Wat is de duurste Mercedes?

Mercedes is een autofabrikant die bekend staat om het bouwen van uitzonderlijke motorvoertuigen met toonaangevende innovatie, een chique merkimago en ongeëvenaard comfort. Natuurlijk, voor een automerk om zulke hoge productiestandaarden te dragen wordt veel R&D geld gepompt in het bouwen van deze auto’s.

De duurste standaard nieuwe Mercedes op de markt is de Maybach GLS SUV, die begint bij ongeveer $ 200.000. Als u echter voor een hypercar gaat, is de nieuwe Mercedes-AMG Project ONE binnenkort verkrijgbaar voor 2,72 miljoen dollar.

Mercedes biedt auto’s aan voor bijna elk segment, en elk van deze auto’s wordt gebouwd volgens de normen van Mercedes. In het fabricageproces moeten veel kosten worden gemaakt, en dat drijft de prijs allemaal flink op. Desondanks slaagt Mercedes er nog steeds in om de markt van luxe auto’s te domineren.

De duurste Mercedes SUV: Maybach GLS

Wat de autotrends betreft, worden SUV’s steeds populairder, en veel automerken zijn begonnen met het produceren van een SUV voor elk segment van de markt. Wat Mercedes betreft, zijn er momenteel 9 verschillende SUV’s om uit te kiezen.

De duurste Mercedes SUV is de Mercedes Maybach GLS die rond de $200k of meer kost, afhankelijk van de opties die je toevoegt, en opties zijn er genoeg. Maybach is een submerk van Mercedes dat specifiek de meest luxueuze auto’s in het Mercedes-assortiment maakt.

De GLS biedt ongeëvenaarde weelde op vier wielen, een ophanging die speciaal is afgestemd op niets anders dan comfort, en een groot aantal chromen sierstukken om de premium merknaamaanduiding te benadrukken.

Als u de trends in het autoaankopenuniversum volgt, bent u waarschijnlijk vrij goed bekend met de legendarische Mercedes G-wagen, die op de tweede plaats komt voor de duurste Mercedes SUV. De G-klasse is een van de meest iconische SUV’s ooit te worden gebouwd, en de G63 gemaakt door AMG biedt de beste G-klasse ervaring ooit voor rond de $ 160k.

  Wat is de beste koelvloeistof voor Mercedes?

Duurste Mercedes Sedans: S-klasse en AMG

Mercedes biedt geweldige SUV’s, maar sedans zijn het brood en boter als het gaat om nietje Mercedes aanbod. Door de geschiedenis heen is Mercedes de enorme reeks van verschillende sedans blijven verbeteren tot toonaangevende hoogten, en dergelijke ongeëvenaarde vooruitgang komt met een fors prijskaartje.

De meest luxueuze, meest weelderige, meest chique Mercedes sedan is ongetwijfeld de legendarische S-klasse. Mercedes is al sinds eind jaren 50 bezig met het verbeteren van de S-klasse, de 7e generatie S-klasse is onlangs uitgebracht.

De basisprijs voor het nieuwe instapmodel van de S-klasse ligt rond de 110.000 dollar, en de prijs kan zelfs verdubbelen zodra Maybach en AMG hun varianten met pluche interieurs en vuurspuwende motoren beginnen te maken.

De meeste Mercedes-modellen worden in eigen huis gemaakt, en dan later naar AMG gestuurd voor de AMG-behandeling. De GT 63 S vierdeurs Coupé wordt volledig door AMG gemaakt. Het biedt sportwagen niveaus van prestaties en 4 zitplaatsen met 4 deuren. De auto begint rond de $160k en de prijs stijgt naar een oogverblindend niveau wanneer hij wordt uitgerust met extra opties.

Sportwagens en superwagens

Exclusiviteit en beperkte productieaantallen zijn de twee belangrijkste redenen waarom sommige Mercedes modellen het drievoudige kosten van de gebruikelijke Mercedes sedan prijs. Auto’s maken is extreem duur, en het is de reden waarom de auto-industrie zelden concurrerende nieuwkomer merken aanbiedt.
De nog uit te brengen Mercedes hypercar genaamd de Project ONE biedt Formule 1 technologie, een motor uit de kampioenschap-winnende Formule 1 auto. Hij zal hyperprestaties leveren met een topsnelheid ten noorden van 350 km/u (217 mph). Deze hypercar van Mercedes is niet goedkoop. Mercedes is van plan om slechts 275 stuks te maken, en de prijs zal 2,72 miljoen dollar zijn.

Maar als je denkt dat Project 1 de duurste Mercedes ooit is, dan is dat niet zo, niet eens in de buurt. In 2013 werd een Mercedes Benz W196 uit 1954 verkocht voor meer dan 29 miljoen dollar. Mercedes sportwagens zoals de 1936 Mercedes Benz 540K roadster en de legendarische 300SL coupes verkopen ook voor meerdere miljoenen dollars.

  Zijn alle Mercedessen met lederen zetels uitgerust?

FAQs over dure auto’s

Wat maakt auto’s duur?

Het productieaantal heeft een groot effect op de autoprijzen. Auto’s maken is duur, dus als een fabrikant van plan is slechts een handvol van een bepaald model te maken, zijn prijzen van miljoenen dollars vrij gebruikelijk. Als een auto vrij veel wordt gemaakt, dan is de afschrijving van de kosten per auto vrij goedkoop, en daardoor daalt het prijskaartje.

Naast productieaantallen en exclusiviteit hebben dure auto’s de neiging krachtig en luxueus te zijn. Fabrikanten als Mercedes hebben de neiging om high-performance modellen van AMG aan te bieden, en die kosten allemaal meer dan hun ”gewone” tegenhangers.

Hetzelfde geldt voor het Maybach-gamma. Auto’s van het Maybach-submerk van Mercedes zijn een stuk duurder door het exclusieve karakter, de hoogwaardige materialen en de luxueuze kenmerken.

In de 21e eeuw moeten auto’s een enorm aantal verschillende veiligheidsvoorzieningen bieden, alleen al om legaal op de markt te mogen komen. En de markt is een hevig speelveld met veel verschillende grote merken die voortdurend werken aan de verbetering van hun producten, en de kosten, blijven snel oplopen.

Hoe zit het met de afschrijving van dure Mercedes modellen?

De afschrijving op dure Mercedes-modellen varieert. Je zou denken dat exclusieve en dure auto’s hun waarde niet verliezen omdat de markt er nooit echt door verzadigd is, maar dat is niet altijd het geval.

Sommige modellen, zoals een 10 jaar oude top-of-the-line S-klasse, zijn een van de sterkst afgeschreven auto’s die er bestaan. In sommige gevallen kan de waardevermindering meer dan 90% van de oorspronkelijke waarde van de auto wegschaven.

  De beste tweedehands Mercedes-AMG om te kopen?

De S-klasse is altijd een maatstaf geweest voor luxe en technologie in het segment van de vlaggenschip limousines, maar andere fabrikanten hebben de neiging om in te halen, en nieuwe S-klasses komen en gaan. Deze redenen, plus een vrij twijfelachtige betrouwbaarheid, resulteren in oudere S-klasses nemen enorme duik duiken voor zover de prijs of de aantrekkingskracht worden beschouwd.

Aan de andere kant worden sommige Mercedes-klassiekers vaak voor meer dan de oorspronkelijke prijs verkocht. Het hangt allemaal van de automarkt af, en de vraag naar sommige exemplaren heeft de neiging te verschuiven naarmate de tijd verstrijkt.

Mercedes supercars hebben ook nooit echt te lijden onder een grote afschrijving. De waarde ervan is nooit constant. De prijzen blijven schommelen, maar uiteindelijk egaliseren ze zich op een niveau dat de markt geschikt acht. Maar over het algemeen verliezen ze niet al te veel waarde.

Wat zijn de duurste auto’s aller tijden?

De duurste nieuwe auto die ooit verkocht werd, is de eenmalige Bugatti La Voiture Noire. De auto kost rond de 19 miljoen dollar. De reden voor zo’n fors prijskaartje is het feit dat deze Bug een gelimiteerde oplage is. Er zal er ooit maar één worden geproduceerd.

De duurste tweedehands auto die op een veiling is verkocht, is de Ferrari 250GTO. Deze prancing horse volbloed raceauto uit 1962 verkocht in 2018 voor meer dan 48 miljoen dollar op de Monterey RM Sotheby’s veiling. Voor wat context, sommige landen zoals Tuvalu hebben een lager BBP dan de prijs van de auto.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts