Wat is de grootste BMW SUV?

Wat is de grootste BMW SUV?

De grootste SUV die BMW produceert is de X7. De nieuwere X7’s kosten minstens 100.000 dollar en zijn verkrijgbaar met sportieve motoropties zoals de 4,4-liter V8, waardoor hij aanvoelt als een sportwagen. De X7 heeft genoeg ruimte voor drie rijen stoelen en kan tot 7 passagiers vervoeren wanneer de derde rij stoelen is uitgeklapt.

De BMW X7

Aankomen in een BMW X7 zegt echt iets over u. Hij straalt stijl, rijkdom en luxe uit zoals maar weinig wagens dat doen. Dit statussymbool kan wedijveren met de Mercedes GLS, de Audi Q7 en andere luxueuze SUV’s uit het topsegment zonder zich in het zweet te werken. De X7 wordt geleverd in een vierwiel xDrive en biedt zowel diesel- als benzinemotoren.

De X7 is vrij groot, maar hij beschikt over veel vermogen om zijn gewicht te compenseren, waardoor hij uiterst evenwichtig op de weg ligt. Hier zijn de specificaties:

  • Lengte: 5,15 meter
  • Breedte: 2 meter
  • Hoogte: 1,8 meter
  • Gewicht: 2460 kilogram

De X7 is het vlaggenschip van de BMW SUV-productie. Hij krijgt alle innovaties en gloednieuwe technische snufjes direct na de BMW 8 Reeks. Met een verfijnd interieur en een zeer, zeer lange lijst van functies, deze luxe SUV niet terug te sturen uit de buurt van het merk BMW en brengt ook in monsterlijke prestaties voor een zware rit.

De 2021 xDrive40i X7 begint bij ongeveer 75.000 dollar voor het standaardmodel. Dat is een relatief laag bedrag voor een high-end luxe SUV, maar als je daar een grotere motor en een paar extra features aan toevoegt, geef je al gauw zo’n $120.000 uit voor je nieuwe middenklasse BMW. Voor een high-end model als de Alpina XB7 2021 begint de prijs rond de $140.000.

  Waarom u geen BMW moet kopen

X7 motor, snelheid en transmissie

Er zijn 4 benzinemotoren beschikbaar voor de X7 luxe SUV. Het gamma begint met de X7 xDrive40i, dat is een 335-pk l-6 3-liter motor die 62 mijl per uur in slechts 5,8 seconden bereikt. Dit is de traagste benzinemotor.

De snelste van de benzinemotoren en algemeen is de Alpina XB7, die gelanceerd in 2020 en boost met de krankzinnige 613 pk en een 4,4 L V8 twin-turbo motor die van 0 naar 62 mijl per uur in slechts 4,2 seconden bereikt.

Wat de dieselmotoren betreft, zijn er 3 modellen, gaande van de X7 xDrive30d met 261 pk en een 3-liter motor tot de X7 M50d, een beest met 394 pk dat 62 mijl haalt in 5,4 seconden.

Alle motorvarianten zijn erg stil als je dat wilt, en kunnen agressieve geluiden maken als je in de stemming bent om een ondeugende bestuurder te zijn. De motor reageert zeer snel, zelfs bij de laagste toerentallen. De turbocompressor komt op gang bij ongeveer 2000 tpm.
Alle motoren zijn gekoppeld aan een automatische achtversnellingsbak. De transmissie is snel en soepel en biedt de mogelijkheid om handmatig te schakelen indien nodig. De schakelpaddles bevinden zich achter het stuur en zijn heel comfortabel.

Interieur en kenmerken van de BMW X7

De 2021-modellen hebben eindelijk het probleem van geen Android Auto opgelost. Tot dit punt moest je een iPhone-gebruiker zijn om te kunnen profiteren van de Apple CarPlay.
De met Vernasca leder beklede X7 is verkrijgbaar in de “Design Pure Excellence”- en M Sport-trims. Het interieur is ruim en biedt voldoende ruimte voor beide passagiers in de voorstoelen, op de achterbank en op de derde rij.

  Is een tweedehands BMW kopen een slecht idee?

Het standaardmodel is uitgerust met klimaatregeling met vier zones, een iDrive 7.0, draadloos opladen, USB, verwarmbare zetels op drie rijen, autonome cruise control en een systeem om botsingen te detecteren. Andere nuttige voorzieningen zijn de reminterventie en de waarschuwing bij het onbedoeld verlaten van de rijstrook.

Optionele pakketten omvatten gekoelde of verwarmde bekerhouders, LED-verlichting of laserkoplampen, panoramisch zonnedak, off-road rijmodi en tractiecontrolesystemen.

De zelfnivellerende luchtvering zorgt voor ieders comfort tijdens langere en snellere ritten. Het geavanceerde systeem verlaagt uw auto automatisch met 0,8 inch bij snelheden hoger dan 86 mijl per uur, om de aerodynamica te optimaliseren.

BMW X7 Veiligheidsvoorzieningen

Naast de eerder genoemde waarschuwingssystemen voor het onbedoeld verlaten van de rijstrook, remingrepen en botsingdetectie, biedt de BMW X7 voorzieningen als stabiliteitscontrole, front-impact airbags, overhead airbags, knie-airbags, en side-impact airbags. Airbags zowat overal. U bent zo veilig als het maar kan in de X7.

Bij een aanrijding spannen de gordelspanners zich automatisch aan om de passagier tijdens een botsing in de veiligst mogelijke positie te brengen. Antiblokkeerremmen of ABS zijn ook beschikbaar en voelen aan wanneer u extreem remt, waardoor de X7 veel beter kan draaien terwijl u remt.

Andere dingen om te weten over BMW SUV’s

Wat is het verschil tussen de BMW X5 en X7?
Het belangrijkste verschil tussen de twee BMW luxe SUV’s is de omvang. De X7 heeft meer laadruimte omdat hij langer en hoger is dan de X5. De twee BMW SUV’s hebben dezelfde motoropties om uit te kiezen. De uiteindelijke keuze hangt af van uw voorkeur. De X7 is iets luxueuzer en ruimer, maar heeft een hogere prijs.

  Maakt BMW een sportwagen?

Welke BMW SUV is het snelst?

De X3 M40i, X4 M40i, X5 xDrive50i en X6 xDrive50i gaan allemaal in 4,6 seconden van 0 naar 100 km per uur. De Alpina XB7 2021, aan de andere kant, kan 62 mijl per uur bereiken in slechts 4,2 seconden, dankzij zijn meer dan 600 paardenkrachten onder de kap. We kunnen de BMW X7 dus bestempelen als de snelste BMW SUV.

Wat is de goedkoopste BMW SUV die je kunt kopen?

De goedkoopste BMW SUV die u kunt kopen is de BMW X2 uit 2020, die begint bij een verrassende 37.000 dollar. Natuurlijk, dit is het standaard model met beperkte functies en een low-end motor, maar het is nog steeds een luxe SUV die indruk maakt met zowel zijn uiterlijk en prestaties.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts