Wat is de ruimste hatchback?

Ruimte is essentieel voor elke dagelijkse bestuurder die er is, omdat het u in staat stelt om zowel uw gezin als uw bagage mee te nemen op een reis van een week zonder dat u zich zorgen hoeft te maken of u al uw benodigdheden bij de hand heeft. Hatchback laadkleppen hebben een meer praktische manier geïntroduceerd om uw kofferruimte te gebruiken, zelfs als de auto zelf compact is.

Als u vooral geïnteresseerd bent in een compacte hatchback, kijk dan eens naar de Honda Civic hatchback of de Hyundai Elantra GT. Als u een meer luxueuze compacte hatchback wilt, kijk dan eens naar de VW Golf, want de Golf combineert zowel praktisch nut als toegankelijke luxe.

Als u een grotere hatchback wilt, kijk dan eens naar de VW Arteon of de Subaru Impreza. Als u zin heeft in een luxere grote auto met een hatchback achterklep, zou u eens moeten kijken naar de Audi A7 Sportback. Al deze bovengenoemde auto’s zouden meer dan genoeg moeten zijn voor de meerderheid van de mensen die er zijn.

Het is vermeldenswaard dat het woord “hatchback” soms wordt verwezen naar auto’s van kleine proporties zoals de Civic of de Golf, maar het woord verwijst eigenlijk naar auto’s uitgerust met een hatchback achterklep. Hoe dan ook, je zou tevreden moeten zijn met een van deze, ongeacht of je meer kofferruimte of binnenruimte wilt.

Honda Civic Hatchback – 25,7 cubic feet kofferruimte

De Honda Civic is een echte alleskunner, want hij is relatief betaalbaar, rijdt leuk, heeft veel ruimte, is redelijk zuinig en is uiterst betrouwbaar. De kofferruimte is breed en hoog en heeft bovendien een vrij lage laaddrempel, zodat je hem relatief gemakkelijk vol kunt laden.

  Waarom knipperen auto's met hun lichten naar mij?

De Civic wordt ook geleverd met 60:40 neerklapbare achterbank, waardoor de kofferruimte wordt vergroot tot een gigantische 46,2 kubieke meter. Met de achterbank op zijn plaats is de Civic ruim genoeg, zelfs voor grotere volwassenen. Vermeldenswaard is wel dat de Civic niet al te breed is, wat betekent dat de persoon op de middelste zitplaats een beetje beperkt is als het op ruimte aankomt.

VW Golf – 22,8 cubic feet kofferruimte

De VW Golf is altijd al een auto geweest met een indrukwekkende ergonomie, en dat is vrij duidelijk zodra je een blik werpt op het vierkante ontwerp aan de achterkant. Dit betekent dat de kofferruimte enorm groot en breed is met een zeer lage laaddrempel, zodat er nauwelijks een andere auto te vinden is die zo gemakkelijk te beladen is als de Golf.
De Mk7.5 en de nieuwe Mk8 Golf generaties zijn ook uitgerust met een zeer geavanceerd infotainmentsysteem en een digitaal metercluster. Hoewel de Mk8 generatie nieuwer is en er indrukwekkender uitziet, is de oudere Mk7.5 gen Golf nog steeds een geweldige auto om te kopen.

VW Arteon – 27,2 cubic feet kofferruimte

De VW Arteon is een extreem futuristisch ogende hatchback sedan/coupe die gericht is op het stelen van meer budgetvriendelijke klanten uit de Audi, Mercedes, en BMW hoek. Met 27,2 kubieke meter kofferruimte is de Arteon de ruimste auto in zijn klasse, maar hij mist wel wat interieurdesign en kwaliteit gezien het prijskaartje.

Hoe dan ook, het is moeilijk om de Arteon af te keuren, hoe je er ook naar kijkt, want hij biedt ook een geweldige ergonomie. De geboden ruimte kan worden vergroot tot 55 kubieke meter als je de tweede zetelrij neerlaat. Betrouwbaarheid is behoorlijk, efficiëntie is geweldig en er zijn veel verschillende motoropties om uit te kiezen.

  Welke auto's hebben de minste kans om te roesten?

Audi A7 Sportback – 24,9 cubic feet kofferruimte

De Audi A7 Sportback is een grote stap vooruit ten opzichte van de Arteon als het gaat om prijs, luxe en technologie. De A7 ziet er prachtig uit, zozeer zelfs dat velen vinden dat de A7 Sportback een van de, zo niet de mooiste vierdeurs Coupé op de markt is. Als je dat koppelt aan een 4.0L V8 die 600 pk in het RS7-model stuwt, heb je misschien wel de perfecte auto in handen.

Niettemin is de A7 ook bijzonder praktisch, want hij biedt 24,9 kubieke meter kofferruimte met de achterbank in gebruik en meer dan 50 kubieke meter kofferruimte met de stoelen naar beneden. Ter vergelijking: de Audi A6 biedt slechts 13,7 kubieke meter kofferruimte en dat is het verschil dat een hatchback achterklep maakt.

FAQ Sectie

Zijn compacte hatchbacks te klein voor lange mensen?

Het hangt ervan af hoe u uw auto gebruikt, maar om eerlijk te zijn zijn de meeste compacte hatchbacks meer dan voldoende, zelfs voor lange mensen. Ik heb zelf ongeveer 3 jaar lang een A3 Sportback als dagelijkse bestuurder gebruikt, en ook al ben ik 1,80 m lang, ik kon gemakkelijk in de A3 Sportback zitten.

Dat gezegd hebbende, als iemand de achterbank moest gebruiken, moest ik mijn stoelen naar voren schuiven, wat me meestal de broodnodige ruimte ontnam. Al met al zijn de meeste hatchbacks prima, maar als u van plan bent om vaak meerdere passagiers te vervoeren, kunt u beter voor een grotere auto kiezen.

  Welke kleine auto's hebben parkeerhulp?

Wat is de beste “hot” hatchback op de markt?

“Hot hatchbacks zijn auto’s die prestaties en wendbaarheid combineren in een relatief kleine vormfactor en die bovendien een hatchback-achterklep hebben. De VW Golf is lang de referentie geweest voor de allerbeste “hot hatchback”, maar de laatste tien jaar is er een enorme verschuiving merkbaar naar auto’s als de AMG A45 en de Audi RS3.

De Audi RS3 Sportback is de allerbeste hot hatch omdat hij een glorieuze 5-cilindermotor heeft die klinkt als een babyversie van de V10 in de Lamborghini Huracan. De A45 AMG is ook een sensatie om te rijden, net als de Ford Focus RS.

Wat is de beste 2-deurs hatchback op de markt?

Bij een 2-deurs hatchback denkt u waarschijnlijk aan auto’s van Fiat, Mini of dergelijke, maar de allerbeste 2-deurs hatchback op de markt is veel spannender dan dat. De beste 2-deurs hatchback wordt aangeboden door niemand minder dan Ferrari met zijn vuurspuwende V12 aangedreven GTC 4 LUSSO.

Deze belachelijke creatie uit Maranello combineert prestaties, ruimte en stijl in een pakket dat door geen enkele andere auto op de markt kan worden geëvenaard.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts