Wat is de snelste Mercedes Benz?

Welke Mercedes de snelste is, is een vrij ingewikkelde vraag om ronduit te beantwoorden. Door de jaren heen heeft Mercedes veel snelle auto’s geproduceerd, waarvan sommige in staat zijn om van 0 naar 100 km/u te sprinten in ongeveer 3 tot 4 seconden, en veel van hen halen topsnelheden van ver boven de 200 km/u.

Tegenwoordig haalt de GT 63 4-deurs Coupé vanuit stilstand 60 mph in ongeveer 3,1-3,2 seconden en is daarmee waarschijnlijk de snelste 0-60 Mercedes in productie op dit moment. Wat topsnelheid betreft, staat de Mercedes SLR Stirling Moss op nummer één met een topsnelheid van 217 km/u.

Snelste Mercedes sedans

Tegenwoordig produceert Mercedes verbazingwekkend capabele sedans. Sedans zoals de AMG E63 S zijn vierwielaangedreven, BiTurbo, V8-aangedreven speedsters die vanuit stilstand in minder dan 3,5 seconden naar 100 km/u kunnen rijden. Deze cijfers zijn waanzinnig voor een familie sedan. Nog niet zo lang geleden werden deze cijfers uitsluitend geassocieerd met supercars.

Met een indrukwekkende tijd van 3,1-3,2 seconden staat de eerder genoemde GT 63 vierdeurs coupé op nummer één als het snelst accelererende Mercedes model. Zowel de E63 S als de GT 63 weten deze malle cijfers te halen dankzij de 4matic+ vierwielaandrijving, een snel schakelende automatische transmissie met launch control, en de heerlijke V8.

Wat de topsnelheid betreft, staat de GT 63 ook op de eerste plaats als snelste sedan, met een topsnelheid van 192 km/u. De AMG E63 S neemt de tweede plaats in met een topsnelheid van ongeveer 186-190 km/u. Op de derde plaats komt de 2010-2014 Mercedes CL63, die ook 186 km/u haalt.

Snelste Mercedes SUV’s

Omdat SUV’s steeds populairder worden, heeft Mercedes zijn SUV-aanbod uitgebreid met snelle AMG-varianten van gewone Mercedes SUV’s. SUV’s zijn niet in staat om dezelfde aantallen te halen als sedans vanwege het hogere gewicht en de gecompromitteerde aerodynamische profielen.

  Welke Mercedessen hebben parkeren op afstand

Maar de GLE 63 S Coupé haalt de 100 km/u in ongeveer 3,7-4,0 seconden. Deze cijfers zijn nog indrukwekkender gezien de vorm en grootte van SUV’s. Nog niet zo lang geleden haalden de krachtigste supercars, zoals de Ferrari Enzo, een snelheid van 100 km/u in vergelijkbare tijden.

Ook de GLC 63 AMG haalt een snelheid van rond de 3,7-4,0 seconden. Zowel de GLE als de GLC bereiken een topsnelheid van rond de 174 km/u. Op de voet gevolgd door de GLE 63 in zijn gewone vorm, die een snelheid van 173 km/u haalt met een vergelijkbare 0-60 tijd als de eerder genoemde SUV’s.

Snelste super/sportwagens van Mercedes

Sport- en superauto’s worden gemaakt met het oog op prestaties, dus is het niet meer dan logisch dat dit soort auto’s de meest indrukwekkende cijfers haalt. En dat is waar, maar deze auto’s zijn niet primair gemaakt om de beste 0-60 tijden te halen, en dat is de reden waarom de GT 63 4-deurs coupé de snelst accelererende Mercedes is.

De snelst accelererende huidige productie Mercedes supersportwagens zijn verschillende varianten van het 2-deurs AMG GT model. De snelst accelererende variant is de gloednieuwe GT Black Series, die in 3,2 seconden 160 km/u haalt en een topsnelheid van 202 km/u weet te realiseren.

De snelste Mercedes-auto is echter de SLR Stirling Moss, die een snelheid van 217 km/u haalt met een respectabele 0-60 tijd van 3,4 seconden. Op de voet gevolgd door de CLK GTR, met een topsnelheid van 214 km/u. De derde plaats wordt ingenomen door de legendarische Mercedes SLR Mclaren 722, die een gezamenlijke productie was van Mercedes en Mclaren met een respectabele snelheid van 210 mijl per uur.

  Cadillac vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Mercedes zal binnenkort beginnen met de productie van de onlangs uitgebrachte hypercar genaamd The Project 1. De auto beschikt over een motor die werd gevonden in de Mercedes F1 auto. De auto zal naar verwachting meer dan 1000pk produceren met een topsnelheid van meer dan 217 mph, en een 0-60 tijd in minder dan 3 seconden.

Meer over snelle auto’s

Wat is op dit moment de snelste auto ter wereld?

Het doel om de snelste ter wereld te zijn is een verleidelijk voorstel voor elke autofabrikant die concurreert in het top snelheid segment. Auto’s zoals de legendarische McLaren F1, Ferrari F40, Bugatti EB-110, Bugatti Veyron om er een paar te noemen, zijn enkele modellen die op een bepaald moment als de snelste ter wereld werden beschouwd.

Tegenwoordig is dit segment ongelooflijk populair, en de titel van de snelste auto ter wereld doet zeker wonderen als het gaat om de verkoop. Fabrikanten hebben de neiging om auto’s te bouwen die records halen, omdat de nummer één auto altijd goed verkoopt.

Tegenwoordig is de snelste auto ter wereld de Buggati Chiron SuperSports, die een adembenemende snelheid van 490 km/u wist te behalen. Vóór de Chiron was de titel in handen van de Koenigsegg Agera RS, een Zweedse hypercar met een recordsnelheid van 284 km/u (458 km/u).

Wat is op dit moment de snelst accelererende auto ter wereld?

De middelen om de snelst accelererende auto te bouwen zijn heel anders dan het maken van een topsnelheidsloper van een auto. Topsnelheidsauto’s zijn meestal lang en glibberig met een krachtige top, maar snelle auto’s zijn de auto’s met wat meer gewicht en vierwielaandrijving.
Elektrische hypercars zijn de nieuwe koningen van de acceleratie. Op dit moment is de snelst accelererende EV de Rimac Concept Two, met een 0-60 tijd van 1,8 seconden, de aankomende Tesla Roadster zal naar verwachting ook in dezelfde buurt zitten.

  Welke Mercedes modellen hebben 360° camera's

Deze indrukwekkende tijden zijn te danken aan het feit dat elektrische auto’s 100% van hun koppel produceren bij 0 RPM, terwijl een traditionele verbrandingsmotor tot een bepaald toerental moet verwarmen voor hij zijn piekkoppel produceert.

De snelste niet-elektrische auto’s zijn de Bugatti Chiron met een 0-60 tijd van ongeveer 2,3 seconden, op de voet gevolgd door de verbazingwekkende Porsche 911 Turbo S met een 0-60 tijd van ongeveer 2,4 seconden.

Wat maakt een auto snel?

Om maximaal te kunnen presteren, moet een auto op een bepaalde manier ontworpen zijn. De meeste snelle auto’s zijn stijf, oncomfortabel, klein, luid en duur. Het is gemakkelijker om een hogere topsnelheid te halen als een auto lichter is, slechts 2 zitplaatsen heeft, en geen stereo en geen airco heeft.

Sommige auto’s gaan zelfs zo ver dat ze de ramen van plastic maken en bijna alle geluiddempende materialen eruit halen. Dat is de reden waarom sommige auto’s zoals de Buggati Chiron of de Porsche Turbo S zo verbazingwekkend zijn.

Deze auto’s zijn ongelooflijk snel, maar ook gemakkelijk te besturen en zeer comfortabel, ze bieden de modernste technologie, ze zijn ruim en niet te luid. Ze bieden verstelbare verwarmde stoelen en stuurwielen, en hebben een premium surround systeem met meerdere luidsprekers. Toch breken ze records op het gebied van topsnelheid en acceleratie.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts