Wat is de goedkoopste elektrische auto?

Momenteel zijn er een paar relatief goedkope EV’s op de markt, maar ze zijn niet zo nuttig als sommige van hun grotere tegenhangers. Ook al bieden ze niet zo veel actieradius of vermogen, toch kunnen ze worden gebruikt voor het dagelijkse woon-werkverkeer in stedelijke omgevingen.

Het is vermeldenswaard dat de EV-markt nog niet vergelijkbaar is met de markt voor auto’s met verbrandingsmotor. Dit zou in de toekomst moeten veranderen, en wanneer dit gebeurt, zullen we waarschijnlijk meer EV’s gaan zien. Voor hybride auto’s geldt min of meer hetzelfde, aangezien er nog minder van rondrijden.

Momenteel is de goedkoopste bruikbare EV de Mini Cooper SE met een verkoopprijs van 30 dollar. De op één na goedkoopste EV is de Nissan Leaf die rond de $32k kost. De 2021 Hyundai Ioniq Electric kost $34 en de 2021 Chevy Bolt EV kost $37k.

De goedkoopste luxe EV is de Tesla Model 3 die begint bij $41k en op de voet wordt gevolgd door de Ford Mustang Mach-E die begint bij $44k. Voor $53k heb je een Tesla Model Y, en als je bereid bent om meer dan $61k uit te geven, is de Polestar 2 de auto die je moet hebben.

Mini Cooper SE

Mini is een merk dat bekend staat om het leveren van heel wat stof voor niet al te veel geld. Als je dat koppelt aan een direct herkenbaar design, zou de Cooper SE wel eens de perfecte auto voor jou kunnen zijn. Hoewel de SE is gewaardeerd voor slechts 110 mijl op een volledige lading, zijn dergelijke schattingen van de actieradius ver onder de gemiddelde dagelijkse woon-werkverkeer.

  Waarom gasmotoren beter zijn dan elektrische?

Er zijn echter een paar tests die de Mini Cooper SE tot 150 mijl konden brengen. Naast de actieradius is de Mini klein, wendbaar en gemakkelijk te plaatsen. Kortom, de Mini is een perfecte stadsauto omdat hij voldoende actieradius en algemene gemakskenmerken biedt tegen een zeer betaalbare prijs.

Nissan Leaf

Als u op zoek bent naar een EV die weinig kost, maar veel biedt, dan is de Leaf misschien wel de juiste stap in de goede richting. Voor een stickerprijs van 32.000 dollar biedt de Leaf een actieradius van 150 mijl, wat gezien het prijskaartje redelijk prijzenswaardig is.

Als u een nog grotere actieradius wilt, kunt u voor meer geld upgraden naar de Nissan Leaf Plus, die een actieradius van 226 mijl biedt. Ook al is de Leaf niet echt gemaakt voor lange afstanden, als dagelijks woon-werkverkeer is het een prima koop.

Hyundai Ioniq Electric

Voor $34k kan je de uiterst populaire Hyundai Ioniq Electric kopen met een actieradius van 170 mijl, en dat zou je zeker moeten doen want de Ioniq is een van de meest competitieve compacte EV’s op de markt. De Ioniq Electric biedt nu ook oplaadniveau 3, wat de oplaadtijd tot een aanvaardbaarder niveau zou moeten terugbrengen.

Het infotainmentsysteem is degelijk en dat geldt ook voor het algemene comfort en de ruimte. Vermeldenswaard is dat de Ioniq niet echt toonaangevend is in iets, maar wel veel dingen heel goed doet. Daarom is de Ioniq Electric zeker een auto die het bekijken waard is.

Chevrolet Bolt EV

Als je de beste dollar-per-mijl verhouding wilt uit het hele goedkope EV segment, dan is de Chevy Bolt EV de auto om voor te gaan. Met een geschatte actieradius van 259 mijl is de Bolt EV de koning van de mijlen-per-dollar verhouding. De stickerprijs van de Bolt EV lag op het moment van schrijven van dit artikel rond de 37k dollar.

  Wat zijn de nadelen van het bezit van een Tesla?

De Bolt EV is echter niet perfect, want hij ziet er goedkoop uit en voelt goedkoop aan van binnen met veel plastic en andere goedkope materialen. De stoelen zijn een beetje aan de stevige kant en het design oogt saai en levenloos. De nieuwe 2022 Bolt EV staat om de hoek, en je kunt deze beter overslaan, en wachten op de nieuwe.

Tesla Model 3

Wat kleine relatief goedkope EV’s betreft, is de Tesla Model 3 veruit de bekendste. Met een stickerprijs van net geen $42k, biedt de Tesla Model 3 behoorlijk wat waarde. Het standaard range plus model biedt een bereik van meer dan 260 mijl, wat meer dan genoeg is, zelfs voor diegenen die veel tijd doorbrengen met rijden.

Op praktisch vlak biedt de Tesla een overvloed aan ruimte voor zowel de passagiers als de vracht. Het is moeilijk om tegen de Model 3 in te gaan, want hij biedt veel voor deze prijsklasse. Een van de grootste voordelen is de mogelijkheid om Tesla’s supercharger netwerk te gebruiken, iets wat geen andere auto dan een Tesla kan doen.

FAQ Sectie

Wat is de beste elektrische auto voor het geld?

Wat betreft de voordeligste opties zijn de Tesla Model 3 en de Hyundai Kona Electric de twee beste EV’s op de markt op dit moment. De Tesla biedt een uitzonderlijk bereik, design en comfort, en biedt ook een overvloed aan interessante technologie, veiligheid en autonome rijoplossingen.

  Wat is de levensduur van een elektrische auto?

Wat de Hyundai Kona Electric betreft, is het bereik gewoon zo goed dat het niet geëvenaard kan worden voor de prijs, wat de Kona de beste mainstream EV op de markt maakt op dit moment.

Wat is de goedkoopste plug-in hybride op dit moment?

Zowel plug-in hybrides als EV’s worden langzaam maar zeker steeds populairder. Als zodanig hebben de prijzen de neiging om te dalen tot meer betaalbare niveaus, en als je wilt dat de goedkoopste plug-ins op dit moment, bent u op zoek naar de Toyota Prius Prime en de Hyundai Ioniq Plug-in Hybrid versie.

De Toyota begint rond de $28k en de Hyundai begint zo laag als $26k. Beide zijn goed voor het geld, maar de Toyota biedt net dat ietsje meer.

Moet ik nu een EV kopen?

Dat hangt ervan af of u het EV-platform ten volle kunt benutten. Als u in een gebied woont waar al een goede oplaadinfrastructuur voorhanden is, dan moet u zeker een EV kopen. Maar als je voortdurend lange afstanden aflegt, en je hebt niet zoveel opladers in de buurt, dan kun je het beter voorlopig overslaan.

Ook al is een EV in dergelijke omstandigheden een slecht idee, als je meerdere auto’s hebt, dan zou je kunnen kiezen voor een EV als je dagelijkse pendelaar.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts