Wat is er mis met een Porsche Boxster?

Wat is er mis met een Porsche Boxster?

In werkelijkheid, bijna niets. Maar het hangt af van je perspectief. Sommige mensen geloven dat een Porsche Boxster een vrouwelijke Porsche is, anderen geloven dat een Porsche Boxster een kappers auto is.

Sommige 911-eigenaars denken dat een Boxster een 911 voor arme mannen is, sommige Cayman-eigenaars denken dat een Boxster een Cayman is om mee te pronken. Bijna geen van deze heeft enige zin, maar een stereotype is een stereotype, en je kunt nooit een stereotype-vrij leven leiden.

Zeker is dat de Porsche Boxster tegenwoordig meer dan $100k kan kosten, en dat het een enorm capabele 2-zits sportwagen is met geweldige betrouwbaarheidsresultaten. Bij Porsches krijg je meestal waar je voor betaalt, en de Boxster is niet anders.

Al deze stereotypen worden meestal geassocieerd met mensen die geen ervaring hebben met het rijden in een Boxster. Wanneer ze uiteindelijk toch een duurdere Boxster ondervinden rijden, verandert vrijwel iedereen van mening, zelfs de salty 911 eigenaren.

Porsche Boxster kosten

De nieuwste Porsche Boxster Spyder kost meer dan $100.000. Als je kiest voor een goed uitgeruste auto, kan de prijs oplopen tot $120k, wat op het eerste gezicht onlogisch is. Waarom zou je $120k betalen voor een Boxster als je voor zo’n prijs ook een 911, of zelfs een Lambo, of een Ferrari kunt kopen?

Een 911 991 GT3 kan worden gekocht voor zo laag als $100k. De GT3 is groter, sneller, heeft een betere wegligging en is iconischer dan een Boxster Spyder. De GT3 gebruikt een sonore flat-6 motor die in principe dezelfde is als die in de 992 GT3.

Voor een beetje context, de Boxster Spyder gebruikt een flat-6 van een meer regulier 911 model. De Boxster is trager, aantoonbaar minder begeerlijk en zeker minder populair. Maar toch, een Boxster Spyder is een ander verhaal.

  Beste fietsendrager voor Porsche 911

Dankzij de configuratie met middenmotor biedt de Boxster een totaal andere rijervaring. Je hebt ook de mogelijkheid om top-down te rijden, en er is geen cabriolet GT3.

Porsche Boxster is een ”meiden” of een ”kappers” auto

Een vrij consistente kritiek op het Boxster model is de kritiek die geassocieerd wordt met de ”chick” auto aanduiding. Sommigen menen dat het compacte formaat en de 4-cilinder motoren voor vrouwen zijn gebouwd, zeker als je bedenkt dat zelfs de motor van een Panamera twee keer zo groot is als die van de Boxster.

En het segment van de compacte stijlvolle sportauto’s, waaronder de Audi TT, Porsche Boxster, Mazda Miata, BMW Z4 en Mercedes SLC/SLK is een beetje een kappers cup of tea. Al deze stereotypen zijn vrij oud, en vandaag de dag zijn ze nog even relevant als altijd.

Maar dit komt meestal van mensen die geen echte Boxster-ervaring hebben gehad, want deze auto’s zijn extreem leuk om in te rijden, en een heleboel online autoliefhebbersites prijzen een heleboel GTS- en Boxster Spyder-modellen aan.

Je moet een Boxster ervaren als je echt gelooft dat dit waar is. Boxsters zijn vrij licht, en ze hebben geen V8 nodig zoals een Panamera dat heeft. Een Panamera is een stuk zwaarder dan een Boxster, dus de verhouding tussen vermogen en gewicht is redelijk vergelijkbaar, ook al is de wegligging dat niet.

Porsche Boxster vs Porsche Cayman

Veel mensen vinden ook dat er nauwelijks een reden is om voor een Boxster te kiezen in plaats van een Cayman. De Porsche Cayman is goedkoper, biedt meer waarde, is praktischer, en wellicht atletischer en leuker om te rijden.

  Beste Porsche Boxster winddeflector

Hoewel dit tot op zekere hoogte waar kan zijn, zijn de verschillen klein tot nihil, met uitzondering van de praktische factor. Cayman modellen bieden meestal zo’n 5-20pk meer dan een vergelijkbaar Boxster model, maar dit zijn slechts incrementele verhogingen die niet echt allemaal zo merkbaar zijn.

Qua waarde zijn ze niet hetzelfde, maar de verschillen zijn ook zo klein dat ze het vermelden niet waard zijn. Wat wel het vermelden waard is, is het feit dat je met een Boxster kunt genieten van een top-down ervaring, terwijl de Cayman een strikte coupé is.

In bijna alle opzichten zijn de Cayman en Boxster modellen gelijk, de verschillen tussen de twee zijn zo klein dat er geen reden is voor iemand om te denken dat de één drastisch beter is dan de ander.

FAQ Sectie

Is de Porsche Boxster de prijs waard?

De prijzen van de 718 Boxster variëren van $60k-100k. Voor zo’n prijs krijgt u een unieke, niet te evenaren rijervaring die met geen enkele andere auto die momenteel te koop is, kan worden bereikt.

Veel autoliefhebbers zijn van mening dat de topmodellen van de Boxster Spyder veel te duur zijn, dat een GT3 een betere optie is van $100-120k. En misschien is dat ook zo, maar de Boxster Spyder verliest geen waarde, integendeel, de Boxster Spyder kost juist meer naarmate de tijd verstrijkt.

De prijs is dus duidelijk gerechtvaardigd, ook al is hij een beetje opgeblazen. Maar de markt doet wat de markt wil, en er is veel belangstelling voor deze auto’s.

  Porsche vs. Mercedes: Betrouwbaarheid

Wat is er goed aan een Porsche Boxster?

Deze vraag is veel gemakkelijker te beantwoorden omdat een Porsche Boxster een totaal unieke ervaring biedt. Een 2-zits cabriolet met middenmotor die een grote betrouwbaarheid en goede rijeigenschappen biedt.

Het is echt moeilijk om verkeerd te gaan met een Boxster om precies te zijn. Als u een van de beperktere, duurdere modellen koopt, gaat u er ook geen enkele waarde op achteruit. Er is dus letterlijk niets echt slecht aan het Cayman/Boxster platform. Het zijn inderdaad geweldige auto’s.

Stijgt de Porsche Boxster in waarde?

Als een auto in waarde stijgt, betekent dat dat de auto in kwestie nogal bijzonder is. En zo’n auto ontwikkelen is vrij moeilijk. Maar sommige Boxster modellen stijgen wel degelijk in waarde, en sommige daarvan zijn voorbestemd om toekomstige klassiekers te worden.

Boxster Spyder en sommige GTS modellen, en misschien een paar limited-edition jubileummodellen zien een gestage waardestijging, en deze stijging zal zich waarschijnlijk voortzetten naarmate de tijd verstrijkt. Porsche Boxsters worden erkend door 911 verzamelaars, dit betekent alleen maar een duurdere auto.

Het is vermeldenswaard dat een gewone Boxster waarschijnlijk niet in waarde zal stijgen, alleen de meer gelimiteerde oplage modellen zullen dat doen.

James May

James' grote passie is auto's. Hij publiceert inhoud op Cars A2Z sinds de site in het voorjaar van 2021 werd gelanceerd.

Recent Posts