Wat is de beste tweedehands auto met vierwielaandrijving om te kopen?

Het kopen van een tweedehands auto lijkt vaak een geweldige manier om zowel geld te besparen als meer waarde uit de auto te halen. Er zijn echter talloze verschillende opties, en het vinden van de juiste auto is vaak moeilijk als u niet beschikt over een vaste minimumnorm van wat u wilt dat een auto heeft.

Dat gezegd hebbende, als je een auto met vierwielaandrijving wilt, zul je waarschijnlijk veel SUV’s overwegen, omdat SUV’s overwegend worden geassocieerd met vierwielaandrijving. Een bepaalde prijscategorie is ook essentieel, omdat het beperkt het aantal opties die u zich kunt veroorloven. Dit alles maakt het net dat tikkeltje makkelijker om te kiezen voor de juiste auto tegen de juiste prijs.

We willen ons in de eerste plaats richten op auto’s die het allerbeste zijn in wat ze doen in hun respectieve prijsklasse, dus als u een betaalbare tweedehands auto met vierwielaandrijving wilt, moet u de aankoop van de Subaru Impreza overwegen. Als u een meer luxe all-wheel drive sedan wilt, moet u zeker kijken naar de Audi A4 Quattro.

Als u vooral geïnteresseerd bent in de economie SUV’s, de Mazda CX-5 is degene om te krijgen. Als u echter een meer luxueuze SUV wilt, moet u kiezen voor de Porsche Macan. Wat betreft de zuinige grote sedans, ga dan voor de Buick LaCrosse. Bent u echter een luxueuze man, dan is de F10 BMW 5-Serie de juiste keuze.

Subaru Impreza

De Subaru Impreza wordt vaak beschouwd als een van de beste deals die men kan krijgen op de tweedehands automarkt omdat hij zo weinig kost, en zo veel biedt. Natuurlijk moeten we ons ervan bewust zijn dat gebruikte Subaru Impreza’s zo laag kunnen zijn als $10-15k, en we moeten ons er ook van bewust zijn dat een $10-$15k auto je maar zo veel kan geven.

  Waarom zijn elektrische auto's beter dan auto's op gas?

Echter, waarom je moet inderdaad overwegen de Subaru Impreza is omdat het biedt een goed ontworpen en betrouwbare all-wheel drive systeem, het is ook betrouwbaar en het biedt voldoende ruimte, terwijl nog steeds compact. De brandstofefficiëntie is behoorlijk, en de onderhoudsrekeningen zijn ook redelijk haalbaar.

Audi A4

De Audi A4 is een compacte premium executive sedan die verkrijgbaar is met Audi’s iconische Quattro vierwielaandrijvingssysteem. De generatie 2016-2020 ziet er van binnen en van buiten vrijwel hetzelfde uit als de nieuwe generatie. Dit betekent dat u nog steeds een relatief state-of-the-art knap uitziende sedan krijgt voor niet zo veel geld.

De A4 is altijd een betrouwbaar platform geweest omdat het gedeeld wordt door de VW Passat, de Skoda Octavia, en vele andere VW producten. Ook al kunnen de onderhoudsfacturen soms hoger uitvallen, dat is begrijpelijk voor een auto die vanaf het begin meer biedt.

Mazda CX-5

De recente Mazda CX-5 modellen staan bovenaan de hitlijsten als de meest betrouwbare SUV’s op economisch niveau. De CX-5 is niet alleen betrouwbaar, hij ziet er ook van binnen en van buiten fantastisch uit en biedt alle moderne technologie. Niemand kan ontkennen dat Mazda de laatste jaren de lat aanzienlijk hoger heeft gelegd als het gaat om de kwaliteit en toewijding van de auto.

Ook al werd dit segment meestal gedomineerd door SUV’s zoals de Toyota RAV4, de Mazda CX-5 lijkt de meer betrouwbare optie te zijn. Het onderhoud is betaalbaar en het vierwielaandrijvingssysteem is afgestemd op een breed scala aan mogelijke scenario’s, wat betekent dat de CX-5 in de meeste situaties zou moeten voldoen.

Porsche Macan

De Porsche Macan is het instapmodel van de Porsche SUV, maar laat je niet misleiden door de gedachte dat het geen echte Porsche is. Al vele jaren is de Macan het meest betrouwbare mainstream model van Porsche. Als je dat paart grote beschikbaarheid op de markt en fatsoenlijke waardevastheid, de Macan is een geweldige koop.

  De beste tweedehands Mercedes-AMG om te kopen?

Niemand kan ontkennen dat elke Porsche sportief is, en de Macan is dat ook. Hoewel sportief en capabel, de Macan is ook een comfortabele en goed doordacht compacte SUV.

Buick LaCrosse

De Buick LaCrosse is een van de meest betrouwbare ”economy” grote sedans op de markt op dit moment, en dat maakt het een heel fatsoenlijke gebruikte auto optie. De styling is een beetje saai, maar spannend genoeg om je het gevoel te geven dat je iets meer bijzonders rijdt dan een Honda Accord.

Het instapmodel LaCrosse met vierwielaandrijving is uitgerust met veel standaarduitrusting, wat het makkelijk maakt om de juiste tweedehands auto te vinden. De LaCrosse levert ook goede kilometers, is comfortabel en uiterst veilig dankzij een veiligheidsscore van 5 van de 5 sterren.

BMW 5-Serie

De F10 generatie van de BMW 5-serie is een van de meest betrouwbare grote BMW sedans tot nu toe, waardoor het een geweldige optie is voor degenen die een beetje luxe willen, maar toch een relatief modern platform willen. Dat gezegd hebbende, de F10 is misschien een beetje te oud voor iemand, maar niemand kan ontkennen dat de F10 veel biedt voor het geld.

De xDrive vierwielaandrijving is uitstekend, brandstofefficiëntie is standaard en de binnenruimte is enorm en veel ruimer in vergelijking met de A6 of de E-Klasse van die generatie.

FAQ Sectie

Zijn auto’s met vierwielaandrijving noodzakelijk?

Dat hangt af van waar u woont en hoe u uw auto’s gebruikt. Als u in een ongunstig klimaat woont, kunt u beter voor een auto met vierwielaandrijving kiezen, maar het is niet essentieel. Een set degelijke banden is belangrijker dan een vierwielaandrijvingssysteem.

  Wat zijn de beste tweedehands auto's op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid?

Echter, als je in een warmer klimaat woont waar zelden sneeuw of ijs ligt, kan het kiezen voor een FWD of een RWD auto je juist geld besparen op het gebied van brandstof. Immers, all-wheel drive auto’s hebben de neiging om duurder te zijn dan hun FWD / RWD tegenhangers.

Waarom rijzen de prijzen van tweedehands auto’s de pan uit?

De prijzen van tweedehandsauto’s zijn de laatste tijd sterk gestegen door een tekort aan nieuwe auto’s en een stijgende vraag naar auto’s. Het tekort aan computerchips is de belangrijkste oorzaak van het feit dat er minder nieuwe auto’s op de weg zijn.

Ook de wereldwijde pandemie heeft de markt voor nieuwe auto’s een zware klap toegebracht omdat veel mensen kozen voor tweedehands auto’s om geld te besparen. Het is nog niet duidelijk wanneer deze twee crisissen zullen eindigen, maar verwacht wordt dat de markt snel stabieler zal worden.

Waar moet ik tweedehandsauto’s zoeken?

De populairste manier om naar tweedehandswagens te zoeken is via verschillende onlinelijsten zoals eBay, craigslist, Edmunds, Auto Trader, Mobile.de, enz. Er zijn tal van verschillende veiling gebaseerde bronnen van gebruikte auto’s, zoals berging auto veilingen, dealer veilingen, of de overheid veilingen.

U moet ook een oogje houden op advertenties in kranten en lokale gebruikte auto kavels als deze kunnen vaak vol met verleidelijke aanbiedingen. Als u geen ervaring hebt met het kopen van tweedehands auto’s, moet u overleggen met iemand die dat wel heeft om de best mogelijke deal te krijgen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts