Wat is de goedkoopste Porsche?

Er bestaat niet zoiets als een goedkope Porsche, maar er bestaat ook niet zoiets als een goedkope Rolex. Dat gezegd hebbende, prijzen zijn relatief, en in de wereld van Porsche zijn er een paar modellen die aanzienlijk minder kosten dan de rest van het gamma.

De goedkoopste manier om in het bezit te komen van een Porsche is de compacte SUV Porsche Macan. De Macan is minder duur dan de meerderheid van de Porsche modellen, maar biedt nog steeds een echte Porsche ervaring. De Macan is de meest dynamisch verantwoorde compacte SUV op de markt.

Als u zin hebt in een echte sportwagen, is de Porsche 718 Boxster de goedkoopste sportwagen die Porsche momenteel aanbiedt. De Boxster is een racer met middenmotor en achterwielaandrijving, en een behoorlijk aantal Porsche-klanten vindt het Boxster/Cayman-platform leuker om te rijden dan de 911.

Maar je kunt altijd voor tweedehands gaan, en op de tweedehandsmarkt zijn er heel veel verschillende opties om uit te kiezen. En als je kijkt naar de betrouwbaarheid en waardevastheid van Porsche op de lange termijn, dan zijn Porsches een prima manier om je zuurverdiende geld uit te geven.

Porsche Macan – de goedkoopste Porsche

Het instapmodel van de Porsche Macan kost ongeveer $ 53.000, en voor zo’n prijs krijg je een viercilinder turbomotor met 248 pk en 370 Nm koppel. De standaarduitrusting is vrij beperkt, maar je krijgt wel een infotainmentscherm van 10,9 inch, Wifi, Bluetooth, 10-speakers surround sound en LED-koplampen.

Het is sterk aan te raden om voor het Premium pakket te gaan, dat verwarmde voor- en achterstoelen, een opgewaardeerd surround sound, adaptieve koplampen en automatisch dimmende spiegels omvat. Als u een sportieve ervaring wilt, moet u ook het Porsche Sport Chrono-pakket aanschaffen.

  Wat is een Porsche Doppelkupplung met 7 versnellingen?

Als je verder in het gamma gaat, krijg je voor $61k de Porsche Macan S, en voor $10k meer de Porsche Macan GTS, die er het mooist uitziet. Helemaal bovenaan in het gamma staat de Macan Turbo, maar de Turbo kost maar liefst 83.000 euro, wat een hoop geld is voor een compacte SUV.

De beste keuze van het stel zal waarschijnlijk de Macan S zijn, omdat die een iets aangepaste V6-motor heeft die ook in de GTS en de Turbo te vinden is. Extra uitrusting is prijzig, maar noodzakelijk als je je Macan op de tweedehandsmarkt wilt verkopen.

Porsche 718 Boxster – Goedkoopste Porsche sportwagen

Je zou kunnen zeggen dat de Macan geen echte Porsche is, een echte Porsche zou alleen een sportwagen moeten zijn en geen SUV. Hoewel dat tot op zekere hoogte waar kan zijn, leven we in een tijdperk waarin de SUV-verkoop de markt domineert, en de Macan is een beetje een opgevoerde hot hatchback.

Maar als je vastbesloten bent om door de Porsche sportwagen afdeling te gaan, bieden de Boxster/Cayman modellen wel degelijk een behoorlijke waarde. Het verschil is dat de Cayman een coupé is, en de Boxster een cabriolet, en de overige verschillen tussen de twee hebben vooral daarmee te maken.

De basisprijs van het instapmodel Boxster 718 is $64k, maar de prijzen lopen op tot $102k voor de gelimiteerde 25th-anniversary edition. Waarschijnlijk de beste keuze van het stel is de Porsche 718 Boxster GTS, omdat het biedt een natuurlijk aangezogen flat-six gevonden in oudere 911-modellen.

  Is de Porsche 944 betrouwbaar?

De GTS kost 90.000 dollar en dat is veel geld, maar sommigen beschouwen de GTS als een van de voordeligste Porsche sportwagens van het voorbije decennium. Het meest dynamische Boxster model is de Boxster Spyder, maar die kost $100k.

Een tweedehands Porsche kopen – de goedkoopste manier om Porsche te worden

Het is moeilijk te rechtvaardigen dat je $100k moet neertellen voor een Porsche Boxster. Het is tenslotte maar een Boxster en geen 911. En dat is vooral zo als je bedenkt dat je een volwaardige Porsche 911 kunt krijgen voor zo laag als $ 10-15k als je van de 996 generatie houdt natuurlijk.

Als je een 911 wilt, maar geen exorbitant hoog bedrag wilt uitgeven, moet je eens kijken naar de 997.2 en de 991 generatie. U kunt een fatsoenlijke 997 911 voor zo laag als $ 40k, en een fatsoenlijke 991 Carrera kan je terug voor ongeveer $ 65-75k, afhankelijk van het model jaar en de kilometerstand.

De nieuwste 992 generatie Carrera kan soms worden gevonden zweven boven de $ 100k, dat is een geweldige prijs voor een relatief nieuwe auto. Een Porsche 911 GT3 kost zo laag als $ 100k voor de minst aantrekkelijke 991 modellen, en de beste exemplaren van de 991 GT3 gaan tot $ 150k.
Waar u ook voor kiest, zorg ervoor dat u zo veel mogelijk cross-shopt en probeer de ins en outs van Porsche-eigendom te onderzoeken. Het is de moeite waard om te vermelden dat je je budget niet te veel mag oprekken, omdat Porsches veel geld kosten om te onderhouden.

FAQ Sectie

Is een Porsche kopen de moeite waard?

Porsches zijn niet goedkoop, dat is de definitieve waarheid. Maar als u op zoek bent naar sportwagenervaring, en u houdt van verfijnde technische oplossingen, dan zijn Porsches uiteindelijk helemaal niet zo duur.

  Is de Porsche Boxster een betrouwbare auto?

Dergelijke auto’s zijn evenzeer emotionele als rationele aankopen, en u bepaalt wat u wilt, maar u kunt niet kiezen wat u mooi vindt. Dat gezegd zijnde, zijn Porsches wel degelijk het geld waard als u wilt wat een Porsche biedt.

Moet ik een Boxster Spyder of een tweedehands 911 GT3 kopen?

Gezien de huidige marktprijzen zijn deze twee modellen ongeveer gelijk geprijsd. Je zou denken dat deze twee vrij gelijkaardig zijn, maar dat is niet zo. Een 911 rijdt anders, vooral vanwege de configuratie van de motor achterin.

Een gloednieuwe Porsche kopen is een ervaring die je ten minste één keer in je leven moet meemaken. Maar het is moeilijk om tegen een GT3 te pleiten, want het is misschien wel het beste Porsche model ooit gebouwd.

Wat zijn de duurste Porsche modellen?

In het laatste decennium heeft Porsche slechts één hypercar gebouwd, en dat is de 917 Spyder. De 917 Spyder kost minimaal meer dan $800k, en is het duurste Porsche model dat nieuw verkocht wordt.

Maar als we teruggaan in de tijd, de duurste Porsche ooit verkocht op een veiling was een Le Mans race Porsche 917K die verkocht werd voor een oogverblindende 14 miljoen dollar een paar jaar geleden.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts