.

Ford Expedition

Sinds het ontstaan van de grote Amerikaanse SUV heeft de Ford Expedition altijd goede prestaties geleverd. De Expedition wordt beschouwd als de “betaalbare grote-SUV” benchmark en slaagt erin om heel wat te bieden voor niet zo veel geld.

De Expedition kan inderdaad niet wedijveren met de Mercedes grote GLS, maar wat hij wel evenaart is de noodzaak van een Mercedes GLS. De Expedition is enorm van binnen en van buiten, veilig, en relatief efficiënt gezien de grootte.

Kia Telluride

Zoals eerder gezegd, is de Lincoln Navigator een frisse wind in het premium segment, net zoals de Kia Telluride een frisse wind is in het meer betaalbare segment. Met een slimme marktbenadering en een zelfverzekerd exterieurdesign lijkt de Kia Telluride een paar veren te hebben opgestoken.

De binnenruimte is enorm, de hele ervaring voelt duurder aan dan hij is en ook de betrouwbaarheid lijkt goed overeind te blijven. Maar nadat u een tijdje met de Telluride hebt gereden, beseft u dat hij zeker niet van hetzelfde niveau is als sommige duurdere SUV’s, dus zorg ervoor dat u uw opties uittest voor u tot aankoop overgaat.

FAQ Sectie

Zijn sedans beter voor lange afstanden?

Het is waar dat sedans inderdaad efficiënter zijn voor lange afstanden omdat ze minder wegen en een aerodynamischer profiel hebben. De verschillen zijn echter niet zo duidelijk als sommigen beweren.

  Wat is de beste SUV voor een gezin van 6?

Als u dus een SUV wilt omdat u gewoon van SUV’s houdt, kies dan voor een SUV want het verschil is eerder relatief.

Moet ik een hybride SUV kopen voor lange afstanden?

Als u veel hybride SUV’s van dichtbij bekijkt, zou u denken dat het geen goed idee is om een SUV met een gewone verbrandingsmotor te kopen. Hybrides doen het echter niet zo goed als het op snelwegrijden aankomt, omdat ze meer op de verbrandingsmotor moeten vertrouwen.

Dat gezegd zijnde, kiest u best voor een dieselauto omdat een dieselauto de meest efficiënte rijervaring biedt bij het rijden op de snelweg.

Moet ik op de automatische snelheidsregelaar vertrouwen als ik op een snelweg rijd?

De geautomatiseerde snelheidsregelaar is een systeem dat lange en saaie ritten moet verlichten. In principe hoeft u alleen maar op een paar knoppen te drukken en de auto rijdt zichzelf, maar dit kan soms gevaarlijk zijn en u moet niet volledig vertrouwen op deze systemen.

Hoewel ze helpen om lange ritten minder vermoeiend te maken, kunnen ze soms ook juist de reden zijn waarom een reis stressvol of zelfs tragisch wordt. Houd daarom altijd een oogje in het zeil als u rijdt met deze systemen ingeschakeld.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts