Wat is de ruimste sedan?

Als je in de markt bent voor een ruime sedan, zijn er heel wat opties om uit te kiezen. Tegenwoordig leven we in een wereld die wordt gedomineerd door SUV’s, maar je kunt gewoon niet ontkennen dat een sedan veel beter is voor 99% van de situaties, behalve off-road, wat toch nooit iemand doet.

SUV’s zijn zo populair geworden dat veel fabrikanten er geen heil meer in zien om nieuwere sedan-modellen te ontwikkelen. Dat is de reden waarom sommige merken, zoals Ford, helemaal zijn gestopt met het maken van nieuwere niet-SUV auto’s. Als je je afvraagt waarom er geen nieuwe Fiesta, Taurus, of Fusion modellen zijn, wel, SUV’s hebben ze de das omgedaan.

Dat betekent niet dat sedans niet op peil zijn, het is gewoon dat ze niet zo populair zijn als ze ooit waren. Integendeel, nieuwere sedan modellen zoals de Volkswagen Passat zijn veel ruimer in vergelijking met vergelijkbaar geprijsde SUV’s.

De Lexus ES, Subaru Legacy, Dodge Charger, Volvo S90, Audi A8, BMW 7-serie, en de Mercedes Benz S-Klasse zijn enkele van de meest ruime betaalbare of executive sedans geld kan kopen. Als u de grootst mogelijke ruimte wilt, is de nieuwe Rolls Royce Phantom EWB de ruimste sedan op de markt.

Volkswagen Passat

De Volkswagen Passat is zeker niet de ruimste sedan op de markt, maar de Passat is wel een van de ruimste compacte sedans op de markt. Naast de beschikbare ruimte, zit de Passat ergens tussen het betaalbare en executive sedan segment in, en biedt hij 42,4 inch aan beenruimte voor en 39,1 inch aan beenruimte achter.

  Wat zijn de beste tweedehands auto's op het gebied van veiligheid en betrouwbaarheid?

Op dit moment is de Passat waarschijnlijk een van de beste compacte tot middelgrote sedan opties die er zijn, omdat hij praktische bruikbaarheid, ruimte, technologie en betrouwbaarheid combineert tegen een zeer concurrerende prijs. In Europa wordt de Passat vaak beschouwd als de ”standaard sedan”, en een dergelijke associatie is alleen maar passend bij een echt geweldige sedan.

Subaru Legacy

De Subaru Legacy vertegenwoordigt een van de beste inch-per-pur $ waarde als hij begint bij ongeveer $ 22k, maar het nog steeds biedt bijna 43 centimeter van de voorste beenruimte en 39,5 centimeter van de achterste beenruimte. Naast de beschikbare ruimte, de Subaru biedt ook een all-wheel-drive systeem als standaard en het profiteert ook van superieure brandstofefficiëntie.

Tussen de Passat en de Subaru, de Subaru biedt meer ruimte, en dat is de reden waarom de Subaru Legacy verdient de nummer een plek als de ruimste waarde mid-size sedan. Het is vermeldenswaard dat dit segment heeft gezien nogal een sprong in populariteit in de afgelopen jaren, en als zodanig, de Subaru moest worden op deze lijst.

Volvo S90

Als u het segment van de luxueuze middelgrote sedans betreedt, wordt u door de Volvo S90 begroet met een overvloed aan ruimte en luxe, zozeer zelfs dat hij niet kan worden vergeleken met de Passat of de Legacy. Dat is te verwachten, want de S90 en de rest van het topsegment kosten aanzienlijk meer geld.

Dat gezegd hebbende, biedt de S90 een overvloed aan ruimte met 42,2 inch beenruimte voor en 40,4 inch beenruimte achter. Naast de passagiersruimte voelt de S90 ook ruim aan door het grote panoramadak en de vele verstelmogelijkheden van de voorstoelen.

  10 Beste tweedehands forensauto's

Audi A8

De Audi A8 is een van de grootste Duitse luxe sedans met 41,5 inch beenruimte voor, wat niet zo indrukwekkend is, maar de beenruimte achter is 44,3 inch, wat aan de top van zijn klasse is. Naast de afmetingen biedt de A8 grote en wijd opengaande deuren, pluche stoelen met veel verstelmogelijkheden.

Op technologisch vlak biedt de A8 zowat alles wat je van een luxueuze sedan mag verwachten. De betrouwbaarheid is zeker niet toonaangevend, maar wel beter dan gemiddeld. Wat niet beter is dan gemiddeld is de laadruimte, want die is minder in vergelijking met de rest van zijn segment.

BMW 7-serie

De BMW 7-serie is altijd een felle concurrent geweest van de Audi A8 en de Mercedes Benz S-klasse in elk denkbaar segment. Dat betekent dat deze auto’s redelijk op elkaar lijken, maar er zijn toch een paar opmerkelijke verschillen tussen de drie.

De 7-serie is de ruimste van het stel met 41,4 inch beenruimte voor en 44,4 inch beenruimte achter. Maar waar de 7-serie het meest van verschilt, is de kofferruimte. Deze biedt de grootste kofferruimte van alle full-size topklasse sedans.

FAQ Sectie

Hoe ruim is de EWB Rolls Royce Phantom?

De Rolls Royce Phantom Extended wheelbase biedt maar liefst 42 inch beenruimte vooraan en een enorme 54-55 inch beenruimte achteraan. Dit lijkt meer op een volwaardige limousine, maar de Phantom is technisch gezien gewoon een vierdeurs sedan, een zeer luxueuze wel.

  Wat is de stilste en soepelst rijdende auto?

Ook al biedt de Phantom volop ruimte, alles wat je ziet of aanraakt is tot in de puntjes afgewerkt. Naast de vele opties die u kunt kiezen, biedt de Phantom aanpasbaarheid en personalisatie die door geen enkele andere fabrikant geëvenaard kan worden.

Is beenruimte belangrijker dan heupruimte of hoofdruimte?

Alle drie zouden even belangrijk moeten zijn, maar er zijn een paar dingen waar u rekening mee moet houden. Ten eerste zijn lange mensen vooral beperkt door beenruimte en soms hoofdruimte. Zwaarlijvige mensen zijn vooral beperkt door heup- en schouderruimte, terwijl hoofdruimte meestal niet zo belangrijk is.

Wanneer u uw volgende auto gaat kopen, zorg er dan voor dat u vooraf een proefrit maakt, vooral als u van plan bent een compacte of sportauto te kopen.

Zijn grote sedans veiliger dan SUV’s?

SUV’s zijn veel veiliger dan sedans, en dat is een gegeven, maar er zijn een paar bijzonderheden over welk type van SUV of sedan u overweegt. Een full-size sedan zoals de BMW 7-serie is bijvoorbeeld veel veiliger dan een compacte sedan, zo veel zelfs dat hij bijna kan wedijveren met een SUV van compact formaat.

Maar een BMW 7-serie kan gewoon niet tippen aan de veiligheidscijfers van middelgrote en grote SUV’s. Uit een studie is gebleken dat een bestuurder van een SUV maar liefst 50% minder kans heeft om bij een ongeval om het leven te komen dan iemand die in een sedan rijdt.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts