Wat is de meest betrouwbare auto met vierwielaandrijving?

Als u een capabele en betrouwbare auto met vierwielaandrijving wilt, zijn er veel opties om uit te kiezen. Het beste is dat je niet eens een exorbitant bedrag hoeft uit te geven, want er zijn veel betaalbare, maar toch betrouwbare vierwielaangedreven auto’s op de markt.

Beginnend met de iconische Subaru Impreza, een auto die diep geworteld is in de rallysport, krijg je veel auto voor het geld. Als u een meer premium compacte sedan wilt, moet u ook eens kijken naar de Audi A5. Als u echter een grotere, maar even betrouwbare sedan wilt, is de Subaru LaCrosse de juiste keuze, of de Audi A6 als u de voorkeur geeft aan luxe.

In de wereld van SUV’s zijn er veel all-wheel drive opties om uit te kiezen, maar het lijkt erop dat de Mazda CX-5 en de Kia Telluride de meest betrouwbare all-wheel drive SUV’s op de markt zijn. Als u wilt dat een meer luxe, maar even betrouwbaar SUV, de Porsche Macan of de Audi Q7 zijn degenen om te krijgen.

Welke auto je ook koopt, je moet altijd regelmatig onderhoud plegen als je de betrouwbaarheid van je auto wilt maximaliseren. Het maakt niet uit of het een Japanse zuinige auto of een luxe Duitse vlaggenschip sedan, regelmatig onderhoud is essentieel.

Subaru Impreza

De Subaru Impreza heeft altijd aan de top gestaan als het gaat om betrouwbare sedans met vierwielaandrijving, en het lijkt erop dat de nieuwe Impreza dat ook is. Met een vanafprijs van minder dan $20k is de Impreza een echt koopje voor wat hij levert, want vierwielaandrijving is standaard bij alle modellen en varianten.

  Buick Regal TourX Betrouwbaarheid

Kies je voor de automatische versie, dan krijg je standaard ook het Subaru EyeSight veiligheidssysteem, wat de Impreza ook erg veilig maakt. Dat gezegd hebbende, biedt de Impreza vooralsnog geen hybride aandrijflijnen, maar de betrouwbaarheid is in bijna alle opzichten toonaangevend in zijn klasse.

Audi A5

De Audi A5 is een van de meest begeerlijke Audi modellen op de markt op dit moment, en dankzij een relatief betrouwbaar platform en Quattro vierwielaandrijving, is het ook een van de beste compacte vierwielaangedreven sedans op de markt. De A5 ziet er prachtig uit dankzij slim uitgevoerde stylingelementen die de A5 een volwassen uitstraling geven, maar toch een sportieve coupé-ethos behouden.

Quattro vierwielaandrijving is echter niet standaard, wat betekent dat je iets extra moet betalen om het te krijgen. Maar het is de moeite waard, zeker als je kiest voor het S-Line pakket, dat ook een meer doelgerichte ophanging heeft, waardoor de A5 veel leuker is om te rijden.

Subaru LaCrosse

De Subaru LaCrosse is in veel opzichten vergelijkbaar met de Impreza, maar hij verbetert ook waar de Impreza tekortschiet, en dat is rijplezier en kwalitatief hoogstaandere materialen. Met een vanafprijs van meer dan $30k is de LaCrosse een enorme stap omhoog ten opzichte van de Impreza, maar het is het zeker waard.

De LaCrosse biedt ook een bewezen Subaru Symmetrical all-wheel drive systeem dat vaak wordt beschouwd als het beste all-wheel drive systeem op de markt op dit moment. Als je dat koppelt aan veel binnen- en laadruimte, een geweldig infotainmentsysteem en grote betrouwbaarheid, dan is de LaCrosse zeker een goede optie voor diegenen die een relatief betaalbare grotere sedan willen.

  Wie maakt de meest betrouwbare turbomotor?

Audi A6

De nieuwe Audi A6 ziet eruit en voelt aan als een ruimteschip van binnen en van buiten. Dankzij een futuristisch interieur en geweldige bouwmaterialen staat de A6 boven de rest van zijn segment als de technologisch meest geavanceerde middelgrote Premium sedan.

De A6 wordt standaard geleverd met Quattro vierwielaandrijving, dat vaak wordt beschouwd als het beste vierwielaandrijvingssysteem op de markt. Als je dat koppelt aan een bovengemiddelde betrouwbaarheid, komt de A6 bovenaan als de beste grotere sedan op de markt op dit moment.

Porsche Macan

De Porsche Macan is de meest betrouwbare Porsche SUV op de markt. Als je bedenkt dat Porsche als geheel een merk is dat bekend staat om betrouwbaarheid, superieure techniek en luxe, dan is de Macan een echte no-brainer. Sla de 4-cilinder motoren over en kies voor een 6-cilinder aandrijflijn, want de Macan is een echte sport-SUV.

Met een fraai interieur en exterieur is de Macan zo aantrekkelijk als een compacte SUV maar kan zijn. Ook al zijn er veel betrouwbare SUV’s op de markt, geen enkele SUV kan bieden wat de Macan biedt, en toch als betrouwbaar worden beschouwd. Het is Porsche-techniek op zijn best.

FAQ Sectie

Hoe kan ik de betrouwbaarheid van mijn auto verhogen?

Om de betrouwbaarheid van uw auto te verhogen, moet u goed voor uw auto zorgen. Dit betekent dat u alle reguliere onderhoudsbeurten moet uitvoeren, de auto schoon moet houden, altijd moet kiezen voor OEM-onderdelen en altijd een beroep moet doen op erkende garagebedrijven om de noodzakelijke onderhoudsbeurten uit te voeren.

  Wat zijn de nadelen van een hybride auto?

Je moet ook luisteren naar uw auto tijdens het rijden, en kijk voor eventuele tekenen van kraken, popping, piepen, janken, kloppen, of iets dergelijks. Los alle problemen onmiddellijk op en trap altijd rustig op het gas- en rempedaal. Vervang regelmatig alle filters en vloeistoffen, en gebruik steeds de beste onderhoudsproducten.

Welke vierwielaandrijving is het beste in de sneeuw?

Audi en Subaru maken de beste vierwielaandrijvingssystemen voor rijden in de sneeuw, maar tussen die twee lijkt Subaru de overhand te hebben vanwege het symmetrische vierwielaandrijvingsplatform waarop het is gebaseerd. Dit systeem zorgt ervoor dat de Subaru meer controle heeft en daardoor minder snel slipt.

Aan de andere kant is Audis Quattro vierwielaandrijving bijna net zo goed, maar het is niet zo agressief afgesteld als Subaru’s vierwielaandrijving is. Welke u ook kiest, u zult niet teleurgesteld zijn.

Welke vierwielaandrijving is het sportiefst?

BMW M xDrive en Mercedes AMG 4Matic+ zijn de twee sportiefste systemen voor vierwielaandrijving op de markt, omdat ze het mogelijk maken het achterste differentieel volledig te ontkoppelen, waardoor de auto’s letterlijk in hooligans met achterwielaandrijving veranderen.

Deze systemen zijn al hoofdzakelijk op achterwielaandrijving gebaseerd, waardoor ze veel sportiever aanvoelen dan Quattro vierwielaandrijving of het Symmetrical vierwielaandrijvingssysteem van Subaru. BMW en Mercedes raden aan om de “Drift Mode” niet op de openbare weg te gebruiken, omdat dit vaak gevaarlijk kan zijn.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts