Wat is de kleinste Porsche SUV?

Op dit moment biedt Porsche de Porsche Cayenne aan als het vlaggenschip van de Porsche SUV. Hij is verkrijgbaar als gewone SUV of in coupé-vorm. De enige andere SUV die Porsche momenteel aanbiedt is de kleinere Macan SUV, die in verschillende uitvoeringen en met verschillende motoren leverbaar is.

Tussen de twee, de Cayenne is merkbaar groter en het commando ook een meer serieuze aanwezigheid op de weg, vooral in de coupe vorm. De Macan ziet er knap en goed geproportioneerd uit, net als elke andere Porsche. De Cayenne is een middelgrote SUV, terwijl de Macan compact is.

De Porsche Macan kost rond de $52k, wat vrij duur is vergeleken met de rest van het Duitse compacte SUV segment. En dat is alleen de instapprijs, als je de Macan S of de Macan GTS wilt, kijk je naar een stijging van $ 10-20k, respectievelijk.

Als u het topmodel van de Macan Turbo wilt, moet u rekenen op een uitgave van bijna 85.000 dollar, zonder opties. De Macan is een geweldige auto, maar hij is echt duur. Volgens MotorTrend behoudt de Macan na 5 jaar echter nog 61% van zijn waarde, wat inderdaad toonaangevend is in zijn klasse.

Porsche Macan instapmodel

De Porsche Macan is een geweldige all-around pakket, en misschien wel de beste Porsche je kunt kopen op dit moment als je de perfecte mix van luxe, grootte, sportiviteit, en zelfs de mogelijkheden van milde tot matige off-roading wilt.

Het instapmodel van de Macan is uitgerust met een 2.0L 4-cilinder motor die snelheid en efficiency combineert. Met 245 pk en 370 Nm koppel sprint de Macan in 6,7 seconden van 0 naar 100 km/u en haalt hij uiteindelijk een elektronisch begrensde topsnelheid van 140 km/u.

  Is Porsche het geld waard

De Macan is relatief goed uitgerust, maar als je wilt profiteren van alle moderne Porsche-technologie, moet je rekenen op een paar mille aan upgrades. En omdat Porsche nu eenmaal Porsche is, zijn die opties er in overvloed en behoorlijk duur.
Met een verkoopprijs van $52k is de Macan een duidelijke stap omhoog in vergelijking met de Audi Q5 die rond de $45k kost, de Mercedes GLC die rond de $43k kost, of de BMW X3 die min of meer hetzelfde kost als de GLC.

Middenklasse Porsche Macan S/Porsche Macan GTS

Als u bereid bent om rond de $ 61k uit te geven, is de Macan S de manier om te gaan. De Macan S biedt een aanzienlijke boost in prestaties dankzij een 3.0L V6 motor uitgerust met 354pk en 480 Nm koppel. Met deze vermogenscijfers haalt de Macan S in 5,3 seconden een snelheid van 100 km/u. De Macan S haalt uiteindelijk een topsnelheid van 155 km/u.

De Macan GTS is daarentegen het sportiefste Macan-model zonder de Turbo-modellen van meer dan 80.000 euro. De GTS heeft dezelfde motor, maar het vermogen is opgevoerd tot 380 pk. De 0-60 mph tijd is nu onder de 5 seconden, en de topsnelheid is 160mph.

Tussen de twee lijkt de Macan S een betere prijs-kwaliteitverhouding te bieden, en misschien wel de voordeligste uit het hele gamma. Het is ook vermeldenswaard dat veel autotijdschriften de Macan S een stuk sneller hebben getimed van 0-100 km/u.

Hetzelfde geldt voor de GTS, dus u kunt er zeker van zijn dat het u aan vermogen niet zal ontbreken als u voor een van beide kiest. Het GTS-pakket ziet er een stuk agressiever en doelgerichter uit, maar wat de waarde betreft is de Macan S de beste keuze uit het hele gamma.

  Waarom zijn tweedehands Porsches zo goedkoop?

Top-of-the-line Macan Turbo

Als je het beste Porsche Macan-model wilt dat momenteel verkrijgbaar is, moet je de Porsche Macan Turbo overwegen. Hoewel de Turbo 85 dollar kost, blijft de motor hetzelfde en is de vermogenstoename niet zo groot, maar je krijgt wel een aantal extra functies meegeleverd.

Dat gezegd hebbende, een 3.0L V6 motor gekoppeld aan Porsches legendarische PDK versnellingsbak stelt de Macan Turbo in staat om 0-60mph te sprinten in een geclaimde 4,5 seconden, maar de werkelijke 0-60mph tijden zijn meer als een seconde minder dan dat.

De Macan Turbo levert 440 pk, een koppel van 550 Nm en een topsnelheid van 160 km/u. Maar het beste aan de Macan Turbo is de manier waarop de auto rijdt. Het hele Macan-platform is waarschijnlijk het meest dynamische compacte SUV-platform op de markt, op de Alfa Romeo Stelvio na.

En dat is echt indrukwekkend, maar niet zo verwonderlijk. Het is tenslotte Porsche waar we het over hebben. Wat afschrijving betreft, doen alle Macan-modellen het beter dan de rest van het segment van de compacte luxe SUV’s. De enige minpunten zijn de hoge instapprijzen en de prijzen van extra opties die altijd duur, maar noodzakelijk zijn.

Andere dingen om te weten over de Macan

Zijn Porsche Macan modellen goed uitgerust vanuit de fabriek?

Niet echt. Je krijgt standaard een 10,9 inch infotainment touchscreen, Apple Car Play, Bluetooth handsfree connectiviteit, Wi-Fi hotspot, satellietradio, LED-koplampen en een 10-speaker surround-sound systeem.
Kies je voor het Premium-pakket, dan krijg je ook verwarmde voor- en achterstoelen, automatisch dimmende spiegels, adaptieve koplampen en een 14-luidsprekers audiosysteem. Het interieur van de Macan is mooi, maar begint wel een beetje zijn leeftijd te tonen. U kunt dit oplossen door te kiezen voor een volledig lederpakket, dat een exorbitante 2330 dollar kost.

  Porsche vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Hoe betrouwbaar is de Porsche Macan?

Vaker wel dan niet zijn Porsches betrouwbaar. Maar de Macan is niet zo betrouwbaar als pakweg een 911. J.D. Power waardeert de Macan met een betrouwbaarheidsscore van 77 op 100. Dit betekent dat de Macan beter is dan gemiddeld, maar niet geweldig.

Veel andere onderzoeken geven de Macan echter een iets hogere score. Dat gezegd hebbende, het hangt allemaal af van hoe goed de auto is onderhouden, en dit verschilt van eigenaar tot eigenaar. Maar u kunt er zeker van zijn dat u met uw Macan een goede dienst zult bewijzen als u hem goed onderhoudt.

Is de Porsche Cayenne een betere SUV in vergelijking met de Macan?

De Porsche Cayenne is het vlaggenschip van de SUV’s, en Porsche wil dat zijn vlaggenschepen in bijna elk opzicht superieur zijn. Dus, ja, een Cayenne is een betere SUV in vergelijking met de Macan, maar het komt wel met een flinke prijspremie.
De Cayenne biedt meer motoropties, is beter in het terrein, is verkrijgbaar als coupé of als SUV, is aanzienlijk krachtiger en is beter uitgerust. De verschillen tussen de Cayenne en de Macan zijn enigszins vergelijkbaar met de verschillen tussen de 911 en de Boxster/Cayman modellen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts