Wat is de krachtigste Mercedes?

Mercedes heeft in de loop der jaren enkele van de krachtigste, meest geavanceerde, meest luxueuze en snelste auto’s geproduceerd. Maar welke Mercedes auto is de meest krachtige?

De titel voor de krachtigste Mercedes-Benz gaat naar de Mercedes-Benz SLS AMG Coupe Electric Drive. Ik weet dat velen van u verbaasd zijn dat de Mercedes-Benz AMG GT Black Series niet de titel voor de krachtigste Mercedes in ontvangst neemt.

De Mercedes-Benz SLS AMG Coupé Electric Drive levert een uitstekend vermogen van maar liefst 741 pk, terwijl de Mercedes-Benz AMG GT Black Series een totaal vermogen levert van maar liefst 720 pk. De SLS electric drive produceert bovendien 738 lb-ft koppel.

Kenmerken van de Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive

De Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive is een auto van de toekomst. Deze gestroomlijnde en krachtige sportwagen, die in 2013 op de markt kwam, is krachtiger dan de AMG GT Black Series, maar zijn elektrische vermogen houdt niet lang stand. Dat is de reden waarom sommige mensen nog steeds de voorkeur geven aan de laatste boven de SLS AMG ED.

Omdat de Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive een elektrische auto is, produceert hij lokaal geen kooldioxide-uitstoot en is hij dus milieuvriendelijk. Daarom is hij goedkoper in onderhoud dan de Mercedes-AMG GT Black Series, die brandstof nodig heeft om te rijden. Merk op dat deze auto in 3,7 seconden van 0 naar 100 km/u kan accelereren.

Net als de meeste sportauto’s, wordt dit model geleverd met een volledig elektrische vierwielaandrijving. Daarbovenop is hij uitgerust met vier motoren gekoppeld aan twee versnellingsbakken met 12 batterijmodules. De meeste van deze batterijen zijn opgesteld in de ongebruikte ruimte waar normaal de transmissietunnel is opgesteld.

  Wat is de top-of-the-line Mercedes SUV?

Aangezien de batterij een buitensporige 548 kg weegt, moeten ze hieronder. Wanneer ze volledig zijn opgeladen, leveren deze accu’s een vermogen dat tot 155 mijl kan overbruggen. Dit is geen goed nieuws wanneer deze auto wordt vergeleken met uitzonderlijke elektrische auto’s zoals de Tesla Model S met een bereik van meer dan 400 mijl.

Afgezien van het feit dat de Mercedes SLS AMG Electric Drive een korte actieradius heeft, duurt het ook vele uren om volledig op te laden. Als u oplaadt bij een laadstation, zult u minstens 20 uur moeten wachten om deze krachtige sportwagen volledig op te laden. Dat is veel tijd als je bedenkt dat veel elektrische auto’s er minder dan 12 uur over doen om volledig op te laden.

Bovendien heeft het lithium-ion accupakket van 60 kWh 220 volt nodig om binnen 20 uur volledig te zijn opgeladen. Zowel de accu als de software die deze aanstuurt, is ontwikkeld door de Formule 1-experts van Mercedes AMG High-Performance Powertrains. Daarom zijn de prestaties uitzonderlijk.

Ondanks de vele uitdagingen biedt de Mercedes SLS AMG GT Electric Drive toch een soepele rit. Het enige wat u hoeft te doen, is de juiste instellingen voor de koppelvectoring kiezen om van de rit te genieten. Wissel af tussen de comfort- en sportmodus om uw adrenaline te zien stijgen en te genieten van de rit.

Met een basisprijs van 500.000 dollar is de Mercedes-Benz SLS AMG GT Electric Drive geen auto voor iedereen. Maar als u de krachtigste en emissievrije Mercedes-AMG sportwagen wilt ervaren, is deze auto het investeren waard.

Waarom de Mercedes-AMG GT Black Series als krachtig wordt beschouwd?

Net als de Mercedes-Benz SLS AMG GT ED levert de Mercedes-AMG GT Black Series een uitstekend vermogen van maar liefst 720 pk. Dat betekent dat de SLS AMG Electric Drive met 741 pk het enige Mercedes-model is met meer vermogen.

  Wat is Mercedes BlueTec?

Voordat de Mercedes SLS AMG Electric Drive in 2013 werd geïntroduceerd, was de AMG Black Series het krachtigste Mercedes-AMG-model op de markt. De 2021 Mercedes-AMG GT Black Series wordt geleverd met een uitstekende AMG V8-motor die een totaal van 720 pk en 590 lb-ft koppel levert.

Bovendien accelereert deze auto sneller dan de SLS AMG Electric Drive, want hij kan in slechts 3,1 seconden van 0 naar 60 accelereren. Bovendien is deze auto betrouwbaarder omdat hij op brandstof rijdt, in tegenstelling tot de SLS AMG Electric Drive die alleen op elektrische energie vertrouwt.

Over het geheel genomen zijn beide auto’s krachtig en verfijnd. De uiteindelijke keuze hangt af van de vraag of u een elektrisch aangedreven of brandstof aangedreven auto wilt. De SLS AMG Electric Drive is echter iets duurder dan de AMG GT Black Series.

FAQ

Wat is de krachtigste SUV van Mercedes?

Mercedes-Benz heeft enkele van de beste SUV’s op de markt geproduceerd. Maar ook al is de G-Klasse een topklasse SUV van Mercedes, hij is niet de krachtigste. De titel voor de krachtigste Mercedes SUV gaat naar de 2021 GLS met een maximum van 603 pk en 627 lb-ft koppel.

Het minst krachtige Mercedes-Benz GLS-model komt met 362 pk en 369 lb-ft koppel. In vergelijking met de G-Klasse komt de minst krachtige G-Klasse met 416 pk en 450 lb-ft koppel, terwijl de krachtigste G-Klasse 577 pk en 627 lb-ft koppel heeft.

  Uitleg van de Mercedes modelnummers

Wat is de snelste auto van Mercedes?

De snelste Mercedes-Benz auto is de Mercedes-AMG GT 63 S vierdeurs coupé. Deze kan in slechts 3,1 seconden van 0 naar 60 accelereren. Daarbovenop levert zijn krachtige motor tot 630 pk, wat uitzonderlijk is. Andere opvallende snellere Mercedes-modellen zijn de 2021 AMG GT 63, AMG E 63 S Sedan, en AMG S 63 Coupé.

Welke auto is krachtiger – Mercedes-AMG GT Black Series of BMW M5 CS?

Als het op kracht aankomt, hebben Mercedes en BMW enkele van de krachtigste sport- en luxeauto’s geproduceerd. Deze twee automodellen behoren tot de krachtigste op de markt. Maar als het op pure kracht aankomt, is de Mercedes-AMG GT Black Series de beste.

De Mercedes-AMG GT Black Series levert tot 720 pk, wat een van de beste op de markt is. Aan de andere kant, de BMW M5 CS produceert een totaal van 627 pk. De AMG GT Black Series is dus krachtiger met een verschil van 93 pk.

Conclusie

Als je op zoek bent naar het krachtigste Mercedes-model, dan is de Mercedes-Benz SLS AMG Electric Drive de krachtigste Benz met 741 pk. Hij wordt op de voet gevolgd door de 2021 Mercedes-AMG GT Black Series met een totaal vermogen van 720-pk. De SLS AMG Electric Drive rijdt op een 60 kWh lithium-ion batterij met een actieradius van 155 mijl.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts