Wat is de duurste luxe auto?

Auto’s kunnen duur zijn, maar als je denkt dat niemand bereid is miljoenen dollars uit te geven voor één enkel voertuig, dan heb je het mis. De ultra-rijken hebben veel geld tot hun beschikking, en als ze een auto willen waarmee ze die rijkdom aan de wereld laten zien, is er heel wat om hen tegemoet te komen. Hoewel sommige mensen denken aan Aston Martin of Rolls Royce als de duurste auto op de weg vandaag, zijn er anderen die nog meer kosten.

Op het moment van schrijven is de duurste luxewagen ter wereld de Bugatti La Voiture Noire, die voor maar liefst 18,68 miljoen dollar wordt verkocht. Bugatti kwam op de scène in 2019, dus het is een nieuweling als het gaat om luxe voertuigen, maar toch heeft het alle toeters en bellen die een auto met zo’n prijskaartje zou moeten hebben. Laten we eens een kijkje nemen.

De geschiedenis van de Bugatti La Voiture Noire

De La Voiture Noire, vertaald als De Zwarte Auto, wordt geproduceerd door Bugatti Engineering GmbH in Duitsland, en het is een uitloper van hun voertuig de Chiron. De auto werd geïntroduceerd op de Autosalon van Genève in 2019 en is ontworpen door Etienne Salome, een ontwerper bij Bugatti. Hij heeft een langgerekte neus en een langgerekt achterdeel, en de carrosserie van het voertuig is gemaakt van koolstofvezel en is met de hand gebouwd.

Veel van de kenmerken van de auto zijn overgenomen van de Bugatti Type 57 SC Atlantic, die werd ontwikkeld in 1934 en nog steeds wordt beschouwd als een van de meest waardevolle voertuigen ter wereld. De Atlantic had een art-deco stijl en het bedrijf heeft er slechts vier van gemaakt. Drie van deze voertuigen zijn bewaard gebleven, maar de vierde auto is tijdens de Tweede Wereldoorlog verloren gegaan. Experts speculeren dat als de auto zou worden teruggevonden, hij vandaag de dag ongeveer 100 miljoen dollar waard zou zijn. De Atlantic is nog steeds een van de meest begeerde luxe auto’s in de wereld.

  Wordt Mercedes beschouwd als luxe?

Wat maakt La Voiture Noire zo speciaal?

De Black Car heeft een middenmotor en unieke kenmerken zoals buitenspiegels en een LED-achterlichtstrip. De auto heeft een sierstrip die van de voorkant van de auto naar de achterspoiler loopt en veel weg heeft van de rugvin die in de Type 57 SC van het bedrijf zat. Hij wordt ook geleverd met een zwevende voorruit en gemaskerde A-stijlen. De motor van La Voiture Noire is dezelfde als die van de Chiron – een 8,0-liter W16 quad-turbocharged motor, maar het bedrijf heeft de zeventraps dual-clutch versnellingsbak en de vierwielaandrijving ingrijpend herzien.

Andere kenmerken van de La Voiture Noire zijn zachtere dempers en een herzien chassis, maar ook zes uitlaatpijpen die doen denken aan ontwerpen van jaren geleden. Als u zich afvraagt hoe snel en krachtig hij is, bedenk dan dit: De Black Car heeft een motor met 1.500 pk en 1.180 Nm aan koppel. In de praktijk betekent dit dat de auto in 2,5 seconden van 0 naar 60 MPH kan rijden, wat een hele prestatie is. Dankzij dit type motor heeft de auto ook een topsnelheid van 261 MPH.

De auto heeft radicaal nieuwe wielen, een fascia die op maat is gemaakt en zeer agressief is, en een enorme oplichtende badge achterin die de naam van het merk uitspreekt. Als je de auto vanuit welke hoek dan ook bekijkt, schreeuwt hij bijna “luxe”, met zijn superslanke design, prachtige zwarte kleur en functies die je waarschijnlijk nog nooit in een andere auto hebt gezien. Hij combineert luxe, elegantie en dynamiek, zodat u een auto krijgt die autorijden niet tot een noodzaak maakt, maar tot iets waar u elke dag van het jaar naar uitkijkt.

  Welke luxe auto's worden geleverd met dakdragers?

Enkele meer interessante details

Tot nu toe is er slechts één auto van dit type gemaakt, en die verkocht voor meer dan 12 miljoen dollar. Maar het voertuig heeft nu een vraagprijs van meer dan $18 miljoen, wat mensen zeker bereid zullen zijn om te betalen. De auto werd gebouwd om het 110-jarig bestaan van Bugatti te vieren en werd speciaal gemaakt voor een Bugatti-liefhebber die beweerde gefascineerd te zijn door de Atlantische Oceaan en iets soortgelijks wilde. Hoewel de auto onder de motorkap bijna een exacte replica is van de Chiron, is hij aan de buitenkant in veel opzichten anders.

Aan de La Voiture Noire werd jarenlang gewerkt, zodat elke centimeter perfect was. De ontwerpers beweerden dat ze aan het voertuig hebben gewerkt tot er absoluut niets meer aan te verbeteren viel, zowel aan de binnenkant als aan de buitenkant van het voertuig. Het is een tweezits, tweedeurs coupé met gebogen lijnen, een solide sculptuur, en een aërodynamisch ontwerp dat het rijden niets minder dan verbazingwekkend maakt. De auto is slank en gestroomlijnd, deels omdat de kenmerkende lijnen aan de zijkant ronder en zachter zijn dan die van de Chiron.

Naast een acceleratie van 0 tot 60 MPH in slechts 2,5 seconden, kan de auto 0 tot 124 MPH in 6,5 seconden en 0 tot 186 MPH in 13,6 seconden. Hij weegt ongeveer 3.000 kilo en heeft massieve rotoren van 16,5 inch voor en 15,7 inch achter. De remmen van het voertuig zijn acht zuigers vooraan en zes zuigers achteraan, en elke zuiger heeft een unieke grootte gekregen zodat het slagoppervlak gemaximaliseerd wordt. Bovendien, dankzij een paar aerodynamisch ontworpen onderdelen, creëren de voorste rotorhitteschilden een turbine-effect, wat betekent dat de downforce toeneemt wanneer je op kruissnelheid komt.

  Wat is de luxe versie van BMW?

De Bugatti La Voiture Noire is zeker een auto die veel aandacht zal krijgen, deels omdat hij top-of-the-line kwaliteit biedt, een prachtig design waar bestuurders graag mee pronken, en een prijskaartje waar ze ook nog eens over op kunnen scheppen.

Andere dure luxe auto’s

Zoals u zich kunt voorstellen, zijn er tal van andere voertuigen die bijna net zo duur zijn als de Bugatti La Voiture Noire. Hier zijn enkele van de details over deze:

  • Pagani Zonda HP Barchetta: 17,6 miljoen dollar
  • Bugatti Centodieci: $9 miljoen
  • Maybach Exelero: $8 miljoen
  • Bugatti Chiron Super Sport 300+: $3.9 miljoen
  • Gordon Murray T.50: 3,08 miljoen dollar
    Nog één opmerking: als u een Ferrari 250 GTO uit 1963 kunt bemachtigen, wees dan bereid er ongeveer 70 miljoen dollar voor te betalen!

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts