Wat is de grootste SUV op de markt?

Grote SUV’s zijn meestal alleen voorbehouden aan de Amerikaanse markt, omdat Europa en andere grote markten niet eens in staat zijn om deze beesten te herbergen. De wegeninfrastructuur in de VS is veel groter en maakt het mogelijk om met een enorme auto te rijden zonder enig probleem.

Europa is anders omdat veel stadscentra werden gebouwd in een tijd dat er nog geen auto’s bestonden. Bovendien zijn Europese klanten niet zo geïnteresseerd in full-size SUV’s, nog niet tenminste, maar het lijkt erop dat BMW, Audi en Mercedes het idee van een echte full-size SUV steeds meer zien zitten.

Hoe het ook zij, als je een beetje wilt gaan, moet je voor de Chevy Suburban gaan, want deze kolos is de grootste SUV op de markt op dit moment. De Ford Expedition komt op de tweede plaats en de Lincoln Navigator op de derde. De vierde plaats gaat naar de nieuwe Cadillac Escalade en de GMC Yukon XL neemt de vijfde plaats in.

SUV’s zoals deze kunnen gemakkelijk tot 7 passagiers herbergen en bieden toch heel wat kofferruimte. Het is echter beter om voor een kleinere SUV te kiezen als je niet zo’n grote auto nodig hebt. Doe dus goed onderzoek voor u uw zuurverdiende geld uitgeeft.

Chevrolet Suburban – De grootste SUV op de markt

De nieuwe Chevy Suburban lijkt een vrij indrukwekkende SUV te zijn, hoe je het ook bekijkt. Chevy heeft besloten om de nieuwe Suburban in de 21e eeuw te introduceren door hem een vooruitstrevend, maar klassiek boxy SUV-ontwerp te geven dat we van de Suburban gewend zijn.

  Wat is de beste SUV voor langeafstandsritten?

De Suburban heeft ook de grootste kofferruimte van alle full-size SUV’s, al dan niet met de derde rij stoelen gemonteerd. De nieuwe automatische versnellingsbak met 10 versnellingen is een plezier om te gebruiken en de aangeboden motoren zijn krachtig, maar niet al te zuinig. Dit komt niet als een verrassing want de Suburan weegt 7700 pond.

Ford Expedition – Aanzienlijk kleiner dan de Suburban, maar nog steeds enorm

De Ford Expedition is extreem groot, maar de Suburban is van een heel ander niveau als het gaat om kofferruimte en omvang in het algemeen. Hoe dan ook, de Expedition is een comfortabelere SUV met een rustiger rijgevoel.

De 10-versnellingsbak in de Suburban is echter superieur aan de 10-versnellingsbak in de Expedition. De motoren zijn ook behoorlijk krachtig, maar het verbruik is net als in de Suburban bedroevend laag. De aangeboden ruimte is meer dan voldoende voor de meeste mensen, zelfs als je van plan bent om alle drie de rijen zitplaatsen dagelijks te gebruiken.

Lincoln Navigator – Kleiner, maar zwaarder dan de Expedition

De Lincoln Navigator van de huidige generatie is al een paar jaar op de markt, maar hij voelt nog steeds chic aan en is zijn prijskaartje meer dan waardig. Dat blijkt zodra je de aandrijflijn van de Navigator bekijkt, die zowel soepeler als zuiniger is dan die van de Suburban of de Expedition.

Het interieur is bekleed met verbluffend mooie materialen, terwijl het design van zowel de Expedition als de Suburban bij lange na niet zo mooi is. De Navigator is echter ook prijstechnisch een grote stap vooruit, zozeer zelfs dat hij kan wedijveren met de Escalade en de nieuwe Jeep Grand Wagoneer.

  Welke SUV heeft de breedste bestuurdersstoel?

Cadillac Escalade – Een beetje zwaarder dan de Yukon XL

De nieuwe Cadillac Escalade is misschien wel de meest begeerlijke SUV op deze lijst, maar hij is bij lange na niet zo groot als de Expedition of de Suburban. Met 7400 kilo is de Escalade ook beduidend lichter dan de Suburban.

Als pakket is de Cadillac een logische keuze, want hij heeft een futuristisch exterieurdesign en een nog futuristischer interieurdesign. Als u op zoek bent naar technologie, zult u blij zijn te weten dat de Escalade de meest technologisch geavanceerde full-size SUV op de markt is.

GMC Yukon XL – een evenaring van de Escalade

De GMC sluit de lijst voor de top 5 grootste SUV’s op de markt op dit moment achter de nieuwe Escalade. Het is vermeldenswaard dat deze twee zijn gebaseerd op een vergelijkbaar platform, dus het is logisch dat ze vergelijkbaar zijn in ergonomie.

Daar houden de overeenkomsten echter op, want de Escalade is van een heel ander niveau wat de meeste factoren betreft. Dat betekent niet dat de Yukon XL een slechte SUV is, want wat hen het meest scheidt is de prijsstijging van $25k die nodig is om de Escalade te kopen.

FAQ Sectie

Wat is de grootste Europese SUV?

De grootste Europese SUV is de Mercedes Benz GLS. De GLS is een XL-versie van de Mercedes Benz GLE. De GLS is een luxueuze SUV die met gemak plaats biedt aan zeven passagiers. Het is vermeldenswaard dat de GLS lang niet zo groot is als alle SUV’s van Amerikaanse makelij die in dit artikel worden opgesomd.

  Welke kleine SUV heeft de meeste pk's?

De op één na grootste Europese SUV is de BMW X7, die de klanten van de Mercedes GLS moet stelen. Deze twee zijn nauw aan elkaar verwant, maar ik zou elke dag van de week liever voor de X7 kiezen.

Wat is de grootste Japanse SUV?

De Nissan Armada is de grootste Japanse SUV die je tegenwoordig voor geld kunt kopen, en hij is ook nauw verwant met alle SUV’s van Amerikaanse makelij op deze lijst. Dat komt omdat Nissan de Armada sowieso heeft ontwikkeld voor de Amerikaanse en UAE-markt.

De Armada is een robuuste SUV met indrukwekkende trekcapaciteiten, maar de transmissie en het verbruik zijn nogal ondermaats. Het infotainmentsysteem is ook niet om trots op te zijn en hetzelfde verhaal geldt voor de derde rij zitplaatsen.

Hebben we eigenlijk wel grote SUV’s nodig?

De Suburban is zo groot dat hij gemakkelijk voor een bus kan worden aangezien, wat de vraag doet rijzen of supergrote SUV’s wel nodig zijn in de huidige tijd. Het grootste deel van de auto-industrie is gericht op het ontwikkelen van de meest efficiënte en praktische auto, terwijl deze grote kolossen vrijwel niet zuinig kunnen zijn met een gewicht van 6k + kilo.

Dit is duidelijk zodra je naar het brandstofverbruik kijkt. Mensen houden er echter van omdat ze er imposant uitzien en ze enorm veel ruimte bieden. Al met al zijn SUV’s als deze een beetje overbodig, maar ze zijn zo populair dat ze waarschijnlijk niet snel zullen verdwijnen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts