Wat is de beste tweedehands Mercedes cabriolet om te kopen?

Een cabriolet is een klassieke auto waarmee u het dak van de auto kunt laten zakken en kunt genieten van het uitzicht, het zonlicht en de frisse lucht. Als luxe merk biedt Mercedes ook cabriolets te koop aan. Maar wat is de beste tweedehands Mercedes cabriolet om te kopen?

De beste tweedehands Mercedes cabriolet om te kopen is de 2018 Mercedes-Benz E-Klasse cabriolet. Dankzij zijn betrouwbaarheid en elegante design. Bovendien straalt deze auto weelde uit en zit hij vol met veel high-end functies. Bovenal wordt hij verkocht voor een onklopbare prijs.

Afgezien van de 2018 Mercedes E-klasse cabriolet, zijn er ook andere waardige vermeldingen, zoals Mercedes-Benz CLK-Klasse cabriolet, Mercedes-Benz SLK-Klasse, en Mercedes-Benz SL-Klasse. Al deze auto’s zijn prachtig gemaakt en laten u genieten van het landschap en de zon terwijl u over de snelweg cruist.

Kenmerken van de 2018 Mercedes-Benz E-Klasse E400 Cabriolet

Uiterlijk

De Mercedes-Benz E-Klasse cabriolet wordt geleverd met een betoverend uiterlijk dat de aandacht op de weg afdwingt. Hij lijkt op de E-Klasse coupé, maar dan met een softtop die hem een uniek en ontspannen gevoel geeft. Wanneer de softtop is neergelaten, kunt u genieten van het uitzicht, het zonlicht en een verkoelend briesje.

In tegenstelling tot de meeste cabriolets met twee zitplaatsen, heeft de E-Klasse cabriolet vier zitplaatsen, al zijn de achterste zitplaatsen wel wat krap. Ze zijn dus niet geschikt voor langere personen. Bovendien beschikt hij over een iets grotere laadruimte dan zijn concurrenten. U kunt dus uw gezin vervoeren en allerlei spullen achterin opbergen.

Enkele opvallende kenmerken van de E-Klasse cabriolet zijn lichtmetalen 18-inchwielen, geïnspireerde koplampen met dubbele LED-strips, een A-vormige bumper en grotere grilles. Daarnaast is de E-Klasse E400 cabriolet ook uitgerust met tal van technologische snufjes, waaronder warmtereflecterende lederen zetels, instelbare 64-kleuren ambianceverlichting, masserende zetels en een aromatherapiesysteem.

  De beste tweedehands Mercedes-AMG om te kopen?

Dankzij zijn lange ontwerp zijn de voorzetels comfortabel en bieden ze plaats aan vier personen wanneer de softtop open is. Wanneer de soft top is ingeschakeld, wordt de auto krap. Desondanks zullen de inzittenden genieten van de comfortabele nappalederen stoelen en de gebruiksvriendelijke interieurkenmerken.

Bovendien hebben geïnteresseerde kopers twee opties om uit te kiezen, de E400 achterwielaandrijving of de E400 4matic vierwielaandrijving. Dit geeft geïnteresseerde kopers de keuze uit een soepele en stille rit of een high-performance rit. Merk op dat een gebruikte E400 4Matic AWD systeem iets duurder is.

Prestaties

Zoals hierboven vermeld, komt dit model met twee opties, een achterwielaandrijving en een 4Matic vierwielaandrijving. Beide auto’s zijn uitstekend, maar het 4Matic AWD systeem presteert beter dan het RWD systeem. Ze rijden allebei op een 3,0-liter twin-turbo V-6 motor die tot 329 pk en 354-lb-ft aan koppel levert.

Met een dergelijk vermogen behoort de Mercedes-Benz E-Klasse cabriolet tot de krachtigste luxe cabriolets op de markt. Bovendien accelereert hij van 0 naar 100 km/u in slechts 5,3 tot 5,5 seconden. Hij haalt een topsnelheid van 130 km/u, wat uitstekend is voor zijn grootte. En met een automatische transmissie met 9 versnellingen is het rijden met deze auto een fluitje van een cent.

Wat hem nog specialer maakt is dat hij zuinig is met brandstof, want hij heeft een EPA-rating van 25 mpg in de stad, 21 mpg op de snelweg, en een gecombineerde mpg van 24. Dit is beter dan de meeste Mercedes modellen, die meer verbruiken.

  Welke Mercedes-Benz modellen zijn hardtop cabriolets?

Als u op de meest recente gebruikte modellen landt, bespaart u zelfs nog meer brandstof omdat u kunt overschakelen op elektriciteit. Dankzij de elektrisch aangedreven motor. De auto is echter niet volledig elektrisch, want hij is uitgerust met een 1 kWh batterij, die niet erg krachtig is.

Veiligheid

Zoals verwacht is de Mercedes E-klasse Cabriolet een veilige en betrouwbare auto op de weg. Omdat het een cabriolet is, kan de wind ondraaglijk worden, en daarom beschikt hij over voorzieningen zoals het elektrische windschermsysteem AIRCAP en de nekverwarming AIRSCARF. Deze voorzieningen houden u comfortabel, zelfs wanneer de stoffen kap omlaag is.

Bovendien kunt u met deze cabriolet met veel gemak rijden omdat hij is uitgerust met tal van veiligheidsvoorzieningen. Deze omvatten stabiliteitscontrole, anti-whiplash, beveiligingssysteem, waarschuwingen voor voorwaartse botsing met automatische noodstop, actieve remassistentie en dynamische bochtassistentie. Een gebruikte 2018 Mercedes-Benz E-Klasse 400 cabriolet kost tussen de $12.000 en $70.000.

FAQ

Wat is de meest betrouwbare Mercedes cabriolet?

De meest betrouwbare Mercedes-Benz cabriolet is de 2020 Mercedes-Benz SL. Ja, de E-Klasse cabriolet is betrouwbaar, maar de 2020 Mercedes SL is betrouwbaarder. Afgezien van dat, deze cabriolet is mooi ontworpen en compact. Hij wordt ook geleverd met twee zitplaatsen, in plaats van vier zitplaatsen zoals de E-Klasse cabriolet.

Welke is beter – BMW Z4 cabriolet of Mercedes E-klasse cabriolet?

De Mercedes E-klasse cabriolet is ideaal voor wie op zoek is naar een luxueus en comfortabel interieur. Hij is ook veiliger en met zeer geavanceerde technologie. Aan de andere kant ziet de BMW Z4 cabriolet er mooier en krachtiger uit dan de E-Klasse cabriolet. Hij heeft ook een betere wegligging en presteert beter.

  Beste Mercedes om te wijzigen?

Wat is de beste cabriolet op de markt?

De beste globale cabriolet is de Mazda MX-5 Miata. Deze auto is niet alleen iconisch en betrouwbaar, hij is ook gemakkelijk te onderhouden en krijgt niet snel problemen. Bovendien is hij elegant ontworpen en biedt hij een heerlijke rijervaring. Daarom is hij een van de best verkochte cabriolets ooit gemaakt.

Welke is beter – hard top of soft top?

Verschillende cabrio’s zijn met verschillende tops uitgerust. De meeste voertuigen hebben een softtop, omdat die makkelijker te onderhouden en goedkoper te vervangen is. Harde tops daarentegen zijn uitstekend vanwege hun duurzaamheid en hun vermogen om weersinvloeden te weerstaan en lawaai te minimaliseren.

Na hoeveel tijd moet ik het dak van mijn Mercedes-Benz cabrio vervangen?

Als u een tweedehands model van Mercedes-Benz koopt, is het goed om te weten hoe lang de eigenaar al met de auto rijdt. In de meeste gevallen gaat de kap van een Mercedes cabriolet tussen de 5 en 7 jaar mee. Hij kan dus langer of korter meegaan, afhankelijk van hoe u de auto en de top onderhoudt.

Conclusie

De overall beste tweedehands Mercedes cabriolet om te kopen is de 2018 Mercedes-Benz E-Klasse cabriolet. De meest betrouwbare Mercedes cabriolet is echter de 2020 Mercedes SL cabriolet. Beide auto’s zijn elegant gebouwd om comfort, prestaties en een kwaliteitsrit te bieden.
Hoewel andere typen Mercedessen een hoge afschrijvingswaarde hebben, proberen de Mercedes cabrio’s hun waarde goed vast te houden. Dit is begrijpelijk omdat de meeste cabrio-eigenaren niet regelmatig met deze auto’s rijden. Daardoor ondervinden ze minder problemen dan gewone modellen die dagelijks worden gebruikt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts